torsdag den 9. juni 2011

Dødsbo 6 – gang nr. 2 og gæstetoilet

For en tid siden fortalte jeg her, hvordan det hele startede, og nu må det være på tide at følge lidt op på projektet igen.1
På billedet ses husets eneste badefacilitet, samt den “fine” mellemgang. Badeværelset er vel ca. 3 kvm. og indeholdt håndvask, bruser, toilet samt en vaskemaskine, der ikke virkede. Man skulle altså nærmest bakke ind og sidde, enten i håndvasken eller på toilettet og tage bad, hvorefter det hele selvfølgelig ville sejle med vand. Det var ikke nogen holdbar løsning. Derfor var det første, der blev sat i gang, et helt nyt badeværelse, i et af huset andre værelser.
1 001
2
Det lille badeværelse havde et utæt ovenlysvindue, så loftet blev brækket ned. Der blev tætnet, men det trak gevaldigt fra den lange “kanal” op til vinduet. Mads fik igen en af sine geniale idéer. Vi satte en glasplade i, så han stadig bevarede lysindfaldet,   
3


Et nymonteret spejl over håndvasken, som måtte hæves, da den var i børnehøjde. Efter boremaskinens arbejde, ses det tydeligt at murstenene er røde.
Den “fine” gang havde, som det også fremgår af øverste billede, set sine bedste dage. Vi vidste, at huset var udvidet med to nyere tilbygninger, og at denne afdeling var en af dem. Den gamle væg var enorm tyk, så Mads ville pille de plader af der var sat op. Det ville da give en hel del cm til gangens bredde.
4
Da der pludselig, til vores store forundring, kom et vindue til syne, blev vi klar over, at det ligesom mellem stuerne, var husets oprindelige ydermur. Mads legede allerede med mange tanker, om skab eller hemmeligt rum, mens nedrivningen fortsatte. Ved gulvet, kom de store kampesten, eller syltsten, som huset var opført på, til syne, ligesom de også gjorde i gang og fyrrum. Det forklarede hvorfor de havde sat plader på væggen. Mads ville så lige tænke lidt over om der skulle sættes nye plader op, eller han ville se på det som det var.5
Han er fuld af gode idéer, den dreng, så en dag ringde han og sagde han var gået i gang med at prøvemale murstenene, bindingsværket og kampestenene. Om jeg havde lyst til at komme og se det, og sige min helt ærlige mening, inden han fuldførte projektet. Jeg var imponeret, og syntes det var rigtigt flot. Der blev sat et spejl i, der hvor vinduet havde siddet. Der er efterfølgende blevet tapetseret på de andre vægge i gangen.  
Jeg har tidligere skrevet et indlæg om det lette projekt haven og havestuen og det noget mere omfattende projekt gang og fyrrum.

6 kommentarer:

 1. Det er sjovt at se dødsboets gang fra ruin til beboelse.. og jeg må sige som dig, han er meget kreativ og løsnings orienteret.. Det må være en fornøjelse at være med til som forældre.. :-)

  SvarSlet
 2. Inge... Ja til det hele :-)
  Begrænsninger er et fremmedord Mads aldrig rigtigt har kendt :-) Han ser muligheder alle steder :-)

  SvarSlet
 3. Ja, han er da imponerende, den dreng :-)
  Jeg er ret vild med den bindingsværksgang. Flot.

  SvarSlet
 4. Ellen.... Jeg synes også det er flot :-)
  Mads er helt sin egen. Han giver ikke så let op, og går helst mod strømmen :-)

  SvarSlet
 5. Sikke et stort arbejde, men det er tydeligt at se, at ideerne er gode og at det bliver et skønt hus trin for trin.
  Klem fra
  mette

  SvarSlet
 6. Mette... det var et stort arbejde, og der er stadig nok at tage fat på :-) Det vigtigste er jo at den unge mand er tilfreds :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)