søndag den 5. juni 2011

Cykeltur Nørre Vedby grusgrav

Vejrmæssigt har haft den hidtil skønneste weekend i år. Naturoplevelser og familiehygge P6055842har vi også fået plads til. Hele lørdagen, lige fra morgenstunden, hvor Camilla og S… kom og mor var her også, var egentlig bare surt arbejde, der skulle klares, men krydret med sol, snak, frokost med hjemmelavet hyldeblomstdrik, hundeleg, kaffe med varm rabarberkage, spadseretur og grillmad til aftens, med hjemmelavet ramsløgspesto, var det alligevel en rigtig dejlig dag. Mads kiggede også kort forbi, men han havde andre aftaler. Nøj hvor var vi trætte, da dagen var omme.
 
Grundlovsdagen, er en helt speciel dag, forbundet med mange minder. Derudover er det en fast tradition, at vi er på cykeltur med vores lille grundejerforening. Sådan har det været siden børnene var ganske små. Vi bliver færre og færre til dette arrangement, men Allan og jeg holder stadig ved. Uanset hvordan vejret arter sig, er vi der.
P6055846P6055853  P6055847 
I år var vi 12 cyklister, men de kilometer vi cykler bliver også færre og færre. Det eneste der bliver mere af, er pauserne. Der er indlagt flere drikkepauser undervejs, men der er også mange ventepauser, for bare at få bagtroppen med. Eftermiddagskaffen blev indtaget ved Nr. Vedby kirke, inden vi cyklede videre til Nr. Vedby grusgrav. Nogen af os gik op på Baunehøj hvorfra man kan se helt til Sjælland.
P6055855IMG_5843 P6055857
Der var ret meget vind derude på de åbne landeveje, men vi var heldige, at have vinden i ryggen, da vi skulle bestige Falsters største stigning, før vi kunne spise vores medbragte aftensmad. Det er noget lettere at cykle ned ad bakkerne i modvind, og op i medvind. Nogen havde opbrugt de fleste kræfter og havde ben der syrede til samt ondt bagi, så for dem var de sidste 10 km hjem hårde. De måtte trække ind imellem. Vi holdt endnu flere pauser, og kiggede på denne flotte velholdte præstegård, som måske skal rives ned, fordi man skal bygge en ny et andet sted.
P6055866P6055864
Hjem kom vi og sluttede af, som vi plejer, i en have tilhørende et deltagerpar. Vi selv og et andet par havde osgså tilbudt sig i år, så der var muligheder nok. Det var lige før der skulle en afstemning til. Vi lægger have til en anden gang.
I år var cykelruten kun på 27 km. Alt for meget for nogen, og slet ikke nok, for 6 af os. Vi har været i selskab med cyklerne i 7 timer. Og Allans cykelcomputer sladrer om, at vi reelt har været godt to timer om at cykle den distance. Ikke nogen rekord der er værd at prale af, men idéen er jo at alle skal være sammen på turen og have det hyggeligt.Vi må se hvor mange der er med på vognen til næste år. De ældste deltagere er trods alt 70 år, så måske er det slet ikke så ringe!

14 kommentarer:

 1. Hej Pia :0)
  Sikke dog en skøn tur I har været på/kastet jer ud i :0) Og ja, vejret har virkelig været med os alle i denne forlængede weekend:0)
  Ha en rigtig god uge!
  Knus og kram

  SvarSlet
 2. Det er dejligt med sådanne traditioner, de t vigtigste er jo at være sammen :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig gode billeder, og lyder som en superskøn weekend :)


  Hilsen

  Henrik
  http://cafeikøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 4. Det lyder som en hyggelig dag selvom der var mange pauser..Dejligt tradition og flot at I holder ved..;-D

  SvarSlet
 5. Din allersidste sætning kom min kommentar lidt i forkøbet, for jeg ville netop bemærke, at I vel alle sammen er blevet ældre, end da I startede traditionen :-)
  Jeg synes også, at 27 km er rigeligt...

  SvarSlet
 6. Lotte.... Grønne marker til alle sider og snak på kryds og tværs :-)
  Tak, også en dejlig uge til dig :-)

  SvarSlet
 7. Inge... helt rigtigt :-)

  SvarSlet
 8. Henrik....tak, vi klager heller ikke :-)

  SvarSlet
 9. Annemarie.... Det var det også, og det er jo ganske frivilligt, så er vi utilfredse, kan vi bare blive hjemme :-)

  SvarSlet
 10. Ellen... Det er netop det vi er, mindst 20 år ældre alle sammen. Børnen sad enten i cykelstol, eller blev trukket af og til, og så klarede de let 40 km, men skubbet er endnu blevet ved snakken omkring de voksne :-) De nøjes med at ligge i læ af os andre :-)

  SvarSlet
 11. Det lyder som en god og hyggelig dag. 27 km er nu lige i overkanten for mig men det er da fint hvis man er vant til at cykle :P GOd aften :)

  SvarSlet
 12. Anette... Det var en hyggelig dag. De fleste cykler kun et par km af og til, så dette er jo noget helt andet.
  God aften til dig også :-)

  SvarSlet
 13. Det lyder som en hyggelig tur - og hvis man ikke er vant til at cykle er 27 km. sikkert lidt af en bedrift. Det vigtigste på sådan en dag er også at være sammen, pyt med distance og gennemsnitshastigheder.

  SvarSlet
 14. Hanne... Det var det også :-) Alle var nu meget interesseret i hvor mange km vi havde cyklet, og mente bestemt, at vi havde cyklet meget mere :-)
  Det vigtigste er at deltage og at de tør deltage igen næste år.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)