lørdag den 2. januar 2016

Nytårstanker, facebook og fridage der smuttede

Omkring årsskiftet løber tankerne ganske af sig selv en tur gennem hele det forløbne år. Vi er som de fleste andre blevet budt lidt af hver. Noget kan man selv bestemme og andet har man overhovedet ingen indflydelse på. Det gælder også vejret, som på årets sidste dag valgte at berige os med frost og solskin. Anderledes så det ud på årets allerførste dag, hvor det var så tåget at man ikke kunne se mange meter frem.
P1090980
De sidste mange måneder har de fleste i vor nære omgangskreds kæmpet med et eller andet. Nogen kæmper bravt videre, mens andre er ved at finde en ny hverdag. Vi selv er heller ikke gået ram forbi. Der har været besværlige og irriterende tider, men der har også været meget at glæde sig over. I bund og grund har vi ikke rigtigt noget at klage over.
Da jeg i tidernes morgen fik mig en profil på FB, (faktisk længe før begge ungerne) var jeg meget på der. Så oprettede jeg bloggen i 2010, og der kunne gå flere uger før jeg viste mig på den platform. Jeg, eller vi i familien, har også fået oprettet et par hemmelige grupper derinde, hvor vi kommunikerer sammen, når det er noget der involverer os alle. Det er genialt at alle bliver informeret om det samme, og alle kan følge tråden. Uanset om man har noget at sige, kan man se om alle har set hvad der er skrevet, selvom der ikke er reageret. Det har vi haft meget glæde af i forskellige sammenhænge, ikke mindst lige nu, som vores situation er med mor. I år valgte vi  også begge at få internet på mobilen. Mest fordi vi savnede internetforbindelsen, når vi var på ferie eller camping, men nu kan jeg så følge med uden at tænde min pc, og det er slet ikke så tosset.
I år da jeg havde så mange fridage i udsigt, havde jeg reserveret et par stykker til mig selv, til at lave det jeg havde lyst til. Gå mange lange ture, rydde ud i diverse P1070007opgaver og ellers bare hygge og nørkle med lige hvad jeg havde lyst til. Det blev ikke helt som jeg havde planlagt. Alligevel er alt hvad jeg har foretaget mig, gjort af lyst og ikke af sure pligter, og jeg har trods alt nået små bidder af det hele, men ikke i det omfang jeg havde forestillet mig. Da Allan også har fået grønt lyst for at arbejde igen, har vi begge været i arbejdstøjet i dag, og gør det igen i morgen. Vi har lovet at give Mads et ordentlig nap med et større projekt. Der skal laves første sal på huset, og vi er gået i gang. Henover foråret og sommeren har han fået pudset huset op og sat vindue i. Det er langt fra det samme hus, som han købte i år 2000. Vi, og han selv, har bygget om og renoveret jævnligt gennem alle årene. Lige før jul fik jeg tapetseret hans køkken, og jeg ville rigtigt gerne vise jer, hvor flot det er blevet, efter han fik en rørskade under gulvet for et par år siden, hvor alt blev brækket op, og han valgte at lægge sorte fliser og lave gulvvarme. Det kostede lige lidt ekstra, da forsikringen selvfølgelig kun dækkede den oprindelige vandskade.  Da jeg ikke har indhentet tilladelse til at vise jer de billeder, må jeg hellere nøjes med et billede af lidt af det udvendige hus fra i sommers.

12 kommentarer:

 1. Nytåret er et godt tidspunkt at gøre status på - det kommer nærmest af sig selv. Man ser tilbage og gør op, og man ser måske frem og prøver at overskue det år, der skal komme.

  Facebook er et utrolig godt medie, og jeres brug med en lukket gruppe er jo rigtig god, især nu hvor din mor ikke er rigtig rask. Jeg bruger meget tid på FB, hvor jeg abonnerer på flere af de store aviser og på den måde kan holde mig orienteret. Mange kritiserer FB, men jeg synes altså, det er godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig det det gør, kommer af sig selv, men det gør det nu også på andre tider af året. Jeg glæder mig bare til at se hvad det nye år bringer, nogle oplevelser er allerede i kalenderen, resten gør jeg mig ikke de store tanker om.

   Man kan jo bruge FB til mange ting, men jeg er stadig ikke på hver dag, og når jeg er på er det minimal tid jeg bruger. Jeg klarer det der er vigtigt, og ser måske lige de nyeste opslag fra vennerne, men det er ikke noget jeg bruger ret meget tid på. Der er meget jeg overhovedet ikke opdager, har jeg erfaret, men jeg lever lige lykkeligt af den grund. jeg hører tit, jamen det stod da på FB. Rigtigt meget af det der popper op, og bliver delt, spærrer jeg efterhånden, som jeg ser det, men vi har en byportal og en idræts- og aktivitetsportal om hvad der rører sig i byen og det vil jeg gerne vide besked om.

   Slet
 2. Jeg gør ikke så meget i at gøre status, eller komme med nytårsforsætter. Mere fordi jeg gør det dagligt, altså status, og vælger at mærke efter om det er nu jeg er klar til næste step på en længere rejse.
  FB er en god ting til de lukkede grupper. Er blevet træt af alle de likes der er på ens væg, så det er ofte kun lige tidsfordriv der får mig forbi, får en notifikation når det er vigtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nytårsforsætter er heller aldrig noget jeg har praktiseret, og status kommer af sig selv på alle tider af året. Det hænder at man må ændre kurs, når livet pludselig må gå andre veje af en eller anden årsag.
   Man kan heldigvis bruge FB som man vil, og jeg har ikke brug for flere tidsfordriv end jeg allerede har. Faktisk logger jeg mig altid af, så jeg skal bruge tid på kode og den slags. Det har jeg dog lige fået ændret på her de sidste 14 dage, for det er da at gøre livet besværligt gor sig selv, når vi er så meget 'på' i familiegruppen om mor.

   Slet
 3. Det med familiegrupperne er nok noget af det smarteste ved FB - især hvis man vil være sikker på at få den unge generation med.
  Også nogle af de andre grupper er fine - svampegruppe, torpare-gruppen og sproggrupperne. Selve statusopdateringerne kan det være ret ligemeget med - det er i hvert fald dem, jeg helst ville undvære :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hører godt rundt omkring, det med de unge og FB, men i min omgangskreds er de der har rundet både 40 og 50 og snart 60 mere på end de fleste andre.
   Ja, alt efter interesse findes der rigtige mange gode grupper. Ind imellem kan det være rart at vide at der stadig er liv i en gammel kollega eller en klassekammerat som man måske kun har kontakt med via FB, da ens veje ikke mere krydses i det offentlige rum.

   Slet
 4. FB kan være en frygtelig tidsrøver, en kilde til information om bekendte/familie, man ikke ser jævnlig, en nyhedskilde, og rent og skært tidsfordriv. Mine unge er i stigende grad gået over til instagram og snapchat; især det sidste er jeg en klumpedumpe til at bruge.
  Mens jeg læste dit indlæg, kom jeg til at tænke på, hvad du skriver om dig selv øverst i bloggen: "positivt livssyn" - "alt for mange interesser". Det er lige i øjet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er alt for mange tidsrøvere, men det kan nemlig være rigtigt rart at få lidt information om familie, venner og bekendte, som er lidt længere væk i det daglige. Jeg har ikke kendskab til at nogen af vores unge er på instagram. Ordet snapchat har jeg hørt, men kender intet til det. Ingen af vores unge bruger det. Jeg er ikke engang på messenger.
   Tak. Det er rart at vide, at også andre, end mig selv, kan genkende min egen opfattelse af mig selv som person ;-)

   Slet
 5. Det er svært at komme gennem et år uden at blive ramt på en eller anden måde, når vi gerne vil være der for familien og venner.
  Når jeg læser med her på bloggen, så bliver jeg altid imponeret over den fantastiske energi du har, dit engagement i det du foretager dig og din positive tilgang til livet.
  Jeg bruger FB meget, ind imellem røver det min tid, men jeg har haft et arbejde, hvor jeg havde kontakt med mange fordelt over hele landet - mange blev gode venner, som jeg ikke umiddelbart holdt kontakten med, da jeg forlod jobbet - men med FB kom muligheden for at følge med i hinandens liv igen og det har været rigtig godt for mig.
  Det er en rigtig god ide det med at lave grupper på FB, vi har lige gjort det i min svigerfamilie, mine søstre, min mor og jeg bruger det også - ligesom jeg har lavet en gruppe på tværs af vores to familier.
  Jeg er glad for min blog - jeg bruger den også til at se tilbage på året der gik.
  Ja, vi har fået nye og hurtigere muligheder for at følge med i hinandens liv og det har sine fordele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nærmest umuligt, men så må man glæde sig over at man kan hjælpe eller måske bare være der og lytte. Når man kan se og mærke, at det man gør vikelig glæder og gør en forskel, får man da lyst til at blive ved. Der er noget om det gamle ordsprog, at give eller yde, giver dobbelt glæde. Jeg kan i hvert fald slet ikke lade være, men jeg vil ikke udnyttes, der slår jeg bremserne i. Jeg kender nemlig godt forskellen.
   Jeg har også gamle arbejdskollegaer, skolekammerater og adoptanter og deres børn som venner. Det er rart at følge lidt med i deres liv uden at blive bombarderet med statusopdateringer og alt muligt andet. Jeg kan også se at den fjerne familie eller venner på den anden side af kloden, eller bare i den andel del af landet stadig er i live ;-)
   Vi har rigtig meget glæde af søskendegruppen nu i forbindelse med mor, men jeg går direkte til gruppen og ser sjældent noget andet. Jeg vil hellere bruge tiden på noget jeg synes er mere vigtigt.
   Der er fulgt mange gode ting med det internet.

   Slet
 6. Det er en god tanke med de hemmelige familiegrupper, jeg er med i en enkelt, men man kan overveje om flere kunne være en ide. Jeg er bare ikke god til Facebook, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget nemmere med disse grupper end alle de sms'er frem og tilbage, til så mange mennesker når noget skal koordineres. Øvelse gør mester og hvor der er vilje er der vej ;-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)