onsdag den 23. marts 2016

En flydende julegave

Julegave Stevns Klint
I lørdags fik vi indløst vores julegave, som på mange måder var flydende. Vi elsker sådanne gaver, hvor vi er i bevægelse ved gang eller cykling og snakker om alt mellem himmel og jord.
Denne julegave blev meget flydende, lidt mere end planlagt. 

Da vi skulle skrive den foreslåede dato ind i kalenderen, måtte vi spørge om de mente lørdag den 19. eller søndag den 20. Da det kom på plads, skulle vi bare aftale nærmere et par dage før, om vi skulle gå eller cykle. Vi blev enige om at gå. Mark og Line sørgede for madpakker, kaffe, kage, slik og noget at drikke. Vi ville blive afhentet her på adressen.
Tyve minutter før de unge mennesker ville være her, kom der en sms. 
Hej Søs. Jeg har lige smadret vores termokande! Jeg kan vel ikke få dig til at lave en kande kaffe, vi kan have med. Der var både kaffe i rygsækken og på klinkegulvet. Vi fik hurtigt sat en tår kaffe over.
P1100327bTuren gik til Stevns Klint, hvor vi skulle gå lidt rundt. Selvom vi har været der mange gange igennem årene, er der stadig lige smukt, og man kan godt forstå, at det er med på UNESCOs liste. Vi spiste den medbragte mad på en bænk, inden vi tog trapperne ned til stranden og op igen. Vi både gik og kravlede over store sten, både til den ene og den anden side, inden vi atter tog trapperne ned og op. Vi konstaterede at kondien for os alle fire ikke var på sit højeste lige p.t. Alle pustede da vi nåede toppen. P1100329a
Der er et utal af mindesmærker over kendte personer på Stevns. Dog ikke mange berømtheder jeg rigtigt kender noget til, men de er at finde i historiebøgerne.
Vi gik ad Trampestien, de 2 km der er ud til Stevns Fyr. På billedet herunder er vi atter kommet højt til vejrs. Den lille sorte prik nede på stranden er 3 mennesker. I baggrunden, kan man ane resterne af Højerup kirke. Kirken mistede sit kor i 1928. Man kan også se aftegningerne af byggesten i klinten.
P1100330a
Midtvejs ud til fyret, slog vi os ned på en bænk, hvor vi drak eftermiddagskaffen. Vi nåede ud til fyret samtidig med de var ved at låse og lukke. Da vi havde set det, der var derude, gik vi den samme vej tilbage.
Meningen var også at vi skulle besøge Koldkrigsmuseet Stevnsfort, men de åbnede først efterfølgende mandag, så det lod sig ikke gøre. Det var nok den ene halvdel af gavegiverne, der ærgrede sig allermest. Vi havde så mange andre ideer om hvad vi kunne bruge tid på, så det var kun den manglende tid i døgnet, der var forhindringen.
P1100333a
Vi kørte til Faxe Kalkbrud. Der havde de unge aldrig været. Landskabet ser meget forskelligt ud fra gang til gang. Jeg har skrevet om det både her og her, hvor farven på vandet er vidt forskellig. Det øverste er fra i lørdags, og det nederste er fra 2011.
P6035770
To ud af os fire havde problemer med bentøjet, så det var kun Mark og mig der gik ned og gik os en tur. Tiden fløj afsted mens vi gik og snakkede. De andre to påstod vi havde været væk i over en time. Vi følte det som langt under det halve.
Sådanne gaver, hvor man kommer ud i naturen, og samtidig kan få rørt sig, er noget af det bedste, hvis du altså spørger mig. Tak for julegaven Mark og Line. Det har været en dejlig dag.

13 kommentarer:

 1. God julegave!
  Det med museet på Stevnsfortet kan du altså roligt se - også som kvinde. Jeg tog kun med for Johns skyld (hvad gør man ikke? ...), men jeg blev temmelig overrasket over, hvor spændende det var. Nu havde vi også en god guide - det betyder selvfølgelig også noget.
  Bare hvis du skulle blive spurgt en anden gang, om du vil med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ved jeg :-) Vi ville alle gerne se det, men Mark er specielt interesseret i al historie og kan slet ikke mættes. Som helt lille elskede han, når far fortalte om Danmarkshistorien og det store univers. Havde Mark da julegaven blev planlagt, været opmærksom på, at de først åbnede sæsonen til påske, havde han nok udsat datoen en uge.

   Slet
 2. Sådanne gaver er det rene guld :-) jeg har ikke tal på de gange vi har været ved Stevns, men skænt er der. Faxe er nemlig fascinerende og her kommer vi også tit. Vandet kan også få et grønligt skær.

  SvarSlet
 3. Det er skønt at komme hjemmefra - ud og se med ..... -Opleve.
  Tak for en dejlig tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder at komme ud under åben himmel, hvor der altid er noget at opleve.
   Velbekomme.

   Slet
 4. Det lyder som en dejlig gave - og dejlige steder at tage hen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var det også - og ja, du kender dem jo selv.

   Slet
 5. Gavegiverne kender jer vist godt 👍 Og en flot tur, du fortæller om. Jeg har det nok som dig med sådanne museer. Selvom jeg også godt ved, de kan være interessante, indimellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kender os ualmindeligt godt, og de er begge to også vilde med at færdes ude i naturen. De er endnu mere friluftsmennesker end vi er. De sejler, løber, cykler, spiller fodbold og golf, rider og.... nej, jeg må hellere holde nu :-)
   Generelt er jeg ikke til museer, men nogle kan være spændende.

   Slet
 6. Superjulegave! Jeg fik en koncertbillet (og følgeskab) i julegave, også en glimrende idé.

  Det koldkrigsfort har jeg set i TV-dokumentar, og jeg er ikke forbavset over at man holdt øje med trafikken derfra - men jeg er ikke sikker på at man havde relevant ildkraft?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det findes mange gode gaver, og i vores familie har vi brugt alternative gaver som arbejdskraft og udflugter ud i det blå i 40 år.

   Jeg er ikke så klog på det område, men kanoner og torpedoer har da en vis rækkevidde.

   Slet
 7. Dejlig gave, hvor der endda var sørget for godt vejr :-) Det er et hjørne af Danmark, som jeg intet kender til. Det må jeg have i baghovedet, hvis det bliver til indenlandsk ferie i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret var jo en del af gaven, så det manglede da bare, at det også blev som de havde lovet ;-) Du må endelig huske disse steder, samt ikke at forglemme Møns Klint, hvis du kommer på denne side af vandet.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)