fredag den 2. januar 2015

Hvor sidder viljestyrken?

P1040885aDer løber to strømninger i menneskehjernen. Det vi begærer, og det vi bør gøre gør. Ofte er disse to strømninger i direkte modstrid med hinanden. Gad vide om disse modstridende strømninger også gælder denne lille forårsbebuder? Den første erantis, har sammen med den første krokus, stukket hovedet frem på denne regn- og stormfulde januardag. Der går ikke lang tid før vi har et gult tæppe derude, hvis altså ikke de bliver dækket af et nyt lag sne.
Jeg havde lavet en aftale med mig selv, om ting jeg skulle få klaret i juleferien. Jeg skulle bl.a. tapetsere køkken både hos os selv og hos Mads, men det er ikke nogen god ide med min seneskedehindebetændelse, så det er udsat til bedre tider.
Jeg har som altid mange planer om hvad jeg gerne vil bruge mine ekstra fridage til. Den uskrevne liste er altid længere end det overhovedet er muligt at overkomme. Jeg har revet mange timer ud til selvforkælelse. Det der ikke bliver så meget plads til i hverdagene, når job og andet skal passes. I min ferie ville jeg have plads til nogle ekstra lange gåture, hver eneste dag. Kun juleaften nåede jeg ikke at komme afsted, men ellers har jeg troligt gået mine ture. I skoven laves der brænde, og kaffekoppen ligger klar.
P1020571 P1020570

I morges mens stormen rasede, fik jeg pakken julen ned i kasser. Derefter gik jeg en lille tur på 3 km. Det var svært at stå fast når det var sidevind, og i modvind måtte jeg kæmpe for at komme nogen vegne. Vi spiste lidt frokost sammen, og jeg fik endelig taget mig sammen til at få installeret Endomondo på min mobil. 3 km er ikke nok at gå. Det er det jeg tit må spidse mig selv af med, de dage jeg arbejder. Afsted igen med mig.
P1040879a
P1040880b
Her er meget vådt efter tøsne og regn, så jeg valgte at gå en stor del af turen på landevejen.
Trods stormen blev det en meget varm tur. Jeg har gået turen mange, mange gange, og plejer at kunne gå de 6-7 km på under en time, men i den stride blæst, var det ikke muligt.
Hvad alt det andet, der følger med Endomondo, skal bruges til, aner jeg ikke, men der er da et pænt udvalg af forskellige ting at holde øje med, hvis man skulle få de lyster.

18 kommentarer:

 1. Det er da en erantis der vil noget. Jeg har set efter dem her i dag, men ikke om jeg har fået øje på en eneste. De kommer vel.
  Inspireret af din app har jeg hentet endomondo - nu må jeg se, hvad der sker. Det kan da være at supplere skridttælleren med andre informationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, pludselig var den der, og der er flere små grønne stængler at se. De skal nok komme, det plejer de jo.
   Allan har haft den længe, men det hjælper jo kun mig, hvis vi går sammen. Jeg har som du altid skridttælleren på mig, og den starter uden at skulle aktiveres, mens Endomondo kan noget mere. Vi får se, men det kan måske være meget sjovt også.

   Slet
 2. Flot erantis!!!
  Jeg er glad for Endomondo... den er nem at bruge... Og så er der noget ansporende ved at se hvor langt/lidt man har ydet! Jeg læser kun rute og km... Alt det andet er for sportsnørder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Men lidt ensom endnu :-)
   Jeg tror ikke jeg får den brugt på mine daglige ture her i området, hvor jeg kender distancerne og hvor lang tid det tager at gå, men når jeg kommer lidt væk hjemmefra, kan jeg sagtens se mig bruge den.
   Sportsnørd er jeg ikke, selvom jeg har arbejdet i branchen i 10 år, men jeg har altid dyrket sport, uden nogen tekniske hjælpemidler.

   Slet
 3. Wauuu erantis allerede, dem har jeg ikke set endnu..
  Jeg har også Endomondo, men jeg glemmer altid at starte den, både når jeg cykler og går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må ud i den stride blæst og kigge efter dem :-)
   Jeg får heller ikke startet min, sådan i det daglige, det ved jeg allerede på forhånd, men ved 'specielle lejligheder'.

   Slet
 4. Jeg har også Endomondo-appen, men har ikke rigtig set lyset ... selv om det kan være meget sjovt at se, hvor store stigninger, man får klaret på turen.
  Det ville ellers være så nemt, hvis det vi begærede, også var det vi bør gøre ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens se fidusen, hvis man laver sig et træningsprogram, hvis man er på kur, konkurrerer med andre eller den slags. Stigningen er en af de ting jeg ikke fatter en meter af. Det ser jo ud til jeg har besteget bjerge.
   Det ville være meget lettere, så er der ingen modstrømninger ;-) Jeg har nu slettet 'bør'

   Slet
 5. Du er kommet godt igang i det nye år fornemmer jeg Pia, motion er herligt og når det med det samme bevises digitalt, lyder det mere overbevisende, ikke mindst hvad angår distancen. Trist at høre med dine senesedehinner, men du er jo som altid optimistisk så det skal nok gå i sig selv igen.
  Godt nytår til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Egentlig er der ikke nogen forskel på det gamle og det nye år, bortset fra jeg har ferie. Jeg har altid holdt af motion i moderate mængder, men 'går' ikke mere til noget, så jeg må klare det helt på egen hånd. Det er meget, meget bedre. Jeg holder mig fra strikkepinde og andet højrehåndsarbejde, som ikke er absolut nødvendigt.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. 6-7- km. i timen er sørme godt; selv ligger jeg nede på 5. Jeg har også Endomondo, og bruger den, når jeg går min faste tur omkring Damhussøen, men jeg synes ikke GPS'en er ret god, den viser som regel, at jeg går i søen og ikke omkring den.

  Fantastisk med en lille erantis allerede nu. Lad os håbe, den får lov at blive stående og ikke overmandes af sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du læser igen, så har jeg skrevet, at jeg kan gå de 6-7 km på UNDER en time. Dagens gennemsnithastihed er iflg. Endomondo 5,64 i timen.
   Sådan er det ofte med de GPS' er. Vi kører tit på vandet når Garmin er sat til.

   Hvis der kommer sne, så sover de bare, og liver op igen, når sneen smelter.

   Slet
 7. Den der viljestyrke sidder ind imellem så langt inde, at den ikke rigtig har nogen gennemslagskraft. Andre tider er den velfungerende :-) Her er ferien også nydt. Vi har nået noget og skubbet andet tilside - sådan må det bare være :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er ikke altid lige nem at danse med :-) Sådan er det også her, og de sidste par dage har viljestyrken slået godt igennem, og i morgen er der atter en dag :-)

   Slet
 8. Dejligt, at du kan finde erantis allerede. Så bliver det jo nok forår på et tidspunkt :-) Her er der med garanti ingen erantis, for de vil bare ikke gro her. Men jeg så da en eller anden spire i haven i går :-) Sommetider tror jeg, at min viljestyrke må være blevet demonteret ved et uheld ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret skal nok komme, med eller uden erantis, i hvert fald hvis vi spørger kalenderen. Blomster og vejrguderne kan man ikke regne med, de har deres eget liv :-) Her er der mange spirer og grønne planter, men de fleste skulle helst ikke være der :-)
   Haha... Det kender jeg godt, Det er bare en løs forbindelse :-)

   Slet
 9. Kære Pia, rigtig godt nytår, som sædvane har du travlt, lige så travlt som den lille erantisblomst, pas godt på dig selv, sæt tempoet et gear ned i 2015 ❤️

  SvarSlet
  Svar

  1. Tak i lige måde. Jeg nyder mit liv, som det er, og tempoet passer perfekt til mig ❤️

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)