onsdag den 26. marts 2014

Holtug Kridtbrud og Stevns Klint

Vi har jævnligt været på Stevns Klint, men det er altid det sædvanlige sted ved Højerup Kirke. Vi har aldrig set Holtug Kridtbrud, så der gik turen hen lørdag eftermiddag. Man kan gå hele turen på 22 km og retur igen hvis man vil tilbage til sin bil, ved at benytte Trampestien. Man kan også støde til forskellige steder og bare tage en lille bid af ruten. Vi havde nok forventet at det var på højde med Faxe Kalkbrud, og blev ret skuffet, men lidt vand og lidt grønt ville helt sikkert have pyntet på landskabet. Kridtbruddet var nemlig helt tørlagt. Holtug Kridtbrug og Stevns KlintVi startede med at gå en tur ned i Holtug Kalkbrud. Det er ikke en tur for dårligt bentøj, og det er heller ikke en tur man skal tage i regnvejr. Vi gik helt ned til vandet og en tur om langs kysten. Nede ved vandet blæste det koldt og sikke en larm fra vandet og blæsten. Tilbage i bilen og en tur ud til Mandehoved, Stevns Naturcenter hvor vi også gik lidt rundt. Der kunne man komme indendørs og se på plancher. Vi gik en tur op i fugletårnet, som er blevet et meget eftertragtet sted for ornitologer, efter hvad jeg læste. Vi så vejrstationen, som ses i billedets nederste venstre hjørne, og læste lidt om den, inden vi igen satte os i bilen og kørte ud til Stevns Fyr.    
P1000101
På vejen derud, så vi dette hus, dekoreret med julenisser. Sådan ser det sikkert ud hele året. Vi nåede frem og drak den medbragte kaffe og gik rundt på dette område også. Man kan komme en tur op i tårnene og se fyrmesteren arbejde. Man kan også se andre ting, men vi kom desværre udenfor åbningstid. Snart starter højsæsonen og åbningstiden er udvidet. Vi mangler stadig at udforske lidt mere af Stevns. Allan vil gerne se Stevnsfortet, men det alene kræver mange timer, siger han. Boesdal Kalkbrud skulle også være et besøg værd, så der er basis for flere udflugter ud i naturen, når det hele er blevet lidt mere grønt og lunere i vejret. 

20 kommentarer:

 1. Stevnsfortet kan så absolut anbefales - og det er faktisk også interessant for os kvinder. Syntes jeg i hvert fald, da vi så det, men to timer er nok, så har man set det hele; inklusive en guidet tur under jorden.
  Nissehuset har ganske rigtigt nisserne hele året - vi har kørt forbi det en del gange på forskellige årstider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker godt du skrev om det, og jeg er overbevist om at 2 timer er rigeligt til mig, men Allan vil kunne bruge meget mere tid.
   Vi har også sådan et 'helårs-nissehus' i nærheden af Knuthenborg, dog er der knapt så mange nisser.

   Slet
 2. Vil som Ellen osse anbefale Stevnsfortet... men forstår ikke helt kommentaren om at det *osse* er interessant for kvinder :-)

  22 km synes jeg lyder som lidt af en gåtur og det er da vist kun de særlige entusiaster, der gider gå den tur, så jeg kan godt forstå at I bare kiggede lidt rundt - især hvis det egentlig ikke var vildt interessant..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu godt du forsåt hvad hun mener, men jeg er sikker på at min egen interesse ikke er nær så stor som mange mænds. Et besøg der står ikke højt på min ønskeseddel, men jeg tager selvfølgelig med til den tid.

   22 km kunne vi nok stadig gå, hvis det skulle være, men det ville jo blive 44 km, for at få fat i bilen igen, og DET kan vi ikke. Udsynet er fint nok. Det var selve kridtbruddet der var kedeligt, men det kunne vi jo allerede se da vi parkerede og alligevel rendte vi derned for at komme ned til vandet.

   Slet
 3. Der ser flot og særpræget ud. Øv, at I ikke kunne komme op i fyrtårnet. Jeg har 'noget' med fyrtårne (tårne i det hele taget) og elsker, hvis jeg kan lokke familien med op i dem, vi kommer forbi. Jeg har aldrig være ved Stevns Klint. Det er en fejl, jeg ved det godt, som vi må se at få gjort noget ved :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stevns Klint er et fint turistmål, bare at se den anderledes natur, som selvfølgelig er smukkest når det hele er blevet lidt grønt. Den ekstra udsigt man får fra fyrtårnet gik vi glip af, men vi var oppe i fugletårnet i Naturcenteret :-)
   Der er i hvert fald basis for en heldagsudflugt hvis man vil se det hele.

   Slet
 4. hej fra det midterste Jylland, det er dejlig at høre om andre egne af vores dejlige land. vi er pensionister og har været meget på ture i DK.Nu vil bentøjet ikke så lange gå ture mere,men så har vi minderne, tv. og pc.så vi er ikke at ynke. God weekend fra Ikast.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inspiration kan man altid bruge, også selvom man må nøjes med at drømme sig væk.
   Tak fordi du kiggede forbi og lagde en lille hilsen :-) Hvis du har en blog, kan jeg ikke komme ind på den ved at følge din profil.
   Tak og god weekend til dig også.

   Slet
 5. Jeg har såmænd aldrig været i Holtug Kridtbrud uagtet jeg har boet meget tæt på Stevns som barn og meget ung. Har I overvejet turen fra Fakse Ladeplads til Vemmetofte strand og retur gennem Vemmetofte Strandskov, se evt http://vemmetofte.com/med-dvl-fra-fakse-ladeplads-til-vemmetofte-strand-og-tilbage/

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan går det jo tit. Næh, det kan jeg ikke påstå, vi kender jo ikke området og slet ikke i detaljer. Jeg har blot, for længe siden, noteret mig at vi skal til Vemmetofte og gå en dag. Turen ser indbydende og pænt lang ud, iflg. din skridttæller ;-)

   Slet
 6. Det lader til, at der er meget at kigge på på Stevns og omegn. Det er rart at vide, hvis man skulle komme på de kanter. Flot collage! God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af natur og udfoldelsesmuligheder for både børn og voksne. Tak og i lige måde.

   Slet
 7. Jeg har aldrig været på Stevns Klint. Vi ville dertil en gang for en del år siden, men kørte forkert og blev optaget af noget andet interessant og så var dagen pludselig gået...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan kan det let gå, hvis man laver svinkeærinder ;-) Hovedsagen er jo at udflugten alligevel blev god.

   Slet
 8. Vi har så mange skønne pletter i Danmark, og når jeg følger lidt med i Blogland, kan jeg se, at jeg har rigtig meget tilgode. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har været på Stevns Klint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi bestemt, og selvom vi selv synes, vi har set meget i mange hjørner og små afkroge, så er der stadig meget tilbage at udforske. Det er ikke altid man har set det der er tættest på en. Man behøver ikke altid at skulle på den anden side af broen for at opleve, men vi skal jo helst opleve lidt fra alle egne af DK, synes vi.

   Slet
 9. Det lyder som en dejlig tur, hvor I fik set en hel del. Jeg ville gerne se et kridt- eller kalkbrud med det flotte grønne vand. Jeg ville også gerne tage turen ad trampestien, men 2 x 22 km er også lige i overkanten for mig. Og offentlig transport på de kanter er vist noget, der kræver planlægning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vandet i Faxe er en helt anderledes oplevelse. Måske ser der også sådan ud ved Holtug når vi har haft større nedbørsmængder? Uanset planlægning eller ej, tvivler jeg på at de offentlige transportmidler findes. Jeg tror i stedet man skal alliere sig med nogen man kender, men faktisk mener jeg at have læst fornylig, at DVL har arrangeret en tur på Tranpestien snart.

   Slet
 10. Det må jeg lige undersøge, det med DVL.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske var det ikke DVL alligevel, men her er et link til en tur i maj: http://www.opdagverden.dk/klubben/klubkalenderen/vandring/weekendvandring-pa-stevns-klint-ms58

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)