mandag den 21. november 2011

Mandagstema: Eksotisk

De tropiske lande har vi desværre aldrig besøgt, men der findes meget andet eksotisk i denne verden. Vi har i mange år været medlem, af Adoption og Samfund, hvor jeg også har siddet i lokalbestyrelsen for Storstrøms Amt nogle år. Der mødtes vi adoptanter med vores børn til flere arrangementer årlig. Bl.a. en fastelavsfest, en sommerfest og et kulturelt indslag.
Adoption  Adoption 002 
Vi forældre kunne ikke få viden nok omkring de forskellige afgiverlande. Vi havde det tilfælles, at vi gerne ville vide alt omkring det land vores børn kom fra. Derfor bestod det kulturelle indslag altid af en foredragsholder, som var født og opvokset i afgiverlandet, og først tilflyttet Danmark sent i voksenlivet. Eller af en dansker der havde levet en stor del af livet i det pågældende land.
Koreansk dag

Vi har stiftet bekendskab med utroligt mange, og vidt forskellige landes kultur, religion, tøj og mad. Vi fik svar på hvert eneste spørgsmål vi stillede.
Der var altid lavet en større udstilling og salgsbod med alverdens ting og sager, produceret i det omhandlende land. Vi sang sange på det pågældende sprog. Det kulinariske islæt på dagen, var selvfølgelig også en varm ret fra det pågældende land. Maden blev altid produceret på stedet af en medrepræsentant af foredragsholderen.
P1010107 Koreansk sang 
Vi har spist indisk, koreansk, brasiliansk, og…nej det bliver for omfattende at remse op, men det var altid en stor fornøjelse at sætte sig til bords
Adoption 003  Adoption 001
Børnene interesserede det ikke det fjerneste. Heller ikke de større børn. De legede bare sammen imens på kryds og tværs af alle nationaliteter, og spiste hvad der blev serveret. Alligevel er vi af den overbevisning, at alle disse arrangementer har gavnet vores børn, og vi selv har haft stor glæde af det i rigtigt mange år. Da vores børn var blevet store, og til sidst ikke havde lyst til at deltage, valgte jeg at træde ud af bestyrelsen. Allan og jeg tog afsted alene et par gange, men valgte så at melde os helt ud af foreningen.
Du kan se andre eksotiske bud her.

17 kommentarer:

 1. Man behøver jo ikke rejse udenlands for at få eksotiske oplevelser...Dejligt indlæg om dejlige oplevelser...;D

  SvarSlet
 2. Tænk hvis danske forældre til 'egne' børn interesserede sig lige så meget for Danmarks kultur? Sjov tanke, ikke?
  Det var pudsigt at læse, at ungerne var komplet ligeglade, bare de kunne få lov til at leget :-)

  SvarSlet
 3. Spændende - det eksotiske ligger ind imellem lige om hjørnet..god dag til dig.

  SvarSlet
 4. Det lyder da eksotisk i mine ører! Jeg mener ikke nødvendigvis, at man kan opleve eksotisme ved at spise på en indisk restaurant i Europa fx. - tingene er for tilpassede vores smagsløg; men i dette tilfælde var det jo folk med indgående kendskab til landet.

  Pudsigt, at børnene var ligeglade - måske den nysgerrighed er blevet vækket senere?

  SvarSlet
 5. Rigtig godt indlæg Pia, eksotiske oplevelser behøver man såmænd ikke rejse langt efter.. :-)

  SvarSlet
 6. Annemarie... det gør man nemlig ikke. Det eksotiske kan komme til os :-)

  SvarSlet
 7. Ellen... jo det er en sjov tanke. Vi mener vel generelt at vi ved alt om DK! Jeg håber da stadig jeg ved mere om DK end om Korea, og alle de andre lande, ellers ser det vist lidt sløjt ud :-)

  SvarSlet
 8. Lavendel.... Det gør det nemlig. Ude i køkkenet ligger der både appelsiner og citroner :-)
  Tak, og god aften til dig.

  SvarSlet
 9. Nille... Helt rigtigt. Da ungerne var små, tog vi også på en Koreansk restaurent i Kbh. som blev drevet af koreanere. Da vi bad om at få maden serveret som de selv spiste det, sagde de at børnene var for små til at spise den ret, fordi de ikke var vant til den stærkt krydrede mad. Allan og jeg fik instruktion i hvordan vi skulle spise maden, for ikke at brænde op i mund og svælg.
  Børnenes nysgerrighed er aldrig vækket, og sådan er det for de allerfleste adoptivbørn, men det er ikke det indtryk man får i medierne.

  SvarSlet
 10. Inge... Tak :-) Næh, de findes jo alle steder. Men derfor kunne det alligevel være sjovt at se lidt af en verden vi aldrig har set :-)

  SvarSlet
 11. Gillar! Mycket man lär!

  SvarSlet
 12. 4U2... Vi lærer hver eneste dag hele livet :-)

  SvarSlet
 13. Flott bildeserie! Dette er eksotiske bilder!
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
 14. Härliga exotiska inslag :)

  SvarSlet
 15. Hans... Tak :-) God aften til dig

  Nett.... Tak :-)

  SvarSlet
 16. Hej! Det var mycket fina bilder och intressant läsning idag. Ha en fin dag !

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)