lørdag den 2. april 2016

Så er det her

foråret og de ekstra mange gratis glæder.
Egentlig er det mærkeligt, det kan krible så meget og så længe for at komme i gang med haven, når man ved det er fast arbejde at få den passet, bare nogenlunde, og få høstet det hele, både på egen matrikel, men også i naturen. Jeg er selvfølgelig gået i gang for længe siden med de første ramsløg og de første rabarber er også klar.
P1100440Det er forår når:
 • viben er kommet, og landmændene er i marken for at så og gøde, og man vækkes af fuglekvidder længe før, det er tid at stå op. 
 • man kan gå i haven, som jeg brugte et par timer på de sidste dage i påsken, hvor jeg klippede roser og stauder. Roserne klipper jeg jævnligt i det meste af året og i denne tid hver eneste uge, måske endda flere gange pr. uge.
 • jeg starter min cykelsæson. Dette skete på en våd og blæsende dag lige efter påske, men beslutningen var truffet for længe siden.
 • man bliver fulgt på arbejde af fuglesang og har følgeskab af krager, gæs og svaner der flyver over hovedet på en, mens andre af samme slags, sammen med fasanerne skræpper højlydt fra træerne eller markerne, mens rå- og dådyrene går fredeligt og spiser deres morgenmad.
P1100447 P1100452

I denne lørdags skønne vejr, har jeg tilbragt dagen i haven. Mens Allan har taget en oprydning i alt det han får samlet sammen på værksted og skur, har jeg klippet visne stauder, revet blade, hevet ukrudt op og klargjort drivhuset til de kommende planter.
P1100446
Da Allan gik ind for at sætte eftermiddagskaffen over, ringede Mads om vi havde tid til at komme og drikke en tår kaffe med dem, da S. havde bagt kanelsnegle. Vi smed selvfølgelig hvad vi havde i hænderne, for når bonusbarnet har bagt og gerne vil have vi skal smage, kommer vi gerne. Uhm hvor pizzasneglene var gode. Kanelsneglene fejlede bestemt heller ikke noget, men det har aldrig været min hofspise. Normalt rører jeg dem overhovedet ikke, men jeg blev jo nød til at smage en lille en. Jeg vil slet ikke skrive hvor mange Allan spiste 

14 kommentarer:

 1. Nu er det nemlig forår, og det bliver nydt lige så meget, som det bliver hvert år. Der er jo ingen af os to, der lider af så meget som den mindste snert af vinterdepressioner, så derfor forbavser det mig hvert eneste år, at jeg bliver så glad, når det er forår igen :-)
  Jeg er også konstant forundret over, hvor mange søde sager Allan kan sætte til livs og alligevel beholde sin flotte figur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, heldigvis tager mit humør ikke farve efter årstiden. Jeg nyder dem alle 4, som du også gør og jeg ved allerede nu, at jeg glæder mig til efteråret og vinteren. Hver tid giver jo mulighed for at udfolde sig på forskellige områder.
   Så flot er den figur nu heller ikke, men du har da ret. Det er utroligt hvad den mand kan sætte til livs af usunde sager hver eneste dag :-)

   Slet
 2. Og jeg nyder også foråret uden at udfolde den energi i have og køkken som du og Ellen gør :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret kan heldigvis nydes på mange måder, men når man som jeg sidder på en kontorstol 8 timer hver dag, er det dejligt at få rørt sig på forskellige andre måder :-)

   Slet
 3. Foråret er en fantastisk tid, når det hele spirer og gror, når man kan lægge den store vinterjakke, når man kan høre fuglene pippe - selvom jeg ikke har en have, nyder jeg det lige meget hvert år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fornøjelse at gå og holde øje med det hele. Drn store vinterjakke har jeg kun haft ude af skabet en gang i år. Det har jo slet ikke været vinter denne sæson. Nydelse af foråret er jo ikke kun forbeholdt haveejere :-)

   Slet
 4. Åh ja hvor er det altså en dejlig tid vi er midt i.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig dejlig tid, når alt skyder omkring en :-)

   Slet
 5. Fornyelsen i haver og hegn nydes i fulde drag, Men det er først i dag det føles af forår; temperaturen er pludselig røget op på 16 grader, selvom det er helt overskyet. Det har hidtil været regnfuldt og råt med små 8 små grader! Hvilket også kan ses af dine foårsbilleder og det vi kan finde udenfor!

  SvarSlet
  Svar
  1. I weekenden havde vi da 14 grader. I dag har jeg ikke styr på det. Jeg har siddet inde hele dagen og solen kom først frem her ved 16-17 tiden efter vi havde fået et par dråber vand.
   Jorden mangler varme, så her er der ikke sået eller plantet noget endnu. Vi nøjes med at kigge på nye gamle glæder :-)

   Slet
 6. Det er dejligt med de skiftende årstider, de har hver deres kvaliteter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig. Med 4 skønne årstider, er der altid noget at glæde sig til.

   Slet
 7. Nu er en del af april gået, og jeg synes ærlig talt det ville være rart med en rigtig forårsdag en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser også frem til en rigtig dejlig lun forårsdag, og helst en weekend, så jeg også kan få glæde af det :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)