torsdag den 23. januar 2014

Det går op og ned

Da jeg ledte efter noget i min mappe med sjove historier, stødte jeg bl.a. på denne beretning. Det er angiveligt en skadesanmeldelse til et forsikringsselskab.
P1140676 Jeg er murersvend, og på ulykkesdagen arbejdede jeg alene på taget af en seksetagers ejendom. Da jeg havde afsluttet mit arbejde, havde jeg ca. 50 mursten på 110 kg tilovers, og i stedet for selv at bære dem ned, besluttede jeg at anbringe dem i en træbalje, og hejse dem ned ved hjælp af en talje, anbragt på bygningens top. Derefter steg jeg ned, holdt godt fast i rebet og forsøgte langsomt at fire stenene ned, men som det fremgår af skadesanmeldelsen, vejer jeg desværre kun 71 kg.
Det er vel overflødigt at bemærke, at jeg pludselig fræsede op langs hussiden i pæn fart, og at jeg i 3. sals højde mødte træbaljen, der var på vej ned, hvilket er årsagen til kraniebruddet og det brækkede kraveben. Dette møde nedsatte kun farten lidt, så jeg fortsatte min hastige opstigen – indtil baljen ramte jorden og bunden gik ud af den. Befriet for sin vægt, vejede den nu kun 20 kg, og idet jeg endnu engang refererer til min ringe vægt, begyndte jeg en hastig nedstigning langs nybygningens facade.
I 3. sals højde mødte jeg igen træbaljen, denne gang på vej op, hvilket forklarer mine to brækkede ankler samt hudafskrabningerne på benene og den nederste del af kroppen. Heldigvis bevirkede mødet med baljen, at hastigheden blev nedsat, så jeg kun brækkede tre ryghvirvler, da jeg havnede i bunken af mursten.
Og brevet slutter: Jeg er ked af at måtte fortælle, at da jeg lå der i bunken af mursten i dybe smerter og betragtede den tomme balje seks etager over mig, mistede jeg desværre bevidstheden – og gav slip på rebet. P1140674

Billederne har intet med historien at gøre, men gad vide hvad forsikringsselskabet vil sige til sådan en sag, med alternativt låsesystem, hvis der bliver indbrud. I retfærdighedens navn, skal siges at ejendommen er ret velholdt, men af en eller anden årsag, rører man åbenbart ikke ved denne dør og gavl, som skjules af bladene på træet det meste af året. 

14 kommentarer:

 1. Hahahaaaa... skøn historie, jeg har ondt af den murersvend. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han lyder også som en der trænger til lidt medlidenhed ;-)

   Slet
 2. Haha, det er en herlig klassiker, som jeg hørte første gang, inden jeg blev voksen.
  Tænk for en fantasi, der skal til for at udtænke sådan en historie :-)
  Alternativ låsedanordning, må man sige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også meget gammel. Jeg har gemt historier, som min far fortalte mens vi var børn.
   Fantasi mangler murersvenden i hvert fald ikke. Den redegørelse er lige i overkanten af hvad man vil hoppe på tror jeg.
   Ja.

   Slet
 3. Ej, for den da hvor jeg griner... Min bedre halvdel har jo netop lige skrevet skadesanmeldelse til forsikringen, da han kom til skade med sin fod; den er - altså anmeldelsen - tjekket for den slags ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også bedst at holde sig til sandheden, den er lettere at huske og burde og efter sigende kommer man længst med den, selvom man somme tider kan tvivle på det ;-)

   Slet
 4. Hehe, skør historie. Omend næppe særlig sandsynlig. Hvordan fik han baljen ud over kanten fra starten?? Og det er nok heller ikke sandsynligt, at der overhovedet bliver begået et indbrud gennem den dør. For det er vel de færreste indbrudstyve, der medbringer (og benytter!!) motorsav?

  SvarSlet
  Svar
  1. I denne anmeldelse og på film kan alt lade sig gøre ;-) Skaden er næppe godkendt af forsikringen, for så kan man vist slippe afsted med hvad som helst.
   Nu er stammerne ikke tykkere end jeg selv hurtigt ville kunne skære dem over med en fuksvans, men jo tyve kører rundt med motorsave og benytter dem også flittigt. På arbejdet, har vi en låst bom, som flere gange har fået en tur med motorsaven. Det var vi trætte af, så der blev sat en bom op, som indeholder jern hele vejen over. Den er nu skåret over hele to gange med en motorsav.

   Slet
 5. Tak for genopfriskningen af historien, som jeg også kender fra et eller andet tidspunkt jeg desværre ikke husker længere. Er der mon overhovedet noget bag døren med den gammeldags låseanordning?

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan jo heller ikke huske alt, og dette er jo egentlig ret uvæsentligt.
   Nu ved jeg af gode grunde ikke hvad der er bag døren, men set fra gårdspladsen af en trelænget bygning, (husmandssted) så er der andre fine døre der fører ind i dette udhus/ladebygning, så jeg vil tro der er en hel del derinde.

   Slet
 6. Det er en herlig historie - tak for et godt grin! Og nu er du selvfølgelig på min blogroll :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak, det lyder godt :-)

   Slet
 7. jeg er flov over jeg kom til at grine ,,,,det var da en gruelig historie, den må være før arbejdstilsynets indførelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Det behøver du vist ikke være flov over :-) Den indeholder vist ikke ret mange sandhedsfaktorer, og arbejdstilsynet var måske nok opfundet, men der skulle nok mere til at få dem ud end i dag.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)