tirsdag den 22. juni 2010

GN ReSound - testperson


I dag har Allan været hos GN ReSound. I 3½ time har han fået taget høreprøver, samt fået programeret, og indstillet et par helt nye høreapparater, han har fået til låns, de næste 7 uger, hvor han dog skal ind 2-3 gange mere for at få justeret, og fulgt op på hvad der skal ændres, inden det evt. sættes i produktion.
Det er efterhånden mange år siden, at Allan fik høreapparat. (1996) Høretabet skete ganske langsomt, og det var virkelig svært at overbevise ham om, at han hørte dårligt. Jeg kunne bare tale lidt højere. Det var ikke tale, men råb, og det var meget anstrengende, så samtalerne blev bare minimeret. Tv´et stod nærmest og hoppede, så højt skulle det være. Ungerne var endnu ikke fløjet fra reden, og da de en dag heller ikke mere "gad snakke" med deres far, fordi han jo alligevel ikke kunne høre noget, så tog tingene fart. Da indså han problemet, og fik høreapparater, og sikke dog en befrielse, nu kunne vi igen tale sammen, alle sammen.

Høreapparaterne var dog ikke uden en masse problemer, med hyl og dårlig lyd osv. for Allans vedkommende, men han kunne høre lyde, han ikke havde hørt længe, og vi andre kunne føre en mere normal samtale med ham.

Når det offentlige har udleveret et høreapparat, så er det altså det rigtige, og der er overhovedet ingen mulighed for at få et nyt, før aller tidligst om 4 år. Efter lang tids kamp, fik han endelig udskriftet, de dengang 7 år gamle apparater, i 2003, men han kunne stadig ikke høre.

I marts 2003 fik han kontakt med GN ReSound og blev testperson. Han har været fast testperson for dem lige siden. Det blev startskuddet, til næsten et helt nyt liv for både ham og alle os andre. De var meget glade for at få en "ung" mand med i testpanelet, en som både var på arbejdsmarkedet, og brugte mobiltlf. og andet nymodens, i forhold til en pensionist, der slet ikke havde samme behov og ønsker.
http://www.gnresound.dk/

Vi kan takke GN for at have deltaget i kampen mod det offentlige, for Allans høretab var så ekstremt, at han fik nye apparater både i 2005 og 2006 (den ene gang kun til det ene øre) og siden 2007 har han langtidstestet høreapparater, som han har haft meget glæde af.  

At være testperson er frivilligt og ulønnet. Alligevel er hundredevis af personer med til at teste, således, at der produceres høreapparater til brugernes behov, som er meget forskellige. Det, der er en hjælp for nogen, kan være yderst generende for andre. Allan er en af dem der deltager en til to gange om året, hvor han afprøver høreapparater, inden de evt. bliver produceret, og kommer i handelen, Det er helt utroligt, hvor meget teknik, der er i sådan et lille apparat, og rigtigt spændende og interessant, alt det de kan teste. Apparaterne er en lille sladrehank. GN kan aflæse hvor mange timer Allan går med dem, hvilke lyde han bruger mest af, om han er ude eller inde, om han går i støj, af forskellige slags. Hvor meget han bruger teleslynge, osv. osv. Jeg har været med EN gang da Allan blev høretestet derinde, og jeg var vildt imponeret.
I november sidste år var alle testpersoner, incl. ægtefælle, inviteret til et foredrag, med mad og drikke. (Det var virkelig et flot arrangement) Men som de selv sagde, uden alle disse testpersoner, havde de jo intet at arbejde med. Alle deltagere bar høreapparat, dog måske undtagelsesvis ægtefællen.
Det var en overvældende succes også for GN, at så mange hundrede personer havde valgt at deltage, så de var nød til at dele arrangementet i to omgange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)