mandag den 18. december 2017

Alle mine planer

Jeg har altid tusindvis af planer om alt muligt, og jeg ved udmærket godt, at jeg ikke når en brøkdel af dem. Sådan har det været hele livet, og det får vist aldrig ende. Heldigvis er disse planer ikke noget, der på nogen måde skal udføres. Det er bare noget, jeg synes kunne være sjovt, og når tankerne myldrer frem, er der slet ingen grænser for, hvad jeg skal have gang i. P1140824
Min egen fantasi kan sagtens holde mig beskæftiget, ikke alene i tankerne men også på det udfoldelsesmæssige plan, og når jeg så samtidig bliver inspireret af ting jeg hører i radioen, eller ser og læser om, kommer jeg aldrig i mål. Det er nok også godt det samme.
I dette indlæg vil jeg dog nøjes med at forholde mig til noget af det, jeg havde tænkt, jeg skulle have fyldt min blog med de sidste par måneder. P1140837
Jeg ville have skrevet om …
 • Byggeklodser i overstørrelse
 • Den stille pige
 • hvad vi ‘slås’ med af forskellige ting på hjemmefronten. Lige fra små ting som utæt tag, til helbred og stive systemer, den nye sundhedsplatform, samt hverdagens små glæder.
 • familieture, fester, oplevelser, hyggelige samvær, vandreture og en enkelt udflugt i bil, som der også er blevet plads til.
 • en dagbog eller rettere flere dagbøger.
 • mor og hvordan hun har det nu, både med de ‘gamle’ skavanker og det nye der er ramlet ned over hende og dermed også os unger.
 • at påskeliljerne tittede frem allerede den 3. november, trods den kølige og våde sommer og mindst lige så våde efterår.
 • og sat en lille blogleg i gang, hvor jeg ville bede dig om at vise et billede af din bys julebelysning. Altså det der oftest hænger over gaden i din nærmeste handelsby.
 • julen. Flere indlæg om dengang jeg var barn, kontra mine forældres og vores børns jul. Pakkekalendere og alt muligt andet i forbindelse med december og julen dengang og nu. 
 • når storken ikke kommer.
 • barndommens lege.
 • at tage jer med på en virtuel tur til og fra arbejde i byen.
Juleoptog Sakskøbing
Listen, i hovedet, bliver længere og længere. Noget er sikkert allerede forsvundet ud i glemslens tåger, og derfor ikke opremset her, mens der måske stadig er et lille håb om, at noget af det bliver til virkelighed en dag!
I fredags, hvor jeg efter job, prøvede at få et overblik over manglende julegavekøb og de mere generelle juleindkøb, syntes jeg, det så en smule håbløst ud med alle de sedler, jeg havde spredt ud over spisebordet i køkkenet. Overblikket sejlede.  P1140862
Lørdag morgen kørte jeg alene til Nykøbing, og efter 3 timer var bilen læsset med julegaver og dagligvarer. Juleaftensmenuen, har ligget klar i fryseren længe, men nu er en stor del af julefrokostmenuen til 2. juledag også i hus. I løbet af lørdagen fik jeg styr på alle mine sedler og en hel masse mere. Jeg er så meget med, at vi tog til juleoptog i Sakskøbing om søndagen. Det har vi vist ikke prøvet siden ungerne var små, og det er immervæk 30-40 år siden. P1140858
Sakskøbing er en meget lille by, men når Handelstandsforeningen, eller andre initiativtagere laver forskellige arrangementer, tropper folk op i mængder, så det er svært at komme frem. Vi vidste at Torvet ville være sort af mennesker, så vi parkerede udenfor byen og stillede os op nede ved åen, hvor der var større sandsynlighed for, at vi kunne se noget. Det var der flere andre der også gjorde. Vi gik derved glip af informationerne om de deltagende grupper, men alle havde jo en slags reklame med sig, og vi kunne SE det hele. P1140872
Der var 41 grupper, der deltog i år. Alt lige fra firmaer til børnehaver, badminton- danse- ride- karate- ro- gymnastikklubber. Fortsæt selv. Det der virkelig rørte mig, var de forskellige alderdomshjem, plejecentre og bosteder. Der var mange der var ude og blive luftet i dagens anledning. Nogen gik med rollator, andre blev transporteret på cykel, mens de sidste blev kørt i en lille minibus. 
P1140841 P1140879

Der uddeles forskellige præmier. Der var virkelig mange kreative og fine optog med. Jeg har ikke set det hele gennem kameraet, og det er nok de allerflotteste jeg mangler billeder af. De personer, der har set det de sidste mange år, siger, at der var mange gengangere fra de andre år, og sådan nogle vinder selvfølgelig ikke på kreativiteten eller flotteste udsmykning, men de deltager.
Selvfølgelig under jeg de sportsklubber der vandt præmier og penge, men jeg glæder mig endnu mere over, at et plejecenter vandt en udflugt med bus. Det skal nok bringe glæde. Efter et par time i den friske luft, var det dejligt at komme hjem i varmen og få en tår kaffe.

14 kommentarer:

 1. Det er sandelig fint at man kan arrangere et juleoptog om det i Sakskøbing. Det kunne andre vist lære en del af.
  Jeg ser frem til at nogle af ideerne til blogskriverier materialiserer sig, og det er jo en måde at få tømt lidt ud i hovedet på, omend jeg forstår at det bare indebærer flere ideers opdukken. Sikken voldsom trængsel og alarm der er på det plan.
  Ved læsningen kom jeg til at tænke på en der engang fandt på at mindske presset fra gøre-lister ved at bruge en måske-liste. Måske en ide for dig ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt gået, at kunne holde liv i det i så mange år. Optoget starter helt udenfor byen, og går så ind til og rundt der. Vi gik bagefter sidste deltager. Du milde, med mennesker der var i byen. Folk stod tæt pakkeT.
   Der dukker nok et eller andet af det op i fremtiden, eller også kommer der noget helt nyt. Jeg ved allerede nu, at jeg har glemt at jeg ville skrive om vores landsbyapp. Det ville jeg faktisk have gjort allerede i marts da vi blev introduceret for den.
   Jeg føler nu ingen pres over disse manglende blogindlæg og lister bruger jeg kun til det der skal ordnes, ellers ville jeg drukne i lister, men det hænder (ofte) at jeg finder en lille lap eller flere på hjemmekontoret, om ting jeg har planer om, at skrive om, se eller lave. Ofte ryger disse sedler så bare ud. Hvis det er vigtigt, men ikke nødvendigt, dukker ideerne nok op igen. Jeg ville drukne i lister, hvis alt, hvad der flyver gennem mit hovede skulle noteres ned.

   Slet
 2. Ja, hvad har man dog ikke planer om? ;-) Dejligt, at nogen gider at tage initiativ til sådan et juleoptog - og at opbakningen er så stor. Og især dejligt, som du skriver, at de gamle også kommer med. Det kan jo varme ethvert julehjerte at se sådan et optog med både børn og gamle og alle dem der i mellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt for meget, må vi vist bare konstatere ;-) Det er det, og det er åbenbart noget mange vil støtte op om, både på den ene og den andrn måde. Mange af optogene kaster slik ud til tilskuerne hvert år. Der blev også udleveret Pandekager til nogle heldige og risengrød til alle der havde lyst. At se de små børns glæde og ikke mindst de gamles smil og glade øjne, varmer så meget.

   Slet
 3. Imponerende optog og imponerende opbakning fra befolkningen.
  Jeg har også "Måske lister", men jeg er blevet ret god til at revidere dem.. Og sige Pyt!
  Din blogliste er vist aktuel nok til brug i 2018🤔

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er åbenbart noger der kan fortsætte i det uendelige. Faktisk ved jeg ikke hvor gammel traditionen er. Jeg er lige ved at tro det også eksisterede, da jeg var barn, men jeg er ikke hel sikker. Vi boede jo langt væk, og kom ikke sådan til byen.
   Jeg har kun lister over noget jeg skal have klaret. 'Måske lister' samler jeg ikke rigtigt på.
   Måske skulle jeg skæve lidt til denne blogliste, og se om det stadig er noget jeg føler jeg må underholde jer med på et senere tidspunkt! Nu er det i det mindste noteret et sted :-)

   Slet
 4. Flot juleoptog og flot, at det kan holdes så fint i live.
  Den eneste form for liste jeg har, ligger i en havedagbog, jeg er begyndt at føre, og har selvfølgelig kun med haveting at gøre - jeg ville føle større stress ved at have lister end tilfredsstillelse ved at få hakket (nogle få) punkter af ... men sådan er vi jo så forskellige :-.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget der tyder på, at jeg ikke har udtrykt mig tydeligt nok. Jeg laver netop IKKE lister, med mindre det er indkøb eller andet , jeg absolut skal huske.
   Den liste jeg skriver, jeg har i hovedet, er og forbliver uskrevet. Hvis det ligger mig meget på sinde, at få skrevet om det, dukker det nok op i tankerne igen. Det er ikke emner jeg mangler, men tiden til at skrive om det, så hvis jeg skulle have lister over alt det, ville jeg gå ned med stress ;-)

   Slet
  2. Så forstår jeg bedre :.-)

   Slet
  3. Det var godt :-)

   Slet
 5. Det at have planer og ikke få den ført ud i livet, har jeg ændret til at have drømme, der ikke bliver ført ud i livet. Det var der en eller anden klog person der opfordrede mig til at gøre, og samtidig hvis jeg fik kastet en bold i søen, der ikke blev blev grebet, skulle jeg vende tanken til pyt, jeg har jo grebet så mange andre bolde der var kastet.
  Jeg fik ikke min julekalender gennemført på bloggen, der kom noget andet i vejen. Jeg har sagt pyt, og har grebet bolden 2018 i stedet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mit vedkommende, vil jeg holde fast i ordet planer, da drømme for mig er noget helt andet. For mig, er planer netop noget, der kan ændres eller slet ikke behøver at skulle udføres. Hvor drømme er noget 'meget mere' og vigtigere. Jeg har tusindvis af planer, og dem kommer jeg aldrig til at gå ned på. De fylder ikke, og de stresser ikke. Jeg har altid mange bolde i luften. Det er netop det, jeg holder så meget af, både privat og i arbejdslivet. Planlægning og aftaler er selvfølgelig noget helt, helt andet

   Slet
  2. Pudsig med det danske sprog. For mig er planlægning/planer en og samme, hvor drømme/tanker er noget der forbliver drømme/fantasi, når det så lander på min bucket liste, laver jeg 2 lister, drømme/tanker og planer på vej mod planlægning.
   Jeg har masser af drømme/tanker, ved nogle ikke er realistiske, det er planerne, derfor fik jeg mere styr over det, efter denne kloge (psykolog) hjalp mig med betydningen af ordene.
   At du har en anden opfattelse, gør det danske sprog så finurlig ;-)

   Slet
  3. Der kan godt være, jeg er alene om dette udtryk, for det er tydeligt, at flere har misforstået mig. Bortset fra en indkøbsliste, har jeg ingen lister liggende, med mindre jeg laver en til en arbejdsweekend. Skulle jeg skrive lister over det der farer igennem hovedet på mig, ville de blive uoverskuelige. Det er jo lige vigtigt.... eller ligegyldigt.... alt sammen.
   Bare vi, hver især ved, hvad der er rigtigt og godt for os.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)