søndag den 28. november 2010

Uventet telefonopkald

Jeg havde lige fået gravet mit gran frem af snemængderne, og havde klippet lidt i en busk, slæbt ler og meget andet ind på køkkenbordet, og var netop gået i gang med dagens, noget forsinkede, opgave, da telefonen ringer. Allan er ude og prøve at skaffe ting til traktoren.

Det var børnenes gamle dagplejemor. Nå, nej gammel er hun ikke, men det er længe siden hun var dagplejemor for vores børn, og vi har stadig kontakt med hende. E… siger, er I friske på noget meget impulsivt? Ja-aa, siger jeg lidt tøvende, uden at vide hvad det mon er……..Skal I noget i aften?……nej ,det skal vi ikke…… er det rigtigt?…….ja…….Jeg får en lang historie om hvordan det hele hænger sammen……… Det viste sig, at hun skulle fejre sin 65 års fødselsdag, og hun havde bare fået så mange afbud. De sidste afbud for et øjeblik siden, så der var altså et par ledige pladser, så hun var begyndt at ringe rundt. Hun havde sådan glæde sig til denne fest. Den første fødselsdag, hun havde haft mod på at holde, siden manden døde for nogle år siden. Og sjovt nok har hun og vores gamle genbo, som vi har haft utroligt meget med at gøre, fundet sammen. Jeg sagde ja, tak, vi kommer, selvom vi ikke har fået mere end godt 4 timers søvn om natten. Jeg skyndte mig at få lavet noget der skulle agere kalenderlys, og fik også lavet en pude til svigermors gravsted.

PB273371 PB273372

Der var ikke mange timer til vi skulle være til spisning på Sukkertoppen, så ind i klædeskabet og se hvad vi kunne finde af tøj. Strygebrættet måtte frem, så jeg kunne få glattet en skjorte til Allan. Selvom E…. sagde vi ikke skulle tænke på gave, men bare komme, så kommer vi altså ikke tomhændet, men alle forretninger 22 km væk havde allerede lukket. Så er det godt at have et lille lager af kort, og få skaffet lidt kontanter, som måtte udgøre gaven.

PB273373 PB273375

Vi fik en dejlig aften og nat, gik i seng halv 3 og i eftermiddag kører vi til “Jul i Tivoli” Vort hus og min pc er lånt ud, til Camilla som gerne vil have fred og ro til at arbejde med sine store opgaver. Hun er lige ankommet, og vi skal have en tår kaffe, og så skal hun nok få lov at være i fred resten af dagen.

4 kommentarer:

 1. Det var søreme flot af jer at give hende en hel million :-)
  Disse improviserede fester er ofte de sjoveste - okay, nu var den jo selvfølgelig ikke improviseret fra værtindens side, men alligevel... Det må altså også være meget ærgerligt med mange afbud, når man lige har linet op til fest - godt I tog med :-)

  SvarSlet
 2. Det er nemlig rigtigt, Ellen. Hun fylder først år om en måned, men hun ville holde fødselsdagen inden der kom sne :-) Fordi, da hun blev 50 var der mange der sendte afbud p.g.a. vejret. Det var rigtigt slemt. En lokal landmand måtte køre med sin traktor og sneplov for at bane vejen for både gæster og personalet fra forsamlingshuset. Så selvfølgelig skulle hun have sin fest, og minde end 1 mill. kunne ikke gøre det :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt med sådan et uventet opkald. Har selv et fantastisk dejligt forhold til mine 2 børn`s "gamle" dagplejemor - selvom det er snart 16 år siden den yngste forlod hende - det bliver ligesom, at få et nyt familiemedlem :)Kender godt det med vejret og festerne.Da min mor skulle holde sin 60 års fødselsdag (16/3) for snart mange år siden - var der en forrygende sne storm som gjorde, at næsten samtlige gæster måtte melde afbud - så det var lige noget med hurtigt, at improvisere og få inviteret nogen af dem der var i gå afstand - men det blev festen absolut ike ringere af :-)

  SvarSlet
 4. HighOnLife, det er nemlig dejligt. Jeg troede i første omgang, at det bare var til en tår aftenkaffe hos os eller dem.
  Denne fantastiske dagplejemor, fandt vi helt privat for 31 år siden, da hende vi brugte fik andet arbejde. Vores den mindste af børnene forlod dagplejemoderen for 25 år siden, men sjovt at have kontakt stadig. Senere kom dagplejemoderen ind i det offentlige system, indtil hun gik på efterløn.
  Det vejr kan man ikke regne med. Vi har også haft snestorm i april på Allans fødselsdag. Jeg syntes det er dejligt at nogen vil bakke op så andre stadig kan få den fest de ønskede sig. Jeg kender dog også til personer, som siger at de ikke vil med på et afbud. Det er jo forskelligt, hvordan man har det med sådan noget. For os er det uvæsentligt, hvis det er noget vi har lyst til.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)