mandag den 17. marts 2014

En blæsende søndag og en efterlyst bageopskrift

P1140949Både fredag, lørdag og søndag har det været ret stormfuldt her på øen. Søndag kørte jeg en tur i gartneriet så snart de åbnede, for at købe lidt primulaer. Der røg også en potte med vibeæg med hjem. Jeg fik gravet det hele ned mellem roserne, så nu står det og lyser fint op derude. Jeg blev i haven et par timer. Vimsede lidt rundt derude og nød synet af de små påskeliljer, violerne og alt det andet der står lige på spring. Jeg fik også fjernet lidt af det grønne tæppe, som slet ikke skal være der.  P1140960Efter en tår eftermiddagskaffe, kørte vi os en lille tur, fordi der var noget vi skulle holde øje med. På vej hjem løb disse 5 dyr inde på marken, tæt på bilen. Se, stop, stop, se, siger jeg til Allan, som kigger den anden vej. Dyrene nåede at løbe langt væk, inden jeg kunne fange dem i kameraet. Om aftenen kunne jeg mærke at vinden havde bidt i kinderne. De var godt røde og sådan en gang blæst bliver man dejlig træt af, især når man igen er inde i varmen.  page
I morges spurgte jeg Allan om han ville med ud og gå en tur i en af de skove der ligger lidt fra os, når jeg havde fra fra arbejde. Vi havde let aftensmad, så han skulle så bare være klar når jeg landede. Vi kender kunder skoven fra landevejen, og ikke den indre skov og dens stier. Utroligt så hurtigt at skoven forandrer sig i denne tid. På få dage skifter skovbunden farve fra brun til gørn. Et stort skinnende grønt tæppe lyste op længere fremme. Det var selvfølgelig ramsløg. Anemonerne er ikke så langt fremme i denne skov, som de er i ‘vores egen’ men der var til gengæld masser af kralæggere kodrivere. Vi så også en hule i skoven, men hvem der bor der står lidt i det uvisse, men beboet det tror vi på den er. Jeg tog selvfølgelig disse billeder, og da jeg ville tage et mere, virkede mit kamera bare ikke. Fejlmeldingen er: 'Systemfejl (fokus).' Jeg har googlet, og prøvet alle de foreskrifter jeg fandt på en video på YouTube, men det virker stadig ikke. Linsen forbliver ude når kameraet slukkes, men kører hurtigt ind og ud når jeg tænder for kameraet. Jeg kan slet ikke komme ind i menuen. Ingen knapper reagerer på noget som helst. Øv – jeg kan jo ikke undvære det kamera. Jeg må have Allans med på arbejde i morgen, man ved jo aldrig hvad der krydser ens vej.
__________________________________________________________________________
Karen-Vibeke har spurgt efter opskriften til Malenes æggehvidekage, så den kommer her. Den blev for mange år siden kåret som ugens læseropskrift i Ude og Hjemme.
 • 100 g smør P1140945
 • 250 g sukker
 • 200 g mel
 • 2½ strøget tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vanillesukker 
 • 2 dl mælk
 • 50 g mørk chokolade
 • 100 g hakkede nøddekerner
 • 4 æggehvider
Smør og sukker røres blødt. Mel, bagepulver og vanillesukker røres i skiftevis med den kolde mælk. De hakkede nøddekerner blandes i dejen sammen med den groft revne chokolade. Æggehviderne piskes meget stive og vendes let i dejen. Kagen bages på en rist på nederste rille i ovnen ved 200° i 40-50 min. Lad kagen stå 10 min. i formen, før den tages ud. Kagen kan pyntes med glasur.

19 kommentarer:

 1. Surt med det kamera, men hvis det mener det alvorligt med aldrig at ville virke mere, tror jeg ikke, der er noget forgjort ved at købe det nye TZ60 - indtil videre er jeg fuldt ud tilfreds med det. Eller også må du, som du skrev ovre hos mig, lege lidt med telefonen, men et rigtigt kamera kan trods alt en hel del mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for det mener det ganske alvorligt. Jeg har prøvet alle de trin videoen foreslog, uden der hjalp det fjerneste. Nogle af trinene virkede ret drastiske. Jeg har allerede kigget på TZ60 :-) og jeg skal have masser af penge tilbage fra SKAT så det bliver nok det, men nu sover jeg lige på det et par nætter.

   Slet
 2. Øv at Lumix ikke vil mere.. du må enten prøve at undersøge om det kan fixes gennem forhandleren, eller overveje det nye TZ60, som Ellen anbefaler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke det kan betale sig at få det repareret, men det skal jeg selvfølgelig forhøre mig om. Det bliver nok et nyt.

   Slet
 3. TUSIND TAK for opskriften, Pia! Den vil jeg prøve i weekenden. Jeg glæder mig allerede!! TAK!! VH K-V

  SvarSlet
 4. Det er træls når kameraet holder op med at virke før man selv synes det er passende. Dyrebilledet er fint fordi de ses i silhuet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne godt have advaret mig lidt i forvejen ;-)
   Ved at vride halsen om på nakken og zoome kraftigt ind, nåede jeg det heldigvis. De løber jo stærkt, de dyr, når først de sætter i gang.

   Slet
 5. Ja, det hele bliver bare grønnere og grønnere for hver dag :-) Surt med et kamera, der pludselig strejker, men hvis der nu kan blive til et nyt og endnu bedre, så er det måske ikke så surt alligevel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har som udgangspunkt ikke behov for at købe nyt, så længe det jeg har virker uanset hvor gammelt det er. Det er nok, at der er en i huset, der altid har behov for noget nyt og bedre end det vi har. Mit kamera er ganske glimrende til mig, når det altså virker. Nyt betyder jo også at hjernen igen skal bruges til unødvendige ting :-)

   Slet
 6. Sær fejl med kameraet, men det kunne godt tyde på at det er ganske dødt... tror ikke altid at sådan noget kan betale sig at reparere på og hvis du har forsøgt diverse tips og tricks fra nettet uden held - så ved du formodentlig hvad de der skattepenge skal bruges til.

  Dit rådyrbillede er ganske glimrende med dem på horisont-linjen i silhuet.. havde de stået stille på marken havde det jo bare været endnu et rådyr-på-marken billede som vi alle har nogle stykker af. Nu er der lidt action, så det skal du bestemt ikke være ked af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er total dødt. Jeg tror bestemt heller ikke det kan betale sig at sende det til reparation. Skattepengene rækker rigeligt, og jeg har også både julegave- og fødselsdagspenge der venter på at blive brugt.
   Jeg er såmænd heller ikke spor ked af det ;-) Jeg ville bare gerne have haft den lidt tættere på, men jeg er glad for det ikke er rystet. Jeg nåede jo ikke at stille kameraet på sport.

   Slet
 7. En kage, der må prøves, kan jeg se.
  Det er dejligt, at foråret nu kan købes i små potter rundt omkring. Det er næsten svært at begrænse sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dejlig luftig kage, så den søde tand bliver vist glad ;-)
   Det kan være svært at begrænse sig, men jeg har (havde) viljestyrke ;-) Jeg kørte for at købe primulaer, og der smuttede kun en lille potte vibeæg med hjem, som ikke var forudbestemt.

   Slet
 8. Super dejligt billede af rådyrene, godt du nåede det-) synd med dit kamera, det er bare så ærgerligt når sådan noget sker! Fortsat god dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt :-) Kameraet har været brugt godt, men det kunne godt have valgt at leve et par år mere, synes jeg. Tak i lige måde.

   Slet
 9. Træls, at kameraet ikke virker! Sådan et kan man ikke undvære, nyt eller gammelt, men selvfølgelig funktionsdygtigt. Dejlige billeder, især det af rådyrene. Held og lykke med evt. at finde et andet kamera, og rigtig god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er utroligt så afhængig man kan blive at frygtelig mange ting :-)
   Tak, tak og i lige måde.

   Slet
 10. Sikke dejlige billeder. Er vild med det af de løbende hjorte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt at møde en flok dyr i naturen, og så samtidig nå at fotografere, så jeg er ganske tilfreds :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)