lørdag den 22. marts 2014

Livet leves mens det farer forbi

Dagene og ugerne flyver afsted, i et tempo jeg ikke har mødt længe, synes jeg. Det er ikke fordi jeg er overbebyrdet med arbejdsopgaver, men med 6  timer mindre om ugen på hjemmefronten. Dertil skal faktisk lægges et par timer mere, fordi det nu igen er tiden, hvor der skal bruges timer på den 3. arbejdsplads. Jeg lever mit liv, som jeg altid har gjort, i en god blanding af alt det jeg gerne vil, og er faktisk ganske tilfreds med indholdet.
P1000014 P1000017
Jeg føler mig oveni købet også rigtig heldig, fordi jeg er gift med en mand, der har nået pensionsalderen, så han kan befri mig for nogle af de tidsrøvende ting. Nogle af dem nyder han endda at beskæftige sig med, som f.eks. mit strejkende kamera. Vi var ikke i tvivl om, at det ikke kunne betale sig at reparere det gamle, men for en sikkerheds skyld blev de sagkyndige selvfølgelig spurgt. Det ville meget hurtigt løbe op i 1.500,- kr. eller mere. Så da jeg kom hjem fra arbejde i løbet af ugen, fandt jeg mit nye kamera, Lumix TZ 60 på skrivebordet, opladet og klar til brug. Jeg måtte selvfølgelig straks afsted og prøve det. P3220020
Den tyverisag Mads blev udsat for, har ikke fået sin afslutning. Selvom vi alle forventede at tyven ikke havde noget at betale med, har ‘vi’ alligevel, på politiets anmodning, sendt et erstatningskrav. Derved er vi blevet oplyst om, at det er en rigtig bandit, og at det nok er meget tvivlsomt om der nogensinde kommer penge ud af det. Tyven har ikke noget fast opholdssted, og har efterfølgende lavet utallige biltyverier, og er også snuppet i en stor hashhandel. Tyven går i politiets kreds under navnet ‘X’ hans fornavn efterfulgt af Lort.
P1000022 P1000026
Hos Ellen kunne man forleden læse om udflugten til Gedser, som jeg også har skrevet om. Jeg kan forstå, at flere tror at både Lolland og Falster er ganske flade. Jeg kan kun sige at I tager fejl. Faktisk findes disse høje skrænter nærmest hele vejen rundt om Guldborgsund. Hvis man tager ud på Sundruten finder man dem spredt hele vejen rundt. Billedet nederst i højre hjørne er taget oppe fra skrænten. Man kan ikke se der er flere meter ned, men man har en skøn udsigt.GuldborgsundHer i vores lille smørhul er vi omringet af skrænter uanset hvilken retning vi bevæger os ud i, men det kræver at man stiller bilen og begiver sig ud til fods langs kysten eller tager en tur i skoven ad de små stier. Der findes også høje skrænter på Falsters østkyst bl.a. ved Pomlenakke og Hesnæs.
GuldborgsundvalsenI morges, da jeg åbenbart var færdig med at sove, stod jeg op, kogte min havregrød med jordbær fra fryseren, og begav mig ud på en tidlig frisk morgentur, i det område jeg render mine næsten daglige ture, og også tager mange billeder fra, med eller uden skrænter. Den anden dag var det så højvandet, at jeg måtte gå oppe i skoven, hvad jeg også for det meste gør, fordi terrænet trods alt er mere jævnt, og det er deroppe man har den smukke udsigt. Vandreturen langs vandet i det gode vejr, måtte jeg droppe fordi det var højvandet, og man kun kunne komme forbi i vaders. I dag kunne mine vandrestøvler lige nøjagtigt bunde, så jeg kunne komme udenom de træer vinteren og Bodil har fjernet fra skoven. Mens jeg gik der og nød fuglenes fløjten med disen hængende over horisonten og solen skinnede i det stille, blanke vand, kunne jeg ikke lade være at synge sangen, der netop handler om vores landsdel. Guldborgsundvalsen er så smuk så smuk og så sandfærdig. Efter en times vandring gik jeg hjem og drak min morgenkaffe.

14 kommentarer:

 1. Hehe, Pia, du må ikke forvente, at jeg kan huske noget, du har skrevet for tre år siden :-)
  Tillykke med dit nye Lumix - jeg håber du bliver lige så glad for det, som du var for det gamle og som jeg allerede er for TZ60.
  Der er mange skrænter, men det er lige som om, at når man så er kommet op på land, er det fladt deroppe ;-)
  Nej, jeg ved godt det ikke er helt rigtigt, men nede på Sydfalster er der altså fladt, synes jeg.
  Sød fyr, der stjal Mads' bil - gad vide, hvem der har lært ham at være så høflig? Vedkommende skulle også have lært ham, at man ikke må stjæle ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det så længe siden, det så jeg slet ikke. Tiden flyver jo ;-)
   Tak, kunne man få TZ 20 stadig, var det det jeg havde købt, fordi det var godt og jeg ikke gider bruge tid på at sætte mig ind i nye ting igen, men jeg skal nok blive glad for det.
   De er ikke noget så fladt, kedeligt og dræbende som den gamle Gedser Landevej. Hver gang vi kører der glædes jeg bare over, at det ikke mere er betonvej, med da-dung, dadung, dadung som det også var ned gennem Østtyskland.
   Det undrer jeg mig også over. Helt enig.

   Slet
 2. Det er spændende, hvad du siger til det nye kamera, når det kommer rigtig i brug. Jeg kan se, det er med Leicaobjektiv, og det navn borger da for kvaliteten.

  Det må være herligt med sådan en vandretur allerede inden morgenkaffen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er umiddelbart færre indstillinger, men jeg brugte også langt fra alle de andre, og jeg skal nok blive glad for det.
   Det er skønt og især med sådan et vejr som i går og i dag.

   Slet
 3. Tillykke med dit nye kamera Pia. :-)

  SvarSlet
 4. Lad os håbe vi kan følgemed i det tempo livet har på. Fint nyt kamera, ser jeg. Spændt på om det er sådant jeg skal have når mit TZ20 ikke vil mere.
  Bodil snuppede vel ikke 30 meter af skrænterne hos dig, som stormene gjorde af Jylland?
  Det er da vist noget af en køn fætter ham biltyven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lad os håbe det :-) Der er allerede kommet et TZ61, så det er ikke til at vide.
   Nej så hård var Bodil heldigvis ikke ved os.
   Det kan man vist godt sige.

   Slet
 5. Som barn var jeg ofte i Nykøbing og mine fætre tog med med ud på lange cykelture, senere har jeg kørt til en kunde i Nysted og været på besøg rundtomkring på Lolland-Falster. Der er kun én ting at sige til de skrænter ved Guldborgsund, som du nævner: De er søde.

  Danmarks højste punkt er ikke engang så højt som Kullen (der engang var dansk). Sveriges højeste bjerge er vel omkring 2000 meter, Norges vist 2480, knap 2500, tror jeg, og det er bare 10 gange mere end Himmelbjerget, som er 10 gange højere end det højeste sted på Lolland :) Men det er smukt, og himlen en sommermorgen over Lolland-Falster er så smuk.

  Tillykke med kameraet. Den besynderlige tyveri-historie har jeg svært ved at forstå, eller rettere, jeg frygter at det kan begynde at ske her. Jeg har været forskånet, men en genbo er blevet bestjålet to gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved godt at øerne her betegnes som flade. Alt er jo relativt, når man taler om bakker. Der er regler (mål) for, hvornår man må bruge betegnelsen bakke, men faktisk har både Lolland og Falster sådan en.
   Danmark er generelt et fladt land. Ravsborg Bakker på Lolland er faktisk 30 m.o.h. (dertil kommer en 7 m høj gravhøj) så Himmelbjerget er kun 5 gange højere ;-) I øvrigt er Himmelbjerget er en falsk bakke iflg. geologerne ;-) Der er smukt både her og mange andre steder. Vigtigst er det at man er glad for at bo, hvor man bor.
   Tak skal du have :-) Her på øerne stjæler folk med arme og ben både ude og inde, hos private og i virksomheder. Vender man ryggen til, har man ubudne tag-selv-gæster. Det er mange år siden at alle vi kender låser egen dør, selvom det er højlys dag og man er hjemme. Tyvene går ind og stjæler mens man ser tv eller pusler med noget i et andet rum.

   Slet
 6. Livet er det der sker omkring dig, mens du sidder og prøver at planlægge det. Det er nogle kloge ord, jeg en gang hørte. Jeg mener nu ikke helt, at de passer på dig, der altid er i fuld fart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så rigtigt, men nej du har ret, jeg sidder ikke og planlægger mit liv. Der skal jo gerne være plads til at gribe nuet og udnytte de chancer der kommer farende forbi.

   Slet
 7. Dejligt med nyt kamera og skønt med en hjælper til det praktiske.
  Og anemonerne er kommet. Jeg så også en flok i weekenden.
  En morgentur i disse dag må være rigtig skøn, selvom vi nu har haft noget tåge, men der er så klar en luft, som frister meget, hvis ikke lige arbejdet også trak i mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den praktiske hjælp gør, at jeg får mere tid til andre ting, og der bliver også mere tid til os at opleve fælles ting, og det er slet ikke så tosset.
   Godt forårsblomsterne også er kommet til dig :-)
   Jeg går nu også kun de lange ture om morgenen i weekenderne, når jeg har fri. Der er ikke rigtigt tid de andre dage, med mindre jeg står en time før op. Det hænder, men det er yderst sjældent.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)