torsdag den 5. maj 2011

Atter gang i cyklen

Jeg cykler på arbejde i sommerhalvåret, og kun i sommerhalvåret, med mindre det er nødvendigt om vinteren, og det er det heldigvis sjældent. Jeg har cyklet i sne og frost, men når nu vi har to biler, behøver de heller ikke stå hjemme og kede sig. Jeg starter som regel på cykel efter påske, hvis vi er inde i en god vejrperiode, men ellers senest 1. maj.  I år lød startskuddet i mandags, og det var bare så hundekoldt på fingre og ører. Jeg havde mine ørevarmere i lommen, men vanterne lå derhjemme, så det var en kold fornøjelse. Siden har jeg husket vanterne.
P5055180dåvildt
Jeg nyder mine cykelture igennem skoven og det øde landskab, hvor jeg sjældent møder et menneske, men masser af rådyr, fasaner, harer og fugle. Igen i dag løb et rådyr over vejen et par meter foran min cykel. Jeg får aldrig ram på de dyr med kameraet. Dyrene er alt for hurtige. I stedet får I et billede af dåvildtet som vi fik i marts måned. Trods den lange og hårde vinter, står kornet rigtigt flot. Landmanden er godt tilfreds. Vi skal ikke klage på disse kanter siger han. Vi bor et godt sted. Hos os ser det i hvert fald godt ud, var meldingen i dag, da jeg forespurgte til alle afgrøderne.
P5055182 P5055184
Kan I forestille jer i vinters, med flere meter sne og en modgående bil, på denne lille vej til venstre i billedet!  Selv en sommerdag er der kun plads til en bil på vejen. På billedet til højre er det cykelruten gennem skoven, som er fyldt med ramsløg på begge sider. De lugter frygtelig stærke, allerede inden man når ind i skoven. Lugten er ved at aftage nu, efter de hvide blomster er faldet af, men de lugter dog stadig meget skarpe, så jeg tager en dyb indåndingen inden jeg kører ind i skoven.
P5055185P5055187
Det hele er bare blevet så grønt de sidste par uger. Efter en weekend, er det tydeligt at se, hvordan altig er vokset og blevet mere grønt og frodigt. Vandet tiltrak nogle lystfiskere, som stod på stribe i deres waders med fiskestangen. Allan har endnu ikke nået at være ude med snørren i år.
Vi har haft 2-3 hektiske uger. Allan har deltaget i et hjertestarterkursus blandt 11 frivillige, fra vores lokale grundejerforening. Vi har været til møde i samme forening, for at tale om fremtiden, og da der mangler hænder, og vi ikke vil bo i en soveby, meldte vi os frivilligt til et par arbejdsopgaver. Jeg og mine søskende, har hjulpet mor med at pakke og få alt klart til hun skal på ferie til Polen her i weekenden. Min søster klarer det sidste i morgen. Allan har fået monteret vores nye baglygte. Jeg prøver at holde tidligt fyraften i morgen fredag, og så skal Allan og jeg ellers holde en tiltrængt weekend. Behøver jeg fortælle, at vi glæder os!

8 kommentarer:

 1. Handskerne er stadig vigtige om morgenen.. Hvor er det en smuk tur du cykler.. Hav en dejlig fredag Pia.

  SvarSlet
 2. Du må da ha den smukkeste vej på arbejde, jeg gad godt bo så tæt på arbejde, at jeg kunne vælge cykel frem for bil.
  Og godt det går fremad med Mads. Min mand havde også et sår, der skulle hele op indefra, efter at have fået benet i en katrtoffeloptager. Selvom jeg er sygeplejerske, var jeg glad for at eksperterne på sår, hjemmesygeplejerskerne, skiftede såret.
  God dag til dig :-)

  SvarSlet
 3. Utrolig smuk vej du har til arbejde..En god weekend til dig...;-D

  SvarSlet
 4. Inge... Ja, jeg havde glemt at der er forskel på at komme hjem sidst på dagen, og gå en tur i haven, og så sidde på en cykel tidligt om morgenen :-)
  Tak Inge, og du må ha´ en dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 5. Lene... Nu er der jo mange smukke steder i DK, men ruten er smuk. Oh, ja hvis jeg husker rigtigt, så har du me-eget langt på arbejde.
  Uha, det må også ha´ set slemt ud, din mands ben. Der kan man bare se, der lærte jeg noget igen, om arbejde inden for sygeplejen :-)
  Tak... og god dag weekend til dig :-

  SvarSlet
 6. Annemarie.... det har jeg nemlig :-) Også en skøn weekend til dig. Vejret lover jo godt :-)

  SvarSlet
 7. Nej, Pia, det har du ikke - og det skal være jer så velundt. Heldigvis lover de rigtig godt vejr. God weekend m(ed eller uden rabarber ;-)

  SvarSlet
 8. Ditte.... Tak :-) Vejret er helt med os, solen skinner og vi nyder det hele :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)