Fredag den 7. juli 2017
Vi har virkelig set hen til denne dag, hvor der venter os en masse oplevelser. Noget jeg skrev på ønskesedlen, da North Travel, skulle arrangere turen for os. Det var også dem, der arrangerede vores tur til Færøerne.
Det første store stop var Godafoss. Hvilket herligt syn. Vi var slet ikke forberedt, da vi kørte på hovedvejen i øde omgivelser, da dette syn lige pludselig dukker op i horisonten. Det er enormt, det vandfald. 12 meter højt og 30 meter bredt.
Vi gik rundt både oppe og nede og til begge sider. Da vores øjne var mætte af indtryk der, fortsatte vi turen rundt om Myvatn, hvor landskabet ustandseligt varierer på vestsiden. Søen er på 38 kvadratkilometer og har ret mange bugte og ca. 40 øer.
Vi kørte rundt om den hele tre gange. Først den ene vej, og så den anden vej, men det var kun fordi vi udskød en af oplevelserne til hjemturen, men så kom vi slet ikke forbi, fordi vi kørte den modsatte vej, og det kom vi først i tanke om langt senere. Bilen blev vendt, og vi fandt det til sidst. Så vi har virkelig set Myvatn.
Tuen gik også til Krafla, som sidst var i udbrud 1977. Da vi parkerede, sagde Allan, at han ikke var sikker på, han ville gå helte turen op. Det så uoverskueligt ud, mente han.
Men vi kom op. Det var slet ikke så uoverskueligt. Da først der kom stigninger, var der lavet gangbro. Stora Viti, skulle være et smukt vulkankrater med en grøn sø på bunden. Kan I heller ikke se den grønne sø? Nej vel, men gik man om på den anden side af søen, der hvor de små mennesker, til højre i billedet, befinder sig, så kom der farve på.
Vi kunne se hvordan vandet kogte, og det hele dampede. Vi tog ikke det sidste stykke op, for det ville tage alt for lang tid. Der var meget vi skulle nå endnu.
Vi kørte tilbage over bjerget Namaskard, og atter gennem ‘rørporten’ som vi døbte den.
Du tror måske det er vej, det der snor sig på billedet herunder, men det er store rørledninger. Vi var inde og se Krafla kraftvarmeværk, men der er nu ikke meget at se. Har du set et dansk halmvarmeværk, så ved du sikkert hvad jeg mener.
På udturen øjnede vi de varme kilder, som vi også skulle se. De dampede jo på lang afstand. Dem ville vi tage et nærmere kig på, når vi skulle tilbage igen, så det gjorde vi, men billedet fra udturen giver et bedre overblik.
Der udstrømmer damp og kogende mudder på 80 - 100° så man skal ikke for tæt på. Der lugter også stærkt af svovl.
På hotellet sagde de, at vi, når vi var så tæt på, så måtte vi ikke snyde os selv for en tur til Asbyrgi, Vi kunne dog se på klokken, og afstanden at det var vi nødt til at droppe. Havde det været overskueligt, så er jeg også sikker på, at North Travel havde haft det med på rejseplanen, da jeg netop havde nævnt, at vi gerne ville se Dettifoss. Vi havde mange ønsker, og det var svært at finde ledige hoteller, da der var det årlige store sportsstævne i samme uge. Der hvor selv islændinge skal ud og finde overnatningsmuligheder.
Vi ville nå at se Myvatn Naturbad og Dimmuborgir, Det var sidstnævnte, jeg havde set et skilt til, da vi kørte ud, men som vi ikke kunne finde og derfor tog turen rundt om Myvatn et par gange.
Vi fandt det, og var ude at gå lidt i lavalandskabet. Vi skulle ikke være hjemme til nogen bestemt tid, da vi havde besluttet at springe hotellets buffet over. Da vi var i nærheden af et rejseselskabet anbefalede spisested, tænkte vi overhovedet ikke på mad, og da vi begyndte at kigge efter det, mødte vi ikke noget. En 4. gang rundt om Myvatn havde vi trods alt ikke mod på. Så det blev en gang ‘tørre’ boller med ost fra Lolland. En Maribo ost. Ret bemærkelsesværdigt, når den ikke kan købes i danske butikker. Rødvinen måtte vi tænke os til. I Island er der nemlig, som i Sverige et slags Systembolaget, og sådan et ATVR er vi ikke stødt på.
Inden vi landede på hotellet, kørte vi hen for at se Julemandens hus og have. Et festligt syn. Huset ser ret lille ud, men da vi kom ind blev vi noget overrasket. Der var to etager og en masse julepynt i alverdens afskygninger. Gammelt som nyt. Der var også slik i lange baner. Vi sagde tak for kigget og kørte hjem og drak en tår kaffe og fik pakket kufferten til endnu en lang køretur.
Ulempen ved turen i morgen er, at vi ikke har de store muligheder for at se ret meget nyt, da der ikke er så mange veje at vælge imellem. Vi er nødt til at tage nøjagtig den samme tur tilbage, som vi kom hertil for et par dage siden, da vi skal helt til Reykholt.
Konklusionen er, at forventningerne ikke er ret store de første 300 km.
Atter en gang de mest fantastiske landskaber. Tak for tur.
SvarSletIsland er virkelig er besøg værd, men det er der vist også flere og flere, der finder ud af.
Tænk at det kan variere så meget og så hurtigt. Velbekomme.
SletIslands turisme er steget gevaldigt og er med til at hjælpe dem ud af den økonomiske krise, men nu har de er nyt problem, fordi vi slider vi på naturen i stedet. Vi har undret os over, at de fleste turistmål er ganske gratis at besøge. Vi har kun betalt entre to gange. Geysere, vandfald osv. er ganske gratis, også parkering.
Jeg kan godt se, at Fruen og jeg må se at få Island med.
SvarSletMange tak for rundturen!
-Og tak for de nye blogindlæg.
Det kan varmt anbefales, og I vil ikke fortryde.
SletVelbekomme.
Velbekomme. Det var bestemt ikke med i planerne, da jeg lukkede og slukkede, men nogle ting er sværere at slippe end andre.
Et meget smukt landskab. Nogle minder der vil blive lagret i erindringen fra en vidunderlig ferie i 2017.
SvarSletTak fordi du deler. Måske kunne jeg overtales når jeg engang går på pension, altså hvor der er mulighed for langt mere oplevelse, og der så er plads til fordøjelse når jeg igen lander hjemme.
Der er lagret mange gode ferieminder fra Island. Billeder og en lille feriedagbog, som bloggen, er med til at holde fast i det man evt. måtte glemme.
SletDu finder helt sikkert en måde at holde ferie på, som passer lige til dig, både nu og når du går på pension.
Superflot vandfald og så iøvrigt noget vildt og særpræget natur :-) Også nogle ret vilde rørledninger! Hvor langt er der til aftagerne af varmen??
SvarSletIslands natur er fascinerende. På udvalgte steder, minder det både om Færøerne, Østrig, Schweiz og vort eget flade land og alligevel er det noget helt specielt over det.
SletDesværre kan jeg ikke huske det ene kraftværk fra det andet. Vi har set, hørt og læst så meget at det er svært at holde det adskilt. 60 km eller måske 74 km, og temperaturen falder kun 2 grader til de sidste på ledningsnettet. 86% af øens befolkning får varme fra disse værker. Kun huse i de ydre forstæder, som er bygget før 1972, har stadig en skorsten.
Flot vandfald - i stil med gullfoss. Vi nåede ikke norddelen - det kan jeg se, vi blir nødt til engang 😊
SvarSletUmiddelbart synes alle vandfald ens, men der er alligevel stor forskel, når man står ved dem. Gullfoss er det mest kendte blandt turister, men imponerende er de begge to. I må tage en tur mere :-)
Slet