fredag den 1. marts 2019

Vi holder liv i livet

Der skal bevægelse til for at holde liv i livet. Vi bevæger os rigtigt meget, både fysisk og mentalt, så der er umiddelbart ingen fare for at hjernen går helt i stå.
Job
Der er nu gået 14 måneder, hvor jeg skulle have fri hver anden fredag. Det har jeg for det meste også haft, men i stedet har jeg arbejdet mere, rigtigt mange af de andre dage, både før og efter normal arbejdstid. Mest siden den 1. november. Det er en overgangsordning, jeg uopfordret selv har tilbudt. For nogle år siden, blev der startet et projekt op, som ikke kostede mig de mange årlige arbejdstimer, men nu har det accelereret, samtidig med at ingen af os ved, hvor meget mere arbejde, der vil lande på mit skrivebord i fremtiden, da vi længe har haft en dialog i gang med endnu en udvidelse af forretningen. Det er nu faldet endeligt på plads. Den første regning er landet på mit skrivebord. Selvom jeg fratages lidt arbejdsopgaver her og der, har jeg mere end rigeligt at se til. Det er i forvejen den tid på året, hvor jeg altid arbejder nogle ekstra timer helt frem til maj måned, så chefen er ikke i tvivl om, at noget skal ske. Meget snart. Til sommer bliver det 30 år siden, jeg blev ansat. Det var svært at forestille sig, at der ville ske så mange interessante, spændende og nye tiltag. Det er stadig en spændende arbejdsplads. Der sker konstant noget, der holder hjernecellerne i sving.
Fritiden
Vi er blandt de aktive i lokalsamfundet og har poster i to lokalforeninger. Den lille hyggelige forening med naboerne, kræver ikke det store arbejde. Det er mest på hyggeplan, også de obligatoriske faste møder. Den “store” forening, som er den, der bl.a. er med til at tiltrække turister og tilflyttere, er der, hvor vi (mest Allan) lægger fysisk arbejdskraft. Forleden var vi til hyggeaften med mad, vin, kaffe og kage. Her ville man gerne have mig til permanent at stå for en IT-opgave. Der er også andre, der har bud efter mig, men svaret er  klart et nej til det hele, så længe jeg er på arbejdsmarkedet.
Vi lægger mange timer i bygge/renoveringsprojekter hos Camilla, i Rønnede, men vi har også mange andre fornøjelser. Allan og jeg alene, eller sammen med venner og familie. Både i naturen, i de private hjem og på restauranter. I sidste weekend var vi atter på Holberggård. Denne gang til en 10 retters menu med overnatning og morgenmand. Menuen skuffede bestemt heller ikke denne gang. Der spiser man virkelig godt. Vi var i selskab med Ellen og John, og vil du gerne se menuen med billeder, så har Ellen skrevet om det her.
Som sædvanlig er vores liv en god blanding af alt det, vi nyder og holder af. Vi prøver at fordele det, så det passer bedst til os. I weekenden skal vi til den årlige hyggelige sammenkomst hvor fætre og kusiner på mors side mødes. Vi er kun 12. Mine 3 søskende og jeg med vores ægtefæller, tæller de fleste, og ingen af alle vores mange børn og børnebørn,  er blandet ind i den sammenkomst.

I skrivende stund har vi ikke lagt nogen faste planer for weekendens dagtimer, men alt kan ske. 

Citater
Livet er som at køre på cykel. For at holde balancen, skal du holde dig i bevægelse. (Albert Einstein)
Vi har for mange mennesker, som lever uden at arbejde, og alt for mange som arbejder uden at leve (Charles R Brown)

Brok
Suk, altså. Nu kan jeg slet ikke sætte billeder ind. Hverken det ene eller andet sted fra. Jeg kan skrive teksten i Open Live Writer, men bare ikke sende billeder med over og heller ikke direkte i bloggerlayoutet. Jeg fatter ingenting.

8 kommentarer:

 1. I er virkelig aktive, og det er dejligt. Man må finde balancen, som du også skriver, og sørge for ikke at arbejde for meget. De to citater er fine her.
  Øv, sikke noget med Open Live Writer. Jeg skriver jo direkte ind i blogger, hvor man også kan hente billeder ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Balance er netop det, hele livet handler om.
   Ja, eller måske er det noget helt andet! De sidste gange, har jeg også brugt den løsning, men det virker heller ikke mere. Det huer mig ikke ;-(

   Slet
 2. Det er jo det, det hele handler om: Variation. Både på den ene og den anden måde, for bliver noget til rutine, bliver det også kedeligt. Siger jeg ... nogle mener jo, at der ligger en tryghed i rutinen.
  Hvad med om du tilbød at arbejde på konsulentbasis? Til en pænt høj timeløn ... så skal du bare se, hvordan de kan finde ud af at prioritere de opgaver, de lægger til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville kede mig noget så frygteligt, hvis alt var rutine. Når det så er sagt, er det da dejligt, at der er andre, der netop trives med rutinen.
   Haha, det tror du, men jeg ved bedre ;-) Jeg kommer til at arbejde mange, mange flere timer om ugen, og det har jeg bestemt ikke lyst til.

   Slet
 3. Der er altid gang i den hos jer - undertiden kan jeg blive mentalt forpustet af at læse med!
  I uge ventede jeg på grønt lys i et kryds, og den unge mand på mountainbike foran mig holdt faktisk balancen uden at køre og med begge fødder på pedalerne.
  Men hvem ved? Det er jo ikke sikkert, at han har balance i livet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også set, det er muligt at holde balancen på en cykel på den måde, men det er vist kun de færreste af os, der kan det.
   Det er ikke til at vide, men mon ikke de fleste af os mener at have den balance, der passer os bedst!

   Slet
 4. Aktivitet + restitution = balance. Mon det er sådan dette at holde liv i livet kan sættes på en kort formel?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fin formel, som ikke kræver den store matematikforståelse, og den passer vældig godt til min opfattelse af at leve livet.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)