onsdag den 25. august 2010

Syltetid

Haven og naturen bugner af bær. Vi har altid rigtig mange hindbær, og vel at mærke ormefri, for det sætter jeg stor pris på. Jeg hader de små hvide kryb orm, og kan se dem på flere meters afstand. Hindbær plejer jeg at kunne høste lige til frosten tager dem, så det bliver til rigtigt mange kilo. Stormen har lagt en del af buskene ned nu, om de er knækket og færdige i år ved jeg endnu ikke, men mange af bærrene er blæst af under stormen i dag.
P8212685 P8212687
Jeg har fået lave lidt marmelade af de brombær og hyben, som jeg pillede under vores ferie ved Henne strand.
P8202673 Brombær og hybenmarmelade
Da haven også giver en masse salatagurker, så har jeg også fået syltet et par glas af dem.
P8252703 P8212683
De små cherrytomater, smager jo bare skønt som de er, og dem kan vi sagtens nå at spise efterhånden.

4 kommentarer:

 1. Hvor har du været produktiv, Pia.
  Desværre sker det ikke længere, men jeg elskede da jeg boede i Danmark, bare at kunne tage hjemmelavede ting på hylden, i stedet for at købe. Jeg har prøvet at lave enkelte syltede ting hernede, meeeeen de passer sig ikke helt til de hollandske smagsløg ☺.
  Hjertelig tillykke med den nye bil, det er så dejligt med sådan et helt nyt køretøj, frisk, lækkert og rent. Vi har også lige bestilt ny, det var bestemt ikke meningen at vi skulle have ny bil nu, da vi købte ny Audi for 2 år siden, men vi er bange for at Audien er en fredag sidst på eftermiddagen/mandag morgen tidligt udgave, så derfor. Det skriver jeg nok en lang historie om på bloggen en dag ☺.
  Var der ikke dejligt ved Henne strand? Jeg kom der en del for år tilbage, da min mands tvillingesøster og hendes mand havde sommerhus der. Jeg var jo vant til det barske Vesterhav ved Jammerbugten og selv om havet var det samme ved Henne strand, så var det alligevel helt anderledes.
  En rigtig god aften til dig.

  SvarSlet
 2. Uhm, hvor ser det lækkert ud - du har været flittig. Jeg får lavet alt for lidt af den slags, desværre.

  SvarSlet
 3. Tak Annette. Jo, der var dejligt ved Henne strand. Jeg kan godt lide at have lidt forråd i skabe og fryser, og så ved man også hvad det indeholder, men jeg laver ikke så meget af den slags som før i tiden. Spisevaner ændrer sig, og familien er også blevet mindre.
  Det er ærgerligt når man får sådan en mandagsbil, som I måske er rendt ind i, det vil jeg da gerne læse om ☺
  God aften til dig også.

  SvarSlet
 4. Madame, det meste er jo egentligt hurtigt klaret, bortset fra hyben, som tager lang tid at ordne, men det er længe siden jeg har lavet det. Jeg har de sidste par år lovet mig selv, at få lavet en portion. NU blev det endelig til noget, for det smager nemlig herligt.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)