fredag den 22. juli 2011

Kom så sol

Vi har altid SOLsikker i hjemmet. Det er da også brug for lige nu, med alt det vand der vælter ned fra oven. 48 mm siden midnat. I skrivende stund ialt i denne måned 110 mm.
I haven står denne SOLsikke og lyser op. Her har den fået besøg af både en humlebi og en svirreflue. Fuglene har tabt frøene fra deres madskål, og nogle af solsikkerne, har fået lov at blive stående.
Solsikke
I 1966 fik alle elever i min klasse hver tre solsikkefrø. Der var præmie til den person der fik den højeste solsikke. Jeg var meget om omhyggelig med pasningen af min, og var enormt sur over, at min far hver morgen gik ned og vandede den - læs tissede på den. Han kunne da finde et andet sted. Jeg er født på landet med lokum i udhuset.
P7226645 P7226632 
Jeg blev den heldige vinder af præmien. Et maleri, malet af læreren selv, med en påskrift på bagsiden, og jeg husker stadig at han har snydt mig 4 cm, men han regnede kun i runde tal, da ingen andre solsikker kom i nærheden af den højde. Far var helt sikker på at det var den morgenlige gødning der gjorde, at den blev så stor. Måske havde han ret! Præmien værner jeg faktisk stadig meget om.
                              Sol kom nu frem
Vi er inviteret til spisning i morgen, og skulle nyde maden under åben himmel.
                

8 kommentarer:

 1. Hvor er din solsikke flot :) Det var da voldsomt med alt det regn - gad vide hvor meget vi har fået... det må jeg tjekke i morgen hvis det ikke regner. god weekend.

  SvarSlet
 2. Anette... Tak :-) Ja og der er kommet 2 mm siden jeg skrev det. Jeg er så heldig at jeg kan se det herinde i huset :-)
  God weekend til dig også

  SvarSlet
 3. Et rigtig flot foto du har der, det er bare beklageligt at det har regnet så meget på det seneste. Jeg kan forestille mig at det er surt når man har en have. thihi jeg har ikke engang en urtepote (bor på stenbroen). Dejligt at se din blog og høre om din hverdag. Tak for at du deler med os andre

  SvarSlet
 4. Mariane... Tak :-) Have eller ej, så har vi efter min mening fået rigeligt med vand den næste måned eller to :-)
  Jeg deler gerne :-)

  SvarSlet
 5. Fin solsikke og fin præmie, det kan da godt være at det var morgengødningen der fik den til at gro..;-D

  SvarSlet
 6. ja lad os nu se den sol igen.. Vi skal til stor have-fødselsdags-fest hele dagen.. :-)

  SvarSlet
 7. Annemarie... Tak :-) Ja, måske, sammen med læ, og en solrig plads :-)

  SvarSlet
 8. Inge... Nemlig.... Håber sandelig der er et alternativ med læ. Stakkels værtsfolk (og gæster)
  Vores er aflyst, om vi når at redde aftensmaden er endnu uvist.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)