søndag den 27. april 2014

Jeg ville så meget, men nåede…

det også. Glædelige overraskelser, kan man ikke få for mange af. Mellem beretningerne fra Holland, kommer lidt fra hjemmefronten den sidste uge.
P1000973 Det har længe kriblet for at komme til at plante i krukker og drivhus. Min fornuft sagde, at det ikke hastede, men så snart planteskolen åbnede første påskedag efter vores hjemkomst, strøg jeg afsted. Åhh, hvor er det svært at vælge. Jeg har sat mine egne restrektioner på 5 stk. tomatplanter som absolut maks. Jeg vil jo gerne have dem, jeg ved der er gode, men også gerne nogle nye. Lige nu ser der lidt spartansk ud i drivhuset, men det skal nok komme til at fylde ri-ge-ligt. En chili og en peberplante blev det også til. Der er plads til tre planter mere, hvad det så end bliver. Gerne noget helt nyt.
P1000967Mads har lavet mit lille gamle Lumix, som var helt kaput. Jeg ved han elsker at rode med sådan noget. Han kunne jo ikke skade det, da det var helt dødt. Han skilte det ad, gav det nogle tæv, og f... om ikke linsen igen kan køre ind og alle funktioner atter er blevet tilgængelige. Drivhusbilledet er taget med det gamle kamera.  P1140980
Jeg fik fjernet lidt enormt meget ukrudt på et lille stykke mellem bærbuskene. Tirsdag var det igen arbejdsdag og om aftenen siger Allan, at han vel ikke behøver at stille vækkeur til næste morgen. Du behøver ikke, siger jeg, men jeg skal da op. Hvorfor? Fordi jeg skal på arbejde. Du har da skrevet i kalenderen at du har ferie de næste 2 dage. Hm… har jeg det. Jeg tjekker mine egne ferienotater. Jeg havde fuldstændig glemt, at jeg havde ferie både onsdag og torsdag. Jeg har alt for meget gammel ferie på den gamle arbejdsplads, som jeg slet ikke har kunne finde tid til at afholde. Havde Allan ikke gjort mig opmærksom på det, var jeg kørt på arbejde. 
P1000959Jeg fik lavet en portion ananaschutney og et glas rabarberkompot. Sat kartofler og ryddet op. Især på værkstedet, som igen, igen, var blevet ufremkommelig. Allan fylder ind, og jeg rydder ud. Det blev som sædvanlig til en trailerfuld til genbrugspladsen. Alt i sidste ende godkendt af samleren. Jeg kan nemlig let komme til at smide noget forkert ud.
Fredag var det atter arbejdsdag, og i går lørdag, har den stået på arbejde både ude og hjemme, men under åben himmel i det dejlige vejr. Om aftenen tog vi en meget hurtig beslutning. Vi var lige blevet færdige med at spise, da jeg ringer til mor. Hvad laver du? Jeg spiser. Hvornår er du færdig med det? Om et par minutter eller tre. Godt. Vil du med ud og drikke aftenkaffen et sted i naturen og se en solnedgang. Vi kører herfra om 5-10-15 min. ligesom vi bliver færdige til. Ja, JA, det vil jeg meget gerne.  P1010031
Vi var først på skovtur, og så slog vi os ned her, som også var målet. Avisudklippet har hængt på opslagstavlen siden sidste år. Desværre snød solen os, men det forhindrede os ikke i at nyde duften og synet mens kaffen og den medbragte kage blev fortæret. Jeg påtænker et indlæg om tulipaner på Lolland på et senere tidspunkt.  P1010035
I dag er vi inviteret til Marks og svigerindens fødselsdag hele dagen. I morges fik jeg en sms om, at vi skulle klæde os på til at kunne være udendørs. Det havde jeg nu også forventet med det vejr.
I morgen er det atter hverdag. Det vil igen også kunne mærkes på min blogaktivitet. 

18 kommentarer:

 1. Hvor var det godt at din mand vidste du skulle holde fri. ;O) Synes altid du er så flittig også selvom der står FERIE på din kalender ;O) Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved årsskiftet mente jeg at tiden var kommet til, at jeg skulle skippe alle vores papirkalendere, og overgå til den digitale kalender, men fandt ud af at det nok var bedst at vi havde EN papirkalender på skrivebordet, som vi begge kunne skrive og bladre i. Godt jeg havde fået den ajourført :-) Ferie er når man kun laver det man har lyst til :-)

   Slet
 2. Pia, det hedder altså ikke "men ...", men "og ...", hvis du nåede det hele - det var garanteret for at få os til at tro noget helt andet, at du skrev sådan :-)
  Smukke solnedgange kommer desværre aldrig, når man har brug for dem.
  Hatten af for Mads - tænk, at han kunne fixe apparatet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Ellen, nu ikke så nøjeregnende :-) Jeg ved det godt og blev gennemskuet, øv altså. Da jeg skrev overskriften tænkte jeg på sangen 'Lille kammerat' hvor den efter men, fortsætter med "jeg nå´ed så lidt, men du kammerat, du kan drive det vidt" - Det var så det jeg gjorde :-)
   Nej, man skulle kunne bestille de solnedgange.
   Ja, jeg ved ikke hvad der er med den dreng, men helt tosset er det ikke :-)

   Slet
 3. Fint med et extra Lumix og godt du ikke stillede på arbejde når du nu havde ferie. Glæder mig til at se Holland på Lolland!

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde den unge mand haft tid før, så kunne jeg have sparet det nye apparat. Der var såmænd nok ingen, der havde opdaget at jeg skulle have holdt ferie.
   Det var et smukt syn, og en helt gratis fornøjelse :-)

   Slet
 4. Hvor har I da nået at se meget på jeres lille ferie i Holland. Dine billeder er rigtigt gode!! Jeg har lige læst dine hollandske blogindlæg og nikkede genkendende til din iagttagelse af asiaternes optræden i Keukenhof! Det irriterer mig hvert år!
  Og jeg tror ligesom dig, at Holland bestemt må være på top10 listen over land med flest arkitekt tegnede huse.
  Lyder som om det var en god tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. En lille smule pli ville ikke være nogen skade til. Du kender jo det hele meget bedre end vi gør, så det er da rart at få bekræftet ens egen teori. Holland har meget at byde på, når man kommer væk fra motorvejene. Det var en kort tur, men god, og hele køreturen værd.

   Slet
 5. Jeg er imponeret over at han kunne fikse dit gamle Lumix, det er ski godt gået.
  Wauu den tulipanmark ligner jo Holland. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han kan alt, og kan ikke sidde stille. (Ved ikke hvor han har det fra :-)) I går til fødselsdagen, forsvandt han ind på Marks værksted et par gange og stod 'fedtede' med et par småting, som han selv kalder det. Noget de sad og snakkede om, og Mads siger, jamen det kan man da bare lave selv.
   Det er nemlig det den gør :-)

   Slet
 6. Hvor er tulipanmarken suveræn flot!
  Jeg ville ønske, jeg havde haft sådan en tekniker i huset til mit gamle koreanske, sikkert udmærkede, kamera, som bare ligger med linsen kørt helt fast. Men pyt, mit næsten ligeså gamle CANON er fint til mig og mit behov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var rigtig flot, og sikke en duft :-)

   Det ville krible i hans fingre for at komme til at undersøge det, og se hvordan sådan et ser ud indvendigt :-) Min linse var også låst helt fast.

   Slet
 7. Selvfølgelige nåede du det :-) Jeg sidder og hygger mig lidt over, at du vil arbejde på en fridag. Det har jeg endnu ikke oplevet..

  SvarSlet
  Svar
  1. Uden de to fridage havde det været en umulig opgave. Jeg synes jeg havde haft fri så længe. Det er jo ikke til at finde ud af med alle de helligdage, og når man har ferie fra det ene arbejde, men ikke det andet.

   Slet
 8. Hold da helt op, har man også tulipan-marker på Lolland - det ser helt fantastisk ud :)
  Glemme at man har ferie - det sker vist ikke for ret mange, men det må da have været dejligt lige at få et par dage til rådighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en enkelt en i hvert fald. De findes også andre steder i vort lille land, også i Jylland.
   Det var dejligt at få et par dage herhjemme, men ferie bider sig selv i halen, så nu er jeg mere end godt begravet i arbejdsopgaver.

   Slet
 9. Hvor er det flot at Mads kunne ordne dit Lumix, hold da op hvor må han være dygtig, og tænk alle de penge, du har sparet.

  Altså Pia... man kan da ikke glemme, at man har bestilt ferie :-) og så tager du to feriedage og knokler derudad. Jeg er så imponeret af din virketrang, som du jo virkelig omsætter i gode projekter, som fx jeres drivhus.

  Godt du kun købte fem tomatplanter, selv om det er fristende at købe ti, for når de nu er så små og søde, kan man slet ikke forestille sig, at de vil komme til at give så meget.

  Annanaschutneyen ser rigtig lækker ud - og det gør tulipanmarken også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hans hænder har sparet os, hans arbejdspladser og allermest ham selv for rigtigt mange penge.
   Det gik da ganske let :-) Jeg tog ferie fordi jeg havde en masse jeg ikke havde brugt, og jeg har mere tilgode, så jeg får travlt i år med at holde ferie, hvis det ikke skal ophobe sig. Jeg nyder både havens og drivhusets afkast, men ville ikke være ked af at nogen hjalp med at 'høste' ukrudtet :-)
   I år vil jeg kunne tage lidt overskydende tomater med til mine kollegaer, hvis de altså spiser tomater :-)
   Ananaschutneyen var også rigtig god, og er allerede spist.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)