søndag den 30. marts 2014

Weekendens palet

Det har været en farverig weekend fyldt med alt hvad hjertet begærer. P1000157
Vi skulle lige til at gå i gang med morgenkaffen lørdag, da da Mads bankede på døren. Allan havde et ærinde i Kbh. og havde derfor lovet at køre forbi Camilla og klare en lille opgave for hende. Det havde Mads hørt, og han havde en lille overraskelse til Camilla, som han gerne ville have afleveret. Camilla var kun hjemme ½ time mellem to aftaler, så det skulle times godt. Hun nåede at smutte inden Allan var færdig, men S. nåede at komme hjem og afløse, så det lykkedes alt sammen. P1000138
Da Mads kørte, gik jeg ud i det gode vejr, og kastede mig over havearbejdet lige til Allan kom hjem kl. 16 og gerne ville have en tår kaffe inden vi skulle i bad og ud ad døren.
P1000168 Min mor har havde kun en søster, og hele min barndom og ungdom har vi faktisk altid været sammen med min moster, onkel og deres 2 børn. Jeg har gået i klasse sammen med min kusine, vi har arbejdet sammen på mange områder. Vi har været kollegaer og selv vores 4 børn har leget med hinanden. De senere år, efter ingen af os serverer mere og min moster er død, er kontakten blevet minimeret til ‘store’ fester. Hver gang er vi alle eninge om, at vi altså snart må ses, og så sker der bare ikke rigtigt mere. 
For flere måneder siden sendte søster 1 en invitation ud. I aftes var alle 13 samlet. Vi er alle 6 blevet opflasket med ekstrem overtro, for både min mormor, morfar, moster og mor var/er frygtelig overtroiske. Det har prellet fuldstændig af på os alle, men mor var jo med, så hun fik Ludvig den 14. til bords, sådan som det altid har været. Snakken gik lystigt hele aftenen og først kl 3 i nat traskede vi hjem. Alle var enige om at dette skal fortsætte, så datoen er allerede sat til næste år.P1000164
På havnen i Stubbekøbing har der hver weekend i marts måned været tilbud på friske fisk fra kutter. Jeg ville bl.a. gerne have torskerogn og det var sidste frist i dag. Desværre var der ingen torskerogn, selvom vi var dagens første kunde, men torske- og issingfilleter fik vi med hjem. Jeg ville bare have haft en pose af hver, men der var en klækkelig rabat at hente, hvis jeg købte 3 poser efter eget valg. Et kilo kostede 120,- kr. men 3 kg kostede kun 300,-  Jeg ville gerne spare 60,- kr. så det sidste kg torsk kostede kun 40,- kr. Da jeg kom hjem og vejede det hele var der næsten 3,5 kg fisk, så vi er bestemt ikke blevet snydt. I frugt- og grøntsagsboden på modsatte side blev der indkøbt en pose danske æbler samt nye danske tomater. Mums.
P1000173 P1000232
Den blå anemone Den gule anemone
Hjemme igen gik vi en lille tur i skoven. Jeg nussede lidt rundt i haven inden vi fik lidt frokost og jeg begav mig ud på endnu en skovtur, kun i selskab med mit kamera og naturen. Der blev stoppe op nogle gange undervejs for at prøve at fange spætten, egernet, sommerfuglene og andre levende dyrearter. Blomsterne er noget nemmere at have med at gøre. Både den hvide og den gule anemone som jeg altid ser var der, men søreme om ikke også den blå anemone lyste op i skovbunden, mange steder. Jeg brugte meget tid på at lege med kameraet. Så meget, at jeg løb tør for batteri inden jeg var nået hjem. Da der ikke var mere batteri på, kunne jeg lige så godt sætte det lange ben foran og se at komme hjemad. Dagens eftermiddagstur blev på 10 km. P1000206
Det ville være synd at gå glip af det gode vejr søndagen bød på, så selvom jeg langt fra er færdig med haven, blev solsengen hevet ud af vinterhiet da jeg nåede hjem. Jeg satte mig og nød solens tråler, mens jeg skrev kladden til dette indlæg. Det blev tid til at gå i køkkenet, hvor menuen skulle stå på torsk med spinat i ovn. Hurtigt, let og sundt.
Det er første gang i år, at jeg har fået så meget frisk luft på en weekend. Jeg har nydt min weekend og har gjort nøjagtigt det jeg havde lyst til og ikke en pind andet.

14 kommentarer:

 1. En skam, at vi har så langt til Stubbekøbing, men det må vel også kunne lade sig gøre at købe fisk på Køges havn - noget vi har talt om at undersøge lige siden vi jobstoppede, men aldrig har fåwt taget os sammen til.
  Dejligt med en nyde-weekend - det ser ud som om du har godkendt dit nye Lumix :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Umiddelbart ville jeg tro I har større chance for at købe sådan noget end vi har. (Se lige Overleverens kommentar til dig længere nede).
   Med hensyn til det af dig tidligere omtalte stenalder-brødblanding, så har vi nu været på jagt, ikke bare i vores egen DagligBrugs, men også Superbrugsen, Føtex, Rema 1000 og Kvickly, men ingen har det. Det er ikke alt der krydser Storestrømsbroen, så jeg fortsætter med mit brød som udelukkende består af forskellige nødder og slet ingen kornprodukter.
   Jeg er ikke færdig med at øve, men har endnu ingen klager. Når billedet ikke bliver godt, er det vist ikke kameraets skyld ;-)

   Slet
 2. Dejlige billeder du har taget i weekenden Pia. Hvor er det skønt når man bare kan gøre lige hvad man har lydt til og nyde tiden, stedet og det man har gang i :-) sådan levet jeg også mit liv for det meste, børnene er flyttet hjemmefra og sat godt i veje, så hvorfor ikke nyde livet mens vi kan :-) Jeg var også været på fototur i går, en super god dag. :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt når man selv kan bestemme dagenes indhold fra A-Z ;-) Vi skal nemlig huske at leve livet, mens vi har det.
   Du har garanteret også taget nogle rigtige gode billeder, det gør du jo altid :-)
   Tak og god aften til dig.

   Slet
 3. Det lyder som en skøn og perfekt weekend, og vejret var med os alle.. Det kan vi lide. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har slet ingen klager over hverken weekendens indhold eller vejret, som dog ser noget anderledes ud i dag, tåget og koldt ;-)

   Slet
 4. Skøn forårsweekend I har haft der.. godt at I har fået nydt alt det gode vejr vi fik smidt i hovedet...

  Vinker lige til Ellen og sir.. ikke køge havn.. Nr boulevard! http://www.fiskemanden.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig bare med at smide alt og komme ud og nyde det gode vejr, når man har mulighed for det.
   Helt i orden, der skal være plads til at vinke lidt til hinanden :-)

   Slet
 5. Når det gode vejr kalder, kan man kun følge opfordringen. Det skal nydes, mens det er her. Frisk fisk står i høj kurs her. Jeg fanger den på trappen hver onsdag morgen, når Skagenfood har været forbi :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har aldrig prøvet at få leveret varer lige til døren af andre, bortset fra de rullende forretninger, som ostemanden, der stadig kommer fast. Jeg kan godt lide at vælge mine varer selv, men det andet sparer da en masse tid.

   Slet
 6. Det lyder som om du har haft en dejlig weekend og fået meget frisk luft. Jeg kan så godt lide at se citronsommerfugle. Har ikke set en i år, men det er du.

  SvarSlet
  Svar
  1. Begge dele er nemlig tilfældet. Jeg aner intet om sommerfugle, men kan godt lide at se på dem, og nu blev jeg lidt klogere på den gule, som jeg ikke anede hvad hed. Jeg så ret mange af de citronsommerfugle på turen.

   Slet
 7. Skønne billeder fra din weekend (kun en uge forsinket herfra ;-) )
  Du har virkelig fanget foråret ind, så man får lyst til at komme ud i det. Skønt med sommerfuglene - jeg synes, de går lidt tilbage i mine omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Siden løber jo ingen vegne, så du er altid velkommen :-)
   Der var mange sommerfugle den dag, men nu har de vist gemt sig lige som foråret.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)