søndag den 3. juli 2011

Arbejdshygge med levende musik

Det var lidt koldt i morges, og det indbød ikke til havearbejde eller bærplukning. Tidligt i formiddags, kom vennerne forbi med en stor pose kirsebær. Uhm, jeg elsker kirsebær, og kan slet ikke få nok. I vil korse jer, hvis I vidste hvad jeg kan sætte til livs af dem på en dag, og det endda helt uden at blive dårlig. Vejret klarede op, og det blev faktisk direkte varmt, så jeg måtte i shorts igen.  Det hænder jeg tænker, om jeg i det hele taget skal have de bærbuske i haven, fordi der ligger en masse arbejde i at høste, sylte osv. Nu kan jeg glæde mig over der er plukket helt rent i jordbærbedet. Ligeså på den hvide ribsbusk.
P7036369 P7036371
Jeg ringede til Mor og spurgte, om hun ville en tur herned, selvom jeg havde gang i en masse. Hun blev også tilbudt at spise rester sammen med os til aftens. Inden mor nåede frem til os, havde Mark ringet og spurgt om hun var hjemme, men hun havde lige sagt ja til os. Derfor ringede jeg til Mark, og sagde, han var velkommen til at komme og drikke kaffe og hygge sammen med os. Det ville han gerne. Mor og Mark og S….. havde været til min nieces bryllup hele natten, så de skulle bare have dagen til at gå, uden de helt store udfoldelser.
P7036373 P7036374
Efter kaffen fortsatte jeg i køkkenet, med mine syslerier. Allan gik på computeren på kontoret. Mark gik til keyboardet i stuen, hvor han spillede og sang. Mor sad og strikkede og sang med ude på terrassen. Jeg skrålede med ude fra køkkenet…... Nu har jeg bestilt Mark til at komme og spille for mig mindst en gang om ugen, for arbejdet glider meget lettere. Levende musik er noget helt andet en radio og Marks egne cd´er….. Skal jeg være realistisk, så holder aftalen nok ikke, han har jo sit eget liv, og sine egne musikinstrumenter derhjemme. 
IMG_6669 IMG_6673
Ind imellem kom der nogle gevaldige regn- og tordenbyger. Mor er bange for torden, og har altid været det, men det er en historie helt for sig selv, så det må blive en anden gang. Vi andre synes at torden er fasinerende og smukt, og det var bare så hyggeligt. P7036384
Mark fik tilbud om også at spise med. Høfligt svarede han, at han ikke ville trænge sig på, men da jeg forsikrede ham om, at det gjorde han bestemt heller ikke, så takkede han ja. Jeg fik varmet aftensmaden, og fandt lidt at supplere med. Vi sad og snakkede og var alle meget enige om, at det havde været en rigtig hyggelig dag, selvom vi en del af tiden, havde opholdt os vidt forskellige steder i huset.
På flasker har jeg nu en portion rabarbersaft, blandet med en smule solbær. I glassene står solbærgelé. Kirsebærene har vi spist i løbet af eftermiddagen. Altså dem jeg ikke nåede at spise inden de andre kom og hjalp til. Jordbærrene er lagt i fryseren. De hvide ribs står endnu på køkkenbordet. Jeg gad ikke mere, da de andre kørte hjem kl. 20.
I haven er der stadig masser af ribs og solbær, der skal pilles, eller også skal jeg lade fuglene spise resten. Vi får se. De par jordbær der kommer, kan jeg sagtens klare at spise direkte fra planten.
IMG_6658 IMG_6657
Der er masser af rabarber, og squash får jeg så mange af, at hele byen kan spise med. P7036361

Hindbærrene er også så småt begyndt, og dem kan jeg høste lige til frosten tager dem. Ukrudtet løber i vejret.

De næste dage bliver jeg nød til at hellige mig haven og køkkenet. Så det er absolut meningen, at der ikke skal komme nogen blogindlæg fra mig i nogle dage.

14 kommentarer:

 1. KOLDT??? Vi havde 25°allerede inden kl.8 :-)
  Altså... hvis jeg havde Marks dejlige musik til arbejdet, så kunne jeg måske være lige så flittig som dig - men også kun måske...
  Det må ligge til familien - jeg kan spise over et kilo kirsebær helt uden at blive dårlig :-)

  Skulle vi ikke lige finde på et blogtræf til efteråret, så I kan komme op og lære lidt om spisesvampe? Og vi kan få fældet et træ?

  SvarSlet
 2. Ellen.... Jeg måtte overgive mig til de lange bukser og en langærmet trøje i morges.
  Du beskæftiger dig da også altid med et eller andet :-) og jeg tror vi er enige om, at håndarbejde, bøger, pc, og for vores vedkommende gå- og cykelture er ren dovenskab og afslapning :-)
  Godt 1 kg? - det var da ikke meget :-) Jeg har præsteret at spise en fyldt gulvspand på en lang dag.
  Blogtræf! Jo tak, gerne for mig. Allan er helt sikket med på træet, men svampene skal jeg/vi nok tvinge ham til, ikke at gå og finde, men evt. spise :-)

  SvarSlet
 3. Her var det heller ikke koldt fra morgenstunden og senere blev det bare endnu varmere.

  Sjovt nok tror jeg at når man har buskene, så gider man dem ikke til sidst, men har man ingen, så ønsker man sig nogen. Min veninde sagde noget i den retning af det samme som dig, i lørdags, hun gad næsten heller ikke at plukke.

  God mandag og lad os se om du kan holde dig helt blogfri ;0)

  SvarSlet
 4. Ville gerne have nogen af de kirsebær..... Hvor er det bare hyggeligt at følge med i din sommer!!!

  SvarSlet
 5. Hvor har du nået en masse som sædvanligt:-)det lyder rigtig hyggeligt med alt det der kommer fra din have. Knus

  SvarSlet
 6. Kari... Nemlig, hvorfor skal det hele nærmest også høstes samtidig! Jeg ved jo godt at jeg hele vinteren er glad for alle de høste tind i fryseren og på glas og flasker. :-)
  Jeg har lovet mig selv, at jeg i dag kun kommenterer jer der har skrevet hos mig.
  God aften til dig også :-)

  SvarSlet
 7. Kirsten.... Det kan du ikke få, de er spist :-)
  Tak for de søde ord, og hyggeligt at have dig på besøg :-)

  SvarSlet
 8. Prikker i luften.... Den allerstørste hygge kommer først til efteråret og hele vinteren, når jeg bare kan hente forsyningerne i skabe og i fryseren :-)

  SvarSlet
 9. Jeg tror også, at der er en vis forskel på, at have levende musik til arbejdet, i stedet for en larmende radio. Med den levende musik har du måske også lidt indflydelse på, hvad der bliver spillet.
  Jeg kan fint sætte mig ind i din glæde ved at plukke bærbuskene rene, det nød jeg også, da jeg havde dem og der var en stor glæde i, at sætte flaskerne med saft og marmeladen på hylden til vinteren.
  Tak for dejlige ture i det sydsjællandske.

  SvarSlet
 10. Du har haft travl, men jeg kan også læse at du har nydt det.
  Dejligt med levende musik til arbejdet.
  Valter er også suppe/steg musiker (herhjemme) han spiller keyboard.
  Ha´en god tirsdag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 11. Hej Pia. Tak for kommentaren på min blog www.genbrugblirguld.blogspot.com :o)

  Mine Rosti æggebægre står pt. også på en hylde med alle Erik Kold dåserne. Men planen er, at de ryger i brug så snart jeg flytter hjemmefra. Jeg bliver så glad af at se på alle de farverige blomsterbøtter og æggebægre :o)

  SvarSlet
 12. Annette.... Jeg holder af det meste musik. Jo, jeg kan godt komme med forslag og ønsker, men det er slet ikke nødvendigt :-) Mark spiller aldrig noget jeg ikke bryder mig om :-)

  Der skal intet gå til spilde. Fuglene har jo allerede været der inden jeg fik pillet, men de bliver ved så længe der er noget, så helt til spilde går det heldigvis ikke.
  Velbekomme.

  SvarSlet
 13. Hanne Bente... Der er lidt rigeligt at se til i øjeblikket. Musik er dejligt, jeg er født og opvokset med sang og musik, og kan slet ikke undvære det.
  Jeg fortsætter i køkkenet :-) God aften

  SvarSlet
 14. Helene.... Velbekomme, godt du fik løst problemet :-)

  De farvede ting, du nævner, var noget vi fik i bryllupsgave for 34 år siden :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)