søndag den 21. juli 2013

At stoppe mens legen er god og en tur i Garnskuret

I lørdags var det min tur til at stå for arrangementet af vores tilbagevendende søskende-komsammen. Som alle vist har mærket, så har vi virkelig fået varme og sommer, så det ville være nærliggende at sidde ud spise, men af praktiske årsager valgte vi vores udestue.
P1110387 P1110390
Efter hovedretten fik alle udleveret en lang liste hvor de skulle svare på spørgsmål om hvor godt de kendte vores lille familie. Altså os to her i huset, samt vores børn, fra de virkelig var børn. Det kunne de sidde og hygge dem med, mens jeg gik i køkkenet og klarede hovedretten, som var wienersnitzel lavet af mørbrad. Billeder nåede jeg ikke. Efter hovedretten gik vi ud og i haven, og spørgeskemaerne skiftede ejermænd, som tjekkede antal rigtige, efter mine facitliste. Vinderen blev mor. I det dejlige vejr hyggede vi i en rum tid, mens vi slog mave, inden vi gik ind og spiste muldvarpeskud og legede videre.
P1110393 Muldvarpeskud
I den sidste tid, har jeg følt mig godt presset, efter at søster satte gang i den nye leg. Jeg var den sidste i runden, og det har været rigtigt svært at finde på nyt input, når den anden søster havde brugt denne model og Mark som næstsidste mand diskede op med dette. Så inden vi gik i gang med legen og skulle give point. lagde jeg kortene på bordet, og sagde, at legen havde været rigtig sjov, men at jeg gerne så det stoppede med disse forpligtelser. Vores sammenkomster skulle nødig ende der, hvor det bliver en pistilens og et pres. Det var ikke det der var formålet, Vi skal bare være sammen og hygge. Jeg fik stor forståelse og opbakning, så det blev vedtaget at nedstemme denne model samme aften. Det betyder jo ikke, at man ikke må lave et eller andet festligt indslag, hvis man har en god ide og har tiden tiden, lysten og overskudet til det. P1110403
Min leg bestod i at man fik tre ledetråde til at gætte en sanger. Man skulle være rigtig skarp, hvis man kunne gætte det på første ledetråd, men på sidste ledetråd, ville det dæmre for alle. Derefter skulle de vælge to billeder der sammensat gav nogle ord i en sang, de så skulle synge. Selvfølgelig akkompaneret af Mark på guitar.
For første gang nogensinde, kunne vores gæster også finde ud af at gå hjem, i nogenlunde ordentlig tid. Søster og svoger var kommet hjem fra Italien fredag aften. Mark og L skulle til barnedåb i kirken her til morgens. Så vi kom allerede i seng kl. 2. Faktisk var det mindst lige så hyggeligt, som det plejer at være, og man er meget mere menneske i dag, selvom vi allerede var oppe igen efter knapt 5 timers søvn.Valmuemark
Vi skulle altså afsted til et eller andet, for ellers havde vi bare kastet os over et eller andet stykke arbejde herhjemme, så vi kørte en tur ud i sommerlandet. Vi var inviteret til Åbent hus hos Engvang Frugt ved Strøby Egede. Vores gamle genbos datter og svigersøn ejer dette gartneri. Vi jeg syntes dog det var lige lovligt langt at køre. Jeg gider jo ikke tilbringe tiden i en bil. Jeg vil være ude. Derfor kørte vi til Hesnæs, som havde Sommermarked i Garnskuret.
P1110413 P1110416
Forskellige kunsthåndværker fra Falster udstillede og solgte deres varer. Et initiativ Hesnæs beboerforening startede op sidste år. Der var vævning, farvning af garn, strik, syede ting, glas, keramik, pileflet, og forskelligt andet. Der var mange fine og sjove ting, og der var godt gang i salget, mens vi var der, men vi selv gik tomhændet derfra.
P1110418 P1110411
Vi kørte en tur ud til Pomle Nakke og gik en tur. Derfra kørte vi en tur i anlægget i Stubbekøbing vor vi også traskede lidt rundt.
P1110428 P1110437
Vi tog et par små afstikkere inden vi var hjemme og kunne varme resterne af maden fra i går, og nu vil jeg se at smutte under bruseren og blive kølet lidt af, inden jeg smutter til køjs. En ny arbejdsdag truer allerede igen i morgen. 

16 kommentarer:

 1. Det var da en god idé, at du trak i nødbremsen mht. til legen med dine søskende, så der ikke ligger et pres med, at man par tout skal finde på noget genialt, for så går det sjove af sådan en kom-sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en god ide, men den var også helt min egen :-)
   Det skal være sjovt og det spontane er aldrig at foragte.

   Slet
 2. Det er da en god ide at stoppe medens legen er god, men det lyder i øvrigt som om I sagtens kan få tiden til at gå uden leg og andre festlige indslag. Jo ældre man bliver jo mere værdsættes det i øvrigt at følge den gode ide at gå hjem samme dag som man gik ud - så værterne kan komme i seng i ordentlig tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kan sagtens få tiden til at gå. Sjov, sang og leg kan vi slet ikke lade være med, men det behøver ikke planlægges. Det plejer at komme helt spontant.

   Måske ikke nødvendigvis hjem samme dag, men sengetid efter kl. to kan vi godt mærke. Vi er også de ældste i flokken.

   Slet
 3. Man kan da heller ikke blive ved med at finde på ...
  I kunne da ellers have besøgt M i Strøby Egede ;-) - hun havde nok givet en kopkaf, er jeg sikker på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både ja og nej, for K havde allerede tænkt på et nyt tema til næste runde. Det tema, som nu er slut skulle være "Gæt en sang" Nu er vi alle frit stillet og kan arrangere noget eller lade være.
   Det kunne vi, og ja ingen tvivl om at hun havde givet en tår kaffe :-)

   Slet
 4. Åh ja, det har nogen gange med at gribe om sig, hvis man får startet på noget (jeg kommer lige til at tænke på, hvad polterabend har udviklet sig til) - ofte er det rigtig svært at få sagt fra igen, man vil jo gerne leve om til forventningerne og har det været rigtig sjovt sidst, skal det være endnu sjovere næste gang, så jeg synes, det var rigtig flot, at du valgte at sige fra nu, hvor du havde taget din tørn.
  Lækker middag, du havde lavet - muldvarpeskud, jeg kan overhovedet ikke komme i tanke om, hvornår vi har fået det sidst, måske det skal genoplives her hos mig :)
  Dejlig tur, I har været på - det er I bare gode til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Polterabend, ja hold da op. Hvis vi skulle giftes i dag, ville vi begge frabede os den slags, og håbe på det stadig er de rigtige venner vi omgås, som vil respektere vores valg. For 36 år siden bestod vores - altså begge brudgommens polterabend - i et par bajere med to af vores fælles venner i et privat hjem.
   Det er ikke altid jeg er lige populær, når jeg siger fra overfor folk, for det gør jeg uanset hvem de personer er. Heldigvis var der tilslutning og stor forståelse og opbakning, helt uden sure mine i lørdags. Jeg hiver af og til i nødbremsen, og de fleste gange ender det med at alle nærmest er glade for det.
   Det er første gang, jeg har lavet muldvarpeskud, men jeg har smagt det engang for 10-20 år siden.
   Vi nød også turen som var helt uden pligter :-)

   Slet

   Slet
 5. God ide at stoppe mens det stadig er sjovt, og når man ikke SKAL finde på noget unikt, så bobler ideerne ofte frem, så mon ikke der stadig vil være underholdning til jeres søskende fester. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har jo 1000 ideer når vi er samlet, så jeg tror ikke vi løber tør foreløbig. Der vil helt sikkert stadig være underholdning. Tænk hvor meget underholdning der er i ni mennesker, når alle laver grin med hinanden og gør nar af sig selv. Vi morer os i hvert fald kosteligt :-)

   Slet
 6. Valmue marken er vel nok flot!! WOW!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det syntes vi også. Jeg råbte også STOP så snart vi kom om hjørnet og så den :-)

   Slet
 7. Efter et par ugers fravær, er jeg igen opdateret med, hvad der er sket hos dig. Sikken en forskrækkelse I fik med hensyn til din mor, godt at det hele gik så godt.

  Med hensyn til sovepillehistorien, så kan jeg fortælle dig en lignende historie. Tilbage sidst i 70´erne/først i 80´erne fik min mormor helvedesild og da hun var en ældre dame, blev hun indlagt på sygehuset. En dag jeg var på vej på nattevagt, ville jeg lige kigge indenfor hos hende, inden jeg kørte på arbejde, jeg var på det tidspunkt soldat og derfor i uniform da jeg kom. Mormor var fuldstændig forvirret, hun var sikker på at jeg var en tysk soldat, som kom for at hente min fætter!!!! Jeg anede ikke hvad der var galt med hende, men det viste sig senere, at sygehuset havde brugt Metadon i smertebehandlingen for helvedesilden ☺.

  Sikken en dejlig søskendekomsammen I havde stablet på benene, det er så hyggeligt med familiekomsammen. Det er noget af det, som jeg godt kan savne af og til, men heldigvis er det lykkedes os at deltage i nogle stykker, selv om vi ikke bor lige i nærheden.

  Selv om jeg godt forstår, at du er træt af at sidde fast i et spamfilter, så fik jeg en del ud af, at du gjorde det. Jeg har nemlig aldrig kigget i spamfiltret før du skrev om det, men takket være din forklaring, lærte jeg om det.

  Varme, meget varme hilsener fra det hollandske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forskrækkelsen var forbeholdt Mark og L som overværede det. Vi andre har mest moret os over fortællingen.
   Uha ja, de store eller stærke doser medicin, kan gøre mærkelige ting ved mennesker. Det har vi også oplevet nogle gange. Men når først det hele er overstået og gået godt, er der stof til en god historie og lidt grin, som I sikkert også haft og stadig har. Det er da helt hen i vejret ag give metadonbehandling til helvedesild.
   Vi søskende ser hinanden så sjældent, at vi virkelig hygger os når vi er sammen. Er vi til fester og den slags, er det jo alle andre vi taler med. Med den afstand I har til familien, syntes jeg faktisk at I når et pænt samvær med familien.
   Det spamfilter er jeg lidt utilfreds med lige p.t. Det er sikkert ikke sidste gang du skal hive mig ud. Nogen vil åbenbart have jeg skal blive der :-)
   Ligeså mange meget varme hilsner fra Lolland. Luften er omkring 30 grader og badevandet er 24 grader. Godt vi har koldt vand i hanen :-)

   Slet
 8. Det kan være godt at sige fra når det begynder at blive et pres, i stedet for at det skal være sjovt. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det føles rigtigt dejligt :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)