onsdag den 20. april 2011

Dødsbo 5 – gang og fyrrum

Hvordan det hele startede kan du læse her
Vi var alle enige om, at der skulle etableres en hverdagsindgang, da huset kun indeholdt en hoveddør, bortset fra den omme i haven, hvor man gik direkte ind i køkkenet, og så selvfølgelig havestuedøren. Da vi fik ryddet op, dukkede der en hel gang op, og der var endda et vindue for enden. Det havde vi overhovedet ingen anelse om. Ude på den anden side var der nemlig en garage af træ, som var lige så fyldt med ting og sager, som resten af huset. Garagen skulle bare rives ned, fordi det var umuligt at komme forbi, da den gik helt over til naboens hegn.
1 2 
På billedet ovenfor, har vi dog kun fjernet halvdelden af garagen, så vi har lidt opmagasineringsplads til “maskinparken” og materialerne.
Hvis vi fjernede bindingsværket, ville den øverste del af muren ryge ned, og det ville betyde at vi skulle mure en hel ny gavl. Det var ikke sådan helt ligetil, fordi elledningerne dengang sad på husets gavl, og det ville koste en formue, at få dem fjernet og lagt i jorden. Det var kun Seas, der måtte røre ved det arbejde, så det blev nødvendigt at lægge en bjælke op på loftet, som de kunne bolte bindingsværket fast til. 
3 4 5
I den ende af loftet, var der også et “værelse”, lavet udelukkende af forskallingsbrædder,  som der var tapetseret direkte på, og rundt om hanebjælkerne. Tapetet var eneste isolering af sprækkerne mellem brædderne. Her er værelset revet ned og ligger på jorden.
Det var ikke nogen let sag at få den enormt tunge bjælke på plads, den skulle jo gerne op i et stykke, men det lykkedes med møje og besvær, at få den ind af loftvinduet, og få den vendt rigtigt. Bindingsværket blev boltet fast og resten af væggen kunne fjernes. Der blev muret en ny væg op, og den 21. oktober blev den nye dør sat i. Det var dejligt, for det var efterhånden blevet ret koldt.
6 a6
Nu kunne vi gå inde i varmet og arbejde hele vinteren, lige bortset fra, at det der skulle laves fremover, ville være noget Mads alene skulle skaffe penge til fra sin 14 dages løn. Så der var ikke plads til de store investeringer, men der var stadig meget at tage fat på. Heldigvis nærmede både jul og fødselsdag sig, så den unge mand vidste godt hvad han ønskede sig, nemlig penge og materialer til huset. Derfor måtte dette rum stå uberørt en tid, efter at den nye dør var sat i, inden der atter kom skred i det igen.
Fyrrum Ny loftlem Ny væg til varmtvandsbeholder 
Gulvet bliver hugget op. Der bliver sat en loftlem i, så det igen er muligt at komme på loftet. Der bliver muret en ny indervæg op, som kan bære en varmtvandsbeholder, så Mads kan få fjernet den grimme fra fyret, og således at han også kan få varmt vand om sommeren uden at oliefyret skal køre. Der bliver trukket nye vandrør, og oliefyrsledninger, så det er muligt at skifte dem, hvis der sker skade, uden at skulle hugge gulvet op igen.
udskiftning af rør isolering
Gulvet bliver isoleret og støbt.
Cementblanding varmtvandsbeholderstøbning af gulv 
Der bliver lagt fliser. Varmtvandsbeholderen bliver sat op, og den gamle fra fyret fjernes.
lægning af fliser opsætning af loft
Der bliver lavet loft og tapetseret………… Nej hvor det pynter alt sammen. Jeg ved godt billedet nederst til venstre er indsat øverst oppe også. Dette er bare for at vise resultatet side om side. Før og efter.
gang - før gang - efter
Her kan du læse om de andre projekter: Badeværelset, Haven og havestuen, Stuerne

6 kommentarer:

 1. Det var dog utroligt - sikke et arbejde. Har meget stor respekt for de mennesker, som kaster sig ud i disse projekter.

  Ønsker dig og dine en dejlig påske.

  SvarSlet
 2. Dorit..... Tak :-) Det er et stort arbejde, men sjovt. Jeg startede med at bygge huler, da jeg var en lille pige. Vi havde huler overalt i haven, i nedlagt stald, på loftet osv. Det var heldigt, at jeg blev gift med en håndværker, som også elsker disse projekter :-)

  Også god påske til jer :-)

  SvarSlet
 3. Uha, hvor har det altså været et kæmpe stort projekt, jeg tager virkelig hatten af for jer - sikke en omgang. Det er vel lige før, det havde været billigere med en byggegrund og nyt hus *smil*
  Fortsat god påske til dig og dine
  Knus og kram

  SvarSlet
 4. Jeg er stadig målløs af respekt over jeres store arbejde :-)
  Men dybt forundret over, at nogen har kunnet holde ud at bo i sådanne omgivelser...

  SvarSlet
 5. Lotte... Tak.
  Det har været et stort projekt :-) Billigere at bygge, tja.. næh.... Det er vist ikke til at gøre op og lave sammenligning. Indtil nu har han i hvertfald ikke kunne købe en grund og bygge hus for de samme penge, men han har også stadig ønsker. Det hus han i så fald ville have bygget, ville nok have kostet flere millioner :-)
  Der er stadig et par påskedage tilbage som jeg ønsker bliver rigtig gode :-)

  SvarSlet
 6. Ellen... Tak :-)
  Vi undres også tit over hvordan folk bor. Vi har set meget rundt omkring, som vi ikke tror er muligt. Der findes hjem langt værre end dette.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)