mandag den 16. maj 2016

Ødelagte pinseplaner, en brækket arm og en tabt cykel

Allerede ved årsskiftet lagde vi pinseplaner ind i kalenderen. Skæbnen ville så, at mit årlige besøg i Sønderjylland, var nødt til at foregå fredagen før pinse, og tilmed sidst på dagen samt om aftenen. Det betød at jeg ikke kunne være hjemme igen før langt over midnat, så vi ændrede planer og tog på tur med campingvognen til det jyske og indlogerede os på Sønderballe Strand Camping. Derfra var der kun 40 min. kørsel til mit job. P1110170
Vi ankom i god tid, for at stille op, da det første problem meldte sig. Batteriet til fjernbetjeningen var åbenbart løbet tør for strøm. (Det virkede herhjemme) Da det var et meget kuperet terræn, og vi skulle op på kiler, var det ikke noget vi kunne gøre pr. håndkraft, så jeg gik mig en tur, mens Allan kørte efter batteri. Campingpladen ligger rigtigt smukt, højt oppe, med udsigt over vandet. Det samme gør mange af husene.
P1110111Det var stadig solrigt og dejligt varmt. Vi fik opstillet vognen og sat forteltet på, og jeg gjorde mig klar til at køre på arbejde, mens Allan nussede rundt med pløkke og underholdt sig selv, til jeg igen var hjemme ved 21:30 tiden, hvor temperaturen var faldet drastisk. P1110112
Næste morgen, så det ikke bedre ud. Gråt, koldt og vådt, så vi besluttede at tage på udflugt i bilen og lade cyklerne stå. Vi havde jo flere dage at tage af.
Det nymodens udstyr, loven forlanger, der skal være i nye biler, fortalte at dæktrykket var lavt i højre baghjul. Da det endelig lykkedes os at finde en tankstation, der havde et dæktryksapparat, kunne det ikke nå ind til ventilerne. Til sidst lykkedes det dog at finde et sted. Herefter kørte vi ud og fik os nogle andre oplevelser, af den lidt sjovere slags, men mere om det, og at vi afbrød campingturen før tid, i et senere indlæg.

Jeg springer i stedet til hjemturen.
Da vi sætter os i bilen, fortæller displayet, at der nu er for lidt dæktryk i højre forhjul. Der røg et par eder ud af Allans mund. Der måtte være noget i vejen med bilen, for det var da aldrig sket før. Havde det været en lidt ældre bilmodel, uden al det nymodens elektronik, havde vi kørt uden at opdage noget som helst, men med en rød lampe der lyser, må man nødvendigvis handle på det ved første tankstation. Der var bare det ved det, at vi ikke mødte nogen de første mange kilometer, og når vi gjorde, var problemet det samme, som skrevet ovenover. Vi holdt os fra motorvejen, for det første, var der nok større sandsynlighed for at møde flere tankstationer der, og for det andet skulle vi ikke ud og udfordre skæbnen med en campingvogn bagefter. Det lykkedes også at P1110173få luft i dette hjul. Det var selvfølgelig midt under dette arbejde, himlens sluser pludselig, igen, åbnede sig, så jeg måtte ud og agere paraplyholder så Allan ikke fik ødelagt sine høreapparater.   
I mellemtiden havde vi besluttet, at vi, så vidt det var muligt, ville undgå motorvejen hele vejen hjem. Tage et gensyn med de sydfynske alper, og i det hele taget bare nyde udsigten langs de små veje i stedet. Den beslutning skulle vise sig at være en, vi på mange måder, var rigtig glad for vi havde truffet. 

Da vi når Kolding, kører der en bil op på siden af os på en ret trafikeret hovedvej. Begge personerne i bilen vinker og gestikulerer kraftigt mens de peger bagud. De ser Allan forstår vinket, og de forsvinder udenom. Der var ingen vejrabat, men Allan kører alligevel ind til siden og sætter katastrofeblinket til. Jeg siger, du kan da ikke holde her! Det bliver jeg da nødt til, siger han og står ud, mens jeg siger, pas nu på ikke at blive kørt ned. Da han når om bag campingvognen, ser han straks, at der mangler en cykel. Den ene arm er brækket af stativet på cykelholderen.
I samme øjeblik kører en anden bil ind bag os og spørger, om vi mangler en cykel… Ja, siger Allan... Der står en cykel med en arm på, omkring tyren nede ved havnen. Cyklen er stillet op ad en hæk… Sjovt nok var den selv samme tyr et samtaleemne mellem Allan og mig, da vi kørte forbi, så det havde vi helt styr på hvor var, men vi var efterhånden kommet ret langt væk derfra. Vi måtte finde et sted at dreje af og finde tilbage til havnen.
P1110175Minsandten om ikke cyklen stod som beskrevet, og tilsyneladende i hel stand. Den var i hvert fald ikke krøllet sammen. Jeg kunne trække med den helt uden problemer. Vores cykelstativ har plads til 4 cykler, så der var flere ledige arme at tage af, og Allan fik flyttet lidt rundt på beslagene, og vi fik læsset cyklen og kom hjem uden flere uheld. Vi er glade for at ingen kom til skade. Det kunne være gået så grueligt galt og endt meget anderledes. Man har lov at være heldig, og det må vi sige, at både vi og vores medtrafikanter var. Cyklen og tilbehøret har dog taget en del skade. Der skal bl.a. et nyt hjul til, men også andre reservedele. Tænk hvis cyklen var fløjet igennem en bilrude eller havde ramt folk på gaden. Det er uhyggeligt at tænke på, hvad det kunne have forårsaget. Vi priser os lykkelige over, at der kun er sket materiel skade. 

15 kommentarer:

 1. Det er dog dramatisk, hvad I har været ude for. Og meget heldigt at I kørte på veje hvor faren ved flyvende cykler var mindre end andre steder. Hvordan kan det ske at stativet ikke holder? Og manglede der luft i dækkene, eller var det en fejl i systemet? Det hele kan blive rigeligt kompliceret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kunne være sket en frygtelig ulykke. Der skete heldigvis ikke. Tja.. det vil vi også gerne vide, men alt kan åbenbart ske. Man hører jo af og til at nogen taber et eller andet uden at der er en egentlig grund. Her knækkede beslaget og så sprang begge stropperne.
   Den manglende luft, var så lidt at det ikke kunne ses med det blotte øje. Der skulle være 2,5 bar og var kun ca. 2,3 så det var nok ikke så kriminelt, men det er ikke til at vide, før man får det målt. Den teknik gør ikke ting mindre kompliceret.

   Slet
 2. Pinseferie med indlagt drama, må man sige!
  Jeg synes det er lidt skræmmende, at sådan en bærearm lige pludselig kan brække af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtugt skræmmende. Personligt har jeg altid i tankerne, når jeg kører bag biler med cykler, barnevogne og den slags samt landbrugsmaskiner, at ting pludselig kan ryge af. Jeg har selv en gang kørt bagved og set ting flyve af og hen over vejen i modsatte vejkant.

   Slet
 3. Jeg var lige ved at være bange for, at det var en menneskearm, der var brækket. Heldigvis kun materiel skade. Og yderst heldigt, at der ikke skete noget med nogen, idet cyklen faldt af.
  Jeg kan læse, at jeres pinsevejr i det jyske ikke har været bedre end vores i det nordsjællandske. Måske kun nordjyderne var heldige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det heldigvis ikke, men selv det ville være billigt sluppet, i forhold til hvad der kunne være sket her.
   Ja, efter vejrudsigten at dømme, var det vist ret koldt og gråt i det meste af landet. Her på øen var det i hvert fald ikke bedre, siger familien.

   Slet
 4. Pyh, hvor heldigt, at ingen kom galt afsted. Men gys altså. Og jeg har netop nu Gemalen på vej hjem fra Alsace med 3 mountainbikes på bommen bag på bilen.

  Til almen orientering havde vi tørvejr i det midtjyske hele pinsen. Men koldt var det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtigt heldigt. Jeg ved ikke hvor tit sådan en ulykke forekommer, men det er nok relativt sjældent. Jeg håber Gemalen kommer helskindet hjem med alle tre cykler.

   Det er altid dejligt at blive orienteret :-) Det anede mig godt, og det er jer vel ondt. Omkring Sønderborg faldt der nogle kæmpe hagl.

   Slet
  2. Gemalen er godt hjemme, heldigvis :-) Men både han og de andre blev forskrækkede over din historie. De har aldrig hørt noget lignende.

   Slet
  3. Det er jeg glad for :-) Vi har heller aldrig hørt det før, men i går var Allan i Campingcenteret for at købe en ny arm. Manden havde ingen på lager, men Allan får øje på en, men manden siger, ja nu skal du se, den har samme skavank, men om også der var tabt en cykel, meldte historien intet om.

   Slet
 5. Holddaop, hvor har I været heldige... trods alt. Jeg nåede også at tænke Gipsarm? Godt, det gik godt!
  Bedre held næste pinse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt. Ja, det kunne så sagtens være sket ved at styrt på cyklen, men vi sad heldigvis trygt og godt i bilen. Det var godt. Ja tak :-)

   Slet
 6. Det var vi så absolut. Ja, fantasien her fejler ikke noget, så vi priser os lykkelige.

  SvarSlet
 7. Sikke en beretning - Godt der ikke sket andre noget. Nu kan der grines af episoden, heldigvis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dramatisk histori. Vi er ikke nået dertil, hvor vi griner af det, men vi græder heller ikke :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)