fredag den 22. juli 2016

Flyvende gæster

Det var relativ sen aften, da jeg hørte 'larm' og tænkte, hvad det mon var for gæster, der kom uanmeldt på dette tidspunkt. Der var ingen at se.
Larmen fortsatte med mellemrum, men jeg kunne ikke lokalisere det. Det lød både som om det kom ude fra gården, men også lige bag mig og fra det modsatte hjørne.
Allan sagde, det bare var naboen, der var kommet hjem.
Nej, det er ikke naboen. Det har jeg hørt. Det er en helt anden slags larm støj, siger jeg, og kiggede ud ad vinduer og døre i hver sin ende af huset, men der var intet at se. Jeg gik ud og tog en runde om huset, men fandt intet unormalt. P1020433
Da jeg kom ind igen begyndte den underlige lyd igen. Det fik mig til at begynde at kigge bag gardiner og persienner. Det måtte jo så være et eller andet større flyvende insekt, der prøvede at komme ud i det fri, sådan som det lød.
Hold nu op, siger Allan, der er jo ikke noget.
Jo, der er.
Hør, sig mig engang, er du ved at blive tosset i hovedet?
Nej, det larmer.
Pludselig ser jeg en skygge fare forbi inde bag den tilsodede brændeovnslåge. Det kommer fra brændeovnen, siger jeg.
Fra brændeovnen? (Jeg kunne godt høre han mente, nu rabler det)
Ja. Jeg åbner nu, så kom lige og vær parat til at hjælp mig, for jeg ved ikke hvad der kommer ud.
Ud fløj en fugl. En meget sort og forvirret fugl, der fløj rundt i stuen og ikke kunne finde ud af at flyve ud af de åbne døre og vinduer. Endelig satte den sig, og fik mast sig ind mellem persiennen. Den var kulravende sort. (det blev persiennen også) men jeg kunne se fuglen havde en blå top på hovedet.P1020426
Da jeg rakte ud efter den, for at fange den og slippe den fri, smuttede den igennem persiennen og landede på vinduesrammen, hvor jeg fik verfet den ud i det fri.
Jeg fik ingen billeder af fuglen (svalen?) så her er et par af nogle andre vingede væsner.

13 kommentarer:

 1. Godt du blev ved - så fuglen kunne genvinde friheden. Fine billeder af kålsommerfugl og mariehøne.

  SvarSlet
  Svar
  1. En ting er støj, noget andet er, hvad der forårsager den. Jeg tror, når man er normalt hørende, tænker man ikke så meget over, at man instinktivt hurtigt registrer, hvad det er for lyde. Jeg har mange gange svaret Allan på hvad det er for en lyd han hører. Især efter han er blevet opereret, og igen kan høre noget han ikke har kunnet i mange år.
   Tak, billedet af kålsommerfuglen er jeg også selv glad for.

   Slet
 2. Det var da heldigt for den lille fugl, at du stædigt blev ved at lede efter den mærkelige lyd. Gad vide, om den har fået sin rigtige farve tilbage, eller om den stadig flyver kulsort rundt? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver dig svar skyldig. Jeg har selv tænkt det samme, og tager mig i at kigge efter den derude. Måske den har taget sig et bad ;-)

   Slet
 3. Stakkels lille fyr - godt, at stædighed er en familiedyd, så den kunne komme ud i friheden igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den stædighed kan man komme langt med ;-) Den dyd må vi for alt bevare ;-)

   Slet
 4. Åh hvor er det godt, du ikke lyttede til Allan ;-) Dejligt du fik den stakkels fugl ud. Sikke en forskrækkelse - for alle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved (som regel) når han er den klogeste, men på lydfronten kan han ikke være med, men det forhindrer ham ikke i at have en mening om min hørelse ;-)
   Vi blev nok mere overrasket end forskrækket. Min fantasi havde allerede set en slange vælte ud, og så var det heldigvis bare en lille fugl :-)

   Slet
 5. Sikken histo rie! Når fugle forvilder sig ind, er det altid et f... bøvl at få dem ud igen, fordi de forvirres af vinduer m.m. Og hvis katten, den bandit, samtidig står på spring, øger det stressfaktoren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan fuglen er endt i brændeovnen er os en gåde. Vi har knæk på skorstensrørene, så den har både skulle 'flyve' op, ned og hen nogle gange. Det havde været nemmere at flyve op og ud igen.
   Her har vi ingen (andre) dyr i huset til at distrahere, men jeg kan levende forestille mig hvordan det er.

   Slet
 6. Når jeg VED der er noget, der ikke er som det plejer, så MÅ det undersøges.
  Tak, tak og det samme til dig. Lørdagen har været helt perfekt, og dagen i dag skal jeg også have det bedste ud af inden hverdagen atter går løs i morgen.

  SvarSlet
 7. Uhh hvor jeg glædes over din stædighed, godt den kom ud det lille pus.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk at stædighed kan sprede så meget glæde :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)