lørdag den 23. juli 2011

Sjov oplevelse på Kreta

Selvom vi tager på de charterferier, folk umiddelbart forbinder med badeferie, så er det ikke det vi foretager os. Vi ligger aldrig ved poolen eller stranden. Vi vil ud og opleve noget.
Morgengeder på taget Frokosten indtages
Vi boede i Rethymnon, og havde lejet en bil 3-4 dage og kom som sædvanlig ud, hvor ingen turister kommer. Dermed er der også begrænsede muligheder for at finde indkøbsmuligheder og spisesteder. Men et par flasker vand og lidt tørt brød, så kan vi holde den værste sult fra døren. Vi havde kørt i flere timer, og kigget efter et sted, hvor Allan kunne få en af sine daglige is. Pludselig dukkede en lille tarverne op, men ikke et øje var at se. Vi gik ind, og der dukkede en meget, meget lille og spinkel sortklædt gammel kone op, for at servicere os. Vi prøvede både på tysk og engelsk, men hun forstod og talte kun græsk. Vi kiggede os lidt omkring, for at se om vi kunne få øje på fryseren med is, men der var intet at se. Den lille gamle kone snakkede løs, men vi forstod ikke en brik. Konen hentede et “menukort” En A4 side med udelukkende græske bogstaver og uden et eneste billede, eller priser.
Vi blev enige om at vi ligeså godt kunne lukke øjnene og pege helt tilfældigt på en linie, og så vente og se hvad vi fik serveret. Vi anede ikke om det blev varm mad eller noget helt andet. Konen gik med bestillingen, og vendte tilbage med to glas vand, mens hun snakkede og bukkede i den helt store stil. Vandet var dejligt koldt, og det smagte som det vi selv købte i dunke. Vi var meget spændt på, om det mon var det eneste vi havde bestilt.
Konen var forsvundet, og vi hørte hun var omme hos hønsene, som kaglede løs. Et øjeblik efter hørte vi skåle rasle, et piskeris kom i brug, og der kom gang i komfuret i køkkenet. Gad vide om vi fik mere! Eller var hun mon bare i gang med noget helt privat!
P4101009 a P4101010 a
Pludselig stod hun med to tallerkener fyldt med en masse små runde valnødde-storre boller med sirup. Klik evt. billedet til venstre større. Jeg var sikker på hun havde været omme og trykke æggene ud af hønsene. Bollerne kan nok bedst sammenlignes med vandbakkelser men alligevel ikke, da de ikke var hule. Siruppen var tynd og helt klar, "honning." Da den gamle kone serverede kagerne for os, lod jeg mærke til hvor beskidte hendes hænder var. Neglene var kulsorte og fyldt med jord, og jeg tænkte, at det spisested ville blive lukket i Danmark omgående. Jeg er helt sikker på, at det var længe siden hun havde været i nærheden af en smule vand.  Kagerne var yderst delikate og smagte fantastiske, og det var oven i købet rørende billigt, så hun fik selvfølgelig en ekstra skilling. Dem ville hun ikke have, men tog dog imod dem. Hun samlede hænderne foran brystet, bukkede, nejede, og bakkede da vi gik derfra. Vi fik endnu en oplevelse vi aldrig glemmer. 
Spili - en lille bjerglandsby P4101004
Vi prøvede at kigge efter de kager i feriebyen, men fandt dem ikke. Vi lavede en lille research, og fandt ud af, at hver kvinde har sin helt egen opskrift og udformning på den kage, som selvfølgelig kun har et græsk navn, jeg ikke ville kunne stave til, hvis jeg kunne huske udtalen, så det vil være svært at finde den kage andre steder, end der hvor vi fik den serveret.

12 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en god historie, og I er da modige :-)

  SvarSlet
 2. Lene... Det synes vi også :-) og man må tage nogle chancer hvis man vil opleve noget nyt.
  Dit mod fejler da vist heller ikke noget :-)

  SvarSlet
 3. Det var da en hel eventyrlig oplevelse. Godt at I ikke forstod hvad hun sagde, for så var I nok løbet væk meget hurtigt hehehe. Pia, du kunne skrive en bog om jeres oplevelser. Det er en skøn fortælle form du har og meget beskrivende. Tak for at du delte ud af dine oplevelser.

  SvarSlet
 4. En virkelig sjov oplevelse, det er sådan en man ikke lige glemmer:-)

  SvarSlet
 5. Skøn oplevelse og fortælling - det er den slags, der gør en ferie uforglemmelig.
  Vi prøvede lidt det samme på Gran Canaria - her hev konen os bare ud i køkkenet, lettede lågene på gryder og lod os smage på alle de gode sager. Vi fik feriens bedste - og billigste - måltid :-)

  SvarSlet
 6. Mariane.... Vi elsker sådanne oplevelser :-) Hun lød nu ikke spor skræmmende, bare venlig og elskværdig. Tak for de søde ord :-)

  SvarSlet
 7. Prikker i luften.... Næh, det vil vi altid huske :-)

  SvarSlet
 8. Ellen.... Det er det nemlig :-) En oplevelse som jeres har vi så tilgode :-) Sådan noget er så spændende.

  SvarSlet
 9. Sikken herlig ferieoplevelse :-)
  Der er mange positive overraskelser hvis man tør vove pelsen engang imellem (men det havde været rart med en opskrift, for de lyder meget lækre de små boller ;-)

  SvarSlet
 10. Ditte... Ja, og vi samler gerne på sådanne oplevelser :-) Opskriften ville jeg også gerne have haft, for kagerne var så anderledes end det man ellers ser.

  SvarSlet
 11. Fantastisk oplevelse, som I aldrig vil glemme. Det er de afsides steder, jeg bedst kan lide, selvom det er dejligt at komme tilbage til civilisationen igen.
  Klem

  SvarSlet
 12. Mette.... Nej det glemmer vi aldrig :-) Det er også det det almindelige liv, væk fra turismen, vi holder mest af.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)