søndag den 21. november 2010

En søndag i den våde natur

Tidligt i morges, en våd og diset dag, med en udendørstemperatur der viste 4 grader, trak vi i de lange underbukser, eller noget der ligner, samt en ekstra trøje og gummistøvlerne. Vi, en lille gruppe på 5 personer her fra gaden, havde besluttet, at vi ville deltage i Skov-og naturstyrensels vandretur på ca. 10 km rundt i Oustrup Skov og Hannenov. Vi havde først 20 km bilkørsel foran os.

IMG_2840PB213287
IMG_2827IMG_2828

Det viste sig, at den folder vores lille gruppe havde fået fat i, fra vores kommune, ikke stemte overens med det, det hele gik ud på. Det var nemlig Dansk Vandrelaug der havde denne tur. Vandrelauget sagde, at vi måtte have misforstået noget. Heldigvis havde vores “gruppemand” kvinde, folderen med, så de kunne se med egne øjne, hvad der stod på vores folder fra kommunen. Nå pyt, vi 5 traskede da med de andre, selvom der ikke var nogen naturvejleder til at fortælle om tingene. Vi fik lidt snak med et par stykker af dem. P.g.a. af lidt rigelige vandmængder, oversvømmelse, fordi der var mere end Tingsted å kunne rumme, måtte vi tilbage og tage en anden rute. Vi så gravhøjene og langdyssen, og andre ting, som Allan kunne give en forklaring på, i kraft af sit tidligere job som naturplejer. Vores lille gruppe, sluttede af med en tår at drikke og var helt enige om, at det havde været en dejlig tur, selvom den ikke gik helt efter planen.

PB213281 IMG_2833
Langdyssen PB213289

Vi havde en lille madpakke med til turen, så Allan og jeg tog et par afstikkere ud i de små kroge på hjemturen. Det første billede er Guldborgsundtunnellen set fra oven mod Lolland. Den røde og grønne bøje, viser midten af tunnellen. På næste billede ses Falstersiden, hvor billisterne kommer op igen, eller kører ned i tunnellen mod Lolland. Dette fænomen, kan man stå på en lille bitte, bitte vej og se.

PB213291PB213296
PB213292PB213297

Vi fortsatte turen via landet, en tur man normalt kun kan tage på cykel, men med de rigtige nøgler så kan alt lade sig gøre.

IMG_2859IMG_2861
IMG_2862PB213299

Også her har det regnet utroligt meget de sidste uger. Sørup å er også gået over sine breder. Allan skulle ud og se hvordan det stod til med den sluse han havde passet. Sluseportene står åbne, så vandet kan løbe ud i Guldborgsund, men der er i forvejen fyldt godt op, så det varer længe inden vandet forsvinder igen.

PB213304 PB213303
IMG_2878 IMG_2873

Jeg havde ikke lyst til at afprøve balancekunsten, som Allan gjorde, så jeg blev på mere sikker grund, og holdt øje med, at han ikke drattede i “den store balje” mens han hoppede rundt på de små glatte flader, for at forevige et par svaner. Bortset fra et par kolde hænder, trods vanter, så har vi slet ikke frosset i dag. Vi har fået masser af motion og frisk luft i dag. Vejret artede sig også fra den bedre side, da vi for det meste har haft tørvejr, kun lidt finregn af og til.

8 kommentarer:

 1. Langt ude
  i den kolde skov
  gik Pia og John.
  Og mon ikke
  de lavede
  masser af sjov??

  SvarSlet
 2. Sikke dog en dejlig søndags tur I har været på.. fedt at "nogen" havde de rigtig nøgler med.. ;-)

  SvarSlet
 3. Rimkoger, vi er jo fra landet
  tæt ved skoven og vandet ☺
  men udflugter i omegnen er også sagen,
  der har vi tilbragt hele dagen.
  Rigtigt - vi har haft en masse sjov,
  langt ude, i den mørke, våde og kolde skov.

  SvarSlet
 4. Inge, det har vært skønt, og det er altid rart, når man er klædt rigtigt på, både hvad tøj og tilbehør angår ☺

  SvarSlet
 5. Hvorfor tror Rimkogeren mon, at du har haft min mand med? Godt nok er vi i familie, men John og jeg har haft ganske andre planer i dag... ;-)
  God og interessant tur, I har været på. Stammer nøglerne fra dengang, Allan havde arbejde? Jeg tror jeg skal alliere mig med jer, når det er svampetid næste år - I kan komme steder, hvor alverden vist ikke har adgang? Det er jo en god ting, når man skal finde hemmelige svampesteder.

  SvarSlet
 6. Det ved jeg ikke Ellen. Den faldt jeg også over, men glemte det i mit svar.
  Nøglerne er mine. Hvis man kommer den "rigtige" vej fra kræves der ingen nøgler til slusen. Der er måske nok hemlige steder, men ikke nogen man ikke kan komme til, hvis man går og cykler. En svampetur med en kender vil jeg da rigtigt gerne med på, så det skal du ikke sige en gang til så er jer der som en igle :-)I går talte vores lille flok om at få en svampedag med en kender.

  SvarSlet
 7. Øhh, så meget kender er jeg altå heller ikke - jeg kender ikke mange flere end dem, jeg vil spise... kender selvfølgelig nogle af de mange andre, men ikke nok til at agere kompetent svampeguide for en hel gruppe. Men vi kan godt finde ud af noget mere privat når det bliver sæson igen :-)

  SvarSlet
 8. Ellen, bare rolig ☺
  En person i gruppen mente at havde kendskab til en mand, som de ville spørge, hvis der var stemning for sådan en svampetur i vores lille grundejerforening.
  Det var ene og alene mig selv jeg tænkte på - helt privat, så næste sæson er jeg klar, hvis tilbudet stadig står ved magt til den tid :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)