Det var slet ikke planen, at jeg skulle få plads til en gang bagning i mit program i disse dage, men da jeg så, at Bente på Blogkvinder 40+, spurgte om jeg ville røbe min allerbedste opskrift på rabarber, skulle jeg da lege med. Det er som altid svært at udvælge en enkelt ting. Denne gang har jeg dog begrænset mig til en opskrift, og den er meget hurtig og nem. Opskriften er til 4 personer.
500 g rabarber, 250 g sukker, skal af ½ citron, 1 tsk vanila
200 g hvedemel, ½ tsk. kanel, 1/8 tsk. bagepulver, 100 g sukker, 100 g margarine.
Flødeskum.
Rabarberne renses og skæres i små stykker. Lægges i et smurt ildfast fad og drysses med sukker, citronskal og Vanila.
Mel, sukker, krydderier og bagepulver blandes. Margarine hakkes i. Dejen æltes sammen til en smuldredej som dryssen hen over.
Bages 45 min ved 180 grader.
Serveres lunken eller kold med flødeskum.
Mums det ser SÅ godt ud...jeg må ud og finde nogen som har nogle rabarber!
SvarSletLene
Dete ville jeg egentlig gerne, men er det ikke lidt snyd, når man har opskriften fra en bog? ;-)
SvarSletLene.... Du må på jagt :-)
SvarSletEllen.... Det ved jeg ikke om det er. Den bedste opskrift, er vel en man selv syntes er god!
SvarSletHvis det skal være hjemmekomponeret opskrift, så kan jeg heller ikke være med her. Min opskrift er fra et ugeblad for mange år siden.
Nej Pia jeg leger ikke med denne gang, til gengæld tyvstjæler jeg din opskrift, for du har lige løst mit problem med hvad jeg skulle servere for mine gæster i morgen. :o)
SvarSletLone.... Helt i orden, det gør du bar :-)
SvarSletDen opskrift napper jeg lige i forbifarten - lige om lidt er mine rabarber nemlig klar ude i haven :0)Så jeg siger TAK :0)
SvarSletKnus
Lotte... Værsgo, og velbekomme :-)
SvarSletUhm, smuldretærte, det er noget af det bedste jeg ved. Mine rabarber er lige ved at være klar, så nu skal der smovses ;-)
SvarSletOg selvfølgelig må man bruge opskrifter man har fra bøger, man behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken, hvis opskriften bare er den bedste :-)
Ditte.... Rabarber er gode at have, også til at kvæle ukrudt :-) De er så taknemlige og giver et stort udbytte, så der bliver både til smovs, fryser, glas og flasker :-)
SvarSletHar live været over hos Lone der fortæller om din dejlige kage, så jeg låner også lige opskriften.
SvarSletGod aften.
Lotte... Det gør du bare :-)
SvarSletOgså god aften til dig.
Hej jeg har været på jagt efter sådanne en kage i meget lang tid.Og kom så i tanke på at jeg kunne finde en her. Jeg glæder mig til at prøve.
SvarSletHej Anonym :-) Det er vist også ved at være sidste udkald for rabarber nu :-)
SvarSlet