søndag den 22. maj 2011

Cykeltur på Møn

IMG_5332

Som nævnt her startede vi cykelturen rundt om klinten. Jeg har slet ikke tal på alle de gange, vi ikke kunne cykle op ad bakkerne. Stigningerne ser ikke ud af meget, men jeg kan hilse og sige, at øjet bedrager gevaldigt. Vi var også advaret, men vi mente nu ikke, det var det helt store problem. En streng – men skøn tur og en flot natur så vi overalt.

Vi kom forbi Klintholm Gods.
Klintholm GodsP5215552 P5215553
Der var masser af natur på hele ruten. Vi skuede ud over markerne med kig til Østersøen, mens køeren græssede på den anden side. Der var mange forskellige blomster i vejkanten, som vi ikke ser her hvor vi bor.
P5215556P5215558
Næste destination var Høvblege. Da Allan så stigningen, og hvor langt der var derop, så blev han ved cyklerne og hvilte sine ben, mens jeg alene tog turen derop. Sikke et område. På begge billederne ser man personer, der har slået sig ned, og bare sidder og kigger ud over det hele. Klik evt. billederne større.
HøvblegeHøvblegeP5215570
Der var mange spændende blomster. Jeg så også den blå anemone. Det var jeg bare slet ikke klar over, før bagefter. Jeg troede det var sene violer.  Ha ha ….. og æv.  
P5215561 P5215562 P5215568
Jeg kunne have gået rundt deroppe på Høvblege et par timer. Men Allan sad og ventede. Han ville så gerne vise mig noget forhistorisk, som lå helt ude ved Busene Have. Et område, han har gået og passet og plejet i sin tid som naturplejer. Så han viste vej. Græsset var højt og vådt, så jeg fik smat mellem tæerne. Allan var en smule skuffet, og jeg var rigtig meget skuffet. Det var slet ikke det jeg havde forventet, efter hans omtale. Der er ingen grund til at græde over spildt mælk. 
P5215574  P5215573P5215576
Vi spiste vores klemmer ved stranden, og fortsatte ud til Møns Klint. Det var en hård cykeltur, så Allan skulle i hvert fald ikke gå på ret mange trapper, meldte han ud. Vi listede lidt op og ud mod Dronningestolen. Der fandt Allan en bænk og satte sig, mens jeg traskede længere ud. Det var så mange år siden, vi sidst havde været der, så når nu vi var her, ville jeg se om jeg kunne genkende noget, efter alle de styrt der har været de senere år. Allan gik ikke glip af særlig meget, fordi man faktisk ikke havde noget udsyn nogen steder fra, og der var ikke noget genkendeligt tilbage. 
P5215583P5215586P5215588
Jeg ville gerne ned til stranden. Det ville Allan egentlig også gerne. Han mente, at han kunne gå derned, hvis han fik en is at gå på. Om ikke andet, så vil han sætte sig på en bænk og vente til jeg kom retur. Han gik hele vejen ned uden problemer.
P5215590 P5215591
Opstigningen, var straks værre. Der måtte han sætte sig flere gange undervejs, men op kom han.P5215595
Allan havde ikke kræfter eller energi, til flere udflugtsmål, så vi cyklede hjemad. Vi startede med en skovvej, men da der ikke var afmærket nogen rute, var det vist klogest, at finde ud til bilvejen, for ikke at komme ud på en omvej. Vi havde langt nok hjem i forvejen.
 P5215597
Vi skubbede og skubbede med de cykler. Det var meningen, at vi skulle have været cyklet ud til Liselund Slot også, men det blev udsat til søndag.
Det føltes som der blev jaget syle og knive i Allans knæ efter hjemturen, så han hvilede benene, mens vi nød en kop kaffe, og et glas vin. Han vi er lidt rastløse og vejret var jo ´helt fantastisk, så inden vi skulle spise, fik vi spadseret den store campingplads rundt. Aftensmaden blev indtaget under åben himmel. 
Allan var rigtig glad for, at han havde klaret hele turen og ydermere taget de mange trapper på Møns Klint. Det er da også sjovere at være på udflugt sammen, end at rende hver for sig. Vi har haft en skøn bededagsferie.

14 kommentarer:

 1. Smukke billeder. I det hele taget er vores lille land, sprængfyldt med smukke steder. Møn er også én af mine favoritter.

  SvarSlet
 2. Nete.... Tak :-) Vi bor i et meget smukt land, og der er mange kroge at undersøge og mange der godt kan tåle en gensyn :-)

  SvarSlet
 3. I er altså seje, er I!
  Sikke en udholdenhed - jeg er sikker på, at jeg havde givet op længe før - du må være en god 'pacer', men det blev også til en flot tur, I var ude at cykle/gå.

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk tur, er rigtig misundelig for jeg har aldrig været ved Møns Klint. Ville rigtig gerne at min mand og børn skulle se det også.

  SvarSlet
 5. Det lyder som en rigtig god tur med gode udfordringer. Godt Allan kom med; det er trods alt sjovest at være sammen, hvis man er to på tur.

  SvarSlet
 6. Ellen... Seje! Tak :-) Allan vandt i hvertfald en sejr over sig selv.
  Vi er knapt så seje som før i tiden, men mindst lige så stædige. Vi gi´r ikke op uden kamp, når vi har sat os noget for.
  Generelt er vi nok bare gode til at 'pace' hinanden i de allerfleste ting i livet. Evner og fysik taget i betragtning :-)

  SvarSlet
 7. Lene... Møn er helt speciel, og bestemt en oplevelse værd for både børn og voksne. Vi har været der mange gange, og synes det er en oplevelse hver gang. På Klinten alene, kan man sagtens bruge en hel dag. I må komme herop, det er bestemt et besøg værd :-)

  SvarSlet
 8. Hanne.... Det var en god tur, som ikke manglede udfordringer :-) Allan er vældig glad og stolt af sig selv :-)

  SvarSlet
 9. De der stigninger er lange og drøje, selvom de ved første øjekast synes ok. Til gengæld er Møn bare så smuk, og med pauser hist og pist er det bare alletiders :-D

  SvarSlet
 10. Laura... Du har åbenbart også været på cykeltur der :-) Det er alletides, når man indpasser det efter egne begrænsninger.

  SvarSlet
 11. Hvor er I imponerende viljestærke :-) Men det kaster også en masse gode oplevelser af sig, kan jeg læse. Det lyder som en dejlig mini-ferie ovenpå knokleriet med køkkenvæg og fryser.

  SvarSlet
 12. Du meine gute, sikke en tur I har været på. Jeg forstår så rigeligt Allans besværligheder - tror du har haft mere energi end ham :0)
  Skønne billeder af jeres tur!
  Knus og kram

  SvarSlet
 13. Ditte.... Viljen fejler ikke noget. Vi vil mere end vi kan :-) Vi slapved at stikke af fra arbejdet herhjemme. Nu er vi tilbage og knokler videre, så vi kan få møblerne på plads igen.

  SvarSlet
 14. Lotte.... Jeg er heller ikke så gammel :-) (som Allan), og har heller ikke alle de skavanker som han har.
  Tak, der ER skønt på Møn :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)