søndag den 31. januar 2016

Babyshower og det spirende liv

Da vi søskende var samlet hos mor på fars fødselsdag først i december, fortalte min søster at hun havde fået en opgave, hun ikke vidste hvordan hun skulle klare, uden at få afsløret det for datteren. 
P1100101Hun nævnte ordet babyshower. Jeg kunne godt regne ud, hvad det sådan nogenlunde handlede om. At det måtte være endnu et af de amerikanske begreber, danskerne har adopteret, ligesom Halloween, Valentines Day og Black Friday. Alt sammen noget jeg personligt går udenom, og heller ikke har nogen der har trukket mig med ind i det, for det kan selvfølgelig ske, når man får børnebørn. Selvom mor nu allerede har 7 oldbørn  (plus 3 bonus) er det først nu, hvor min yngste niece venter sit først barn,  vi hører ordet ordet Babyshower.
Der er mange forskellige måder at fejre det på. Kender du heller ikke konceptet, kan du læse om det her. 
P1100107Min nieces veninder havde kontaktet søster, som skulle sørge for at lave en holdbar aftale med datteren en given dato. Absolut ingen måtte vide noget, heller ikke det kommende barns far. Vi måtte alle love at holde tæt. Søster ved, at datteren til hver en tid vil kunn gennemskue sin mor, så hun måtte have hjælp. Det fik hun af vores unge svigerinde.
Arrangementet foregik i sidste weekend. Svigerinden hentede som aftalt min niece, og som en god undskyldning for det hele, skulle de lige forbi søster og svoger, for at låne et cykelstativ. Niecen skulle bare blive siddende i bilen imens, som meget planlagt er parkeret det helt rigtige sted. Pludselig gik porten til værkstedet op og der står 10 veninder og vinker med flag og smil over hele hovedet. Niecen blev så overvældet at tårene trillede, mens hun grinede. Det går så op for hende, at hun ikke kan holde aftalen med vores svigerinde og senere på dagen, den hun har lavet med sin mormor, hvor hun ville komme på besøg og lave lidt mad, så de kunne spise sammen og hygge, når nu kæresten alligevel ikke var hjemme. Mormor som søster havde sørget for var til stede, sagde, det skal du ikke tænke på K.  Vi har allesamen hele tiden været klar over, at du ville svigte os i dag, men jeg  måtte jo intet sige til dig. P1100121
Søster og svoger havde lagt hus til, mens veninderne kom med mad, frugt, kage og gaver. Mor fortæller at de havde pyntet både bordet og stuen, og at det var sjovt at være med til. De unge mennesker havde hver især lavet meget forskelligt lækkert mad, som de medbragte. Det hele var anrettet så fint, så fint og det smagte utroligt godt. En havde lavet en vandmelon om til en vugge med et lille melonbarn liggende deri, og sådan var der så meget. Historien melder, at det helt igennem havde været en fantastisk dejlig dag for alle. For niecen blev det en meget overvældende, hvor veninderne i den grad har taget fusen på hende. Det blev en dejlig dag, hun slet ikke havde set komme.
Da jeg ikke var blandt gæsterne, må I nøjes med billeder af det spirende liv i min have.    

13 kommentarer:

 1. Ja nok et amerikansk koncept der har fundet vej til lille DK, jeg synes det er en meget sød ide.
  Ojjj hvor er dine forårsbebudere kommet langt, jeg så de første erantis i går. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må tilstå, at jeg glemte alt om min modvilje, da jeg hørte om hele historien bagefter.
   Jeg har plukket den første lille buket, men de holder jo længere i haven end inde. Jeg så godt du havde lagt et billede på FB :-)

   Slet
 2. I princippet er jeg heller ikke meget for at adoptere alle mulige amerikanske - eller andre udenlandske - skikke, men babyshoweret er jo ikke kommercielt, bare en sød ide til at glæde en veninde - og jeg blev da også helt rørt over din dejlige fortælling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. Især også når det er veninderne der glæder og overrasker, og ikke den vordende mor, der arrangerer og inviterer.
   Jeg blev også helt rørt, da mor fortalte :-)

   Slet
 3. Holder mig også langt væk fra de amerikanske overførsler...
  Men denne dag kukke vist ikke gøres bedre. Hyggelig og hjertevarm oplevelse for alle. Og kreativiteten var i højsædet. Fint samarbejde omkring hele seancen!
  Jeg har også ligge kigget til mine vintergækker. De er ikke så langt som dine med strutter med hvide spidser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er nogle stykker, kan jeg se :-) Det var ikke nemt at få hele puslespillet til at gå op med så mange mennesker, der også skulle på arbejde den dag.
   Vintergækkerne her har travlt med at komme frem i lyset. Det samme har mit purløg. Jeg har allerede høstet til kartoffelmaden på friland :-)

   Slet
 4. Jeg har aldrig hørt om netop det fænomen før, men da vi jo ikke har så mange traditioner i Danmark, der kan bruges i fx. dette tilfælde, må vi jo indføre nogle. De fleste forekommer tåbeligt kommercielle og aldeles ligegyldige, men den her var da meget sød.
  Utroligt som det blomstrer i din have. Her er vi vist bagud, men noget må vel snart vise sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var som nævnt også helt nyt for mig og trods min modvilje mod sådan noget, blev jeg rørt.
   Det skal nok komme, nøjagtig som det plejer. Her er Purløgene klar til høst og inden længe er rabarberne det også. De står med store røde knopper derude.

   Slet
 5. Hvus man kan holde det nede på et plan, hvor alle kan være med, så synes jeg idden er rigtig sød. Der er rigtig mange traditioner, man kan holde fast i. Personligt skænker jeg sjældent kyndelmissen en tanke.

  SvarSlet
 6. Det der babyshower er jo en meget sød ting. Meeen jeg er simpelthen alt for overtroisk til det og ville have været meget utilpas ved at få noget som helst, før fødslen var godt overstået. Heldigt for mig, at det slet ikke var nået til DK, da jeg ventede Donnaen :-) Hvor er dine forårsblomster nået langt. Jeg kan - med lidt godt vilje - skimte krokusspirer i græsplænen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg og mine søskende, er flasket op med alverdens overtro, så jeg kan godt se din bekymring, og jeg kan godt betro dig, at min mor har det dårligt, hver gang alle hendes børnebørn køber udstyr til det ufødte barn. Man må også godt give pengegaver, og det falder vist uden for overtroen. Ellers må du ruste dig godt, til det måske en dag blivet Donnaens tur til at blive mor ;-)
   Mine krokusspirer har været fremme siden jul, så de er 4-5 cm høje nu. De mangler dog stadig at blomstre :-)

   Slet
 7. Min datter er gift og bor i USA, så den skik kender jeg. Selv ville jeg dog foretrække at modtage gaver efter overstået fødsel. De har en anden skik, jeg finder meget betænksom - naboer og venner kommer med mad til et hjem, hvor der har fundet et dødsfald sted. Der er kommet flere familiemedlemmer, og så kan det i situationen være svært at overskue at skulle købe ind og lave mad til mange.
  Da jeg to gange skulle til København, netop som en niece havde født, lavede jeg boller i karry (hendes livret) til to dage og bagte en ordentlig portion af mine 'drømmeboller'. Desuden havde jeg købt legetøj til de andre børn, så de også fik opmærksomhed, hvor mange kom og sagde "Ih og åh" om den lille ny.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth, og velkommen til :-)
   Vi har også familie i USA , men det er et barnløst par, der har rundet de 70 for mange år siden, så babyshower var ny, men den anden har jeg hørt om. Det bliver vist også brugt til fødselsdage og andre sammenkomster.
   Faktisk bestod niecens gaver også af gavekort på barnepige i antal timer og gavekort på nybagte boller, hjemmelavet varm mad og den slags, som ville blive bragt til døren, når behovet opstod.
   Personligt vil jeg bestemt også sætte pris på den gave, du har givet. Spdan en gave er guld værd.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)