lørdag den 29. december 2018

Stille lørdag med symaskine og kap-geringssav

Det er meget længe siden, vi er stået op til en hel dag uden pligter og aftaler. Vi sad begge og løste lidt kryds og tværs fra morgenstunden, inden jeg gik i gang med at bage lidt morgenmad til fryseren, mens jeg hørte Mads og Monopolet. 20181229_13443620181229_092419

På et tidspunkt forlod Allan køkkenet en rum tid, inden han kom ind og meddelte, at han kørte i Silvan for at købe materialer til en hundeseng, han har lovet at lave til Camilla. Hun havde afleveret sit gavekort, så han selv kunne købe, hvad der skulle bruges.
Jeg havde lyst til at sy, så der blev tegnet flere simple mønstre. Normalt klipper og syr jeg bare helt uden et mønster, til så simple ting, men dette kork, var noget stift noget, som jeg ikke anede om man kunne sy i uden det blev perforeret. Det måtte tiden vise. Der skulle også for i det etui.
P1170097 P1170100
For flere år siden havde Allan en jakke, som var slidt på udvalgte steder, så vi kunne ikke være bekendt at aflevere den til genbrug, selvom det var noget rigtigt lækkert stof. Jakken blev sprættet op, og lagt i stofskabet til senere anvendelse.
P1170101 P1170103

I dag har jeg brugt en lille del af det ene ærme til for, og jeg er vældig godt tilfreds med mit nye etui. Det var hårdt tiltrængt, da jeg ikke kunne være bekendt at hive det andet frem i offentligheden. P1170107
Sidst på eftermiddagen, var jeg en smut i garagen (Værkstedet roder gevaldigt, så der er ikke plads til at arbejde) for at se hvor langt Allan var nået. Der var et stykke vej endnu, og det er der stadig, for nogen var rendt med nogle mål, fortæller han på min forespørgsel, så han måtte skille det hele ad igen, og starte forfra.
7 kommentarer:

 1. Er det ikke herligt med sådan en lørdag, der helt og holdent kan bruges til lige hvad man lyster. Eftersom ingen bliver yngre, kan det tænkes at være en ide - her ved indgangen til 2019 - at sætte nogle stykker af den slags lørdage i kalenderen, markere dem med gult og skrive 'ingenting'. Og så naturligvis holde fast i, at det er det vigtigste man kan bruge lørdagen til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er bestemt ren nydelse. Vi har faktisk, i flere år, praktiseret at afsætte en hel weekend eller bare en enkelt dag, en til flere gange om året, og det fortsætter vi med, netop fordi jeg har brug for sådanne dage, og altid har haft det til både vigtige ting og pludselige indskydelser.
   Af mine fridage mellem jul og nytår, er både i går og i dag reserveret til mig (os) selv.

   Slet
 2. Lave ingenting-dage, hvor man når en hel masse, er nogle af de bedre dage.
  Og jeres nisser er åbenbart ikke rejst, siden de render afsted med Allans mål :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig og sådan en har jeg haft igen i dag.
   Nej, i går var nisserne ikke rejst, men det er de i dag. Måske var det heller ikke nisserne, men naboens katte, der stak af med målet :-)

   Slet
 3. Dit etui er blevet utrolig flot! Sikke en god idé at gemme ting, man kan genbruge, som du har gjort her. Vi bor meget småt - så det er begrænset, hvad vi kan opbevare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også glad for det. Jeg går meget ind for genbrug, og det vi ikke selv kan bruge afleveres til Røde Kors, loppemarkeder og lignende.
   Ulempen er også at jo mere plads man har, des mere gemmer man.

   Slet
 4. Jo, jeg følger Eric, og læste også posten.
  Tak, hvor godt og længe det holder, må tiden vise, ellers har jeg mere stof.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)