mandag den 7. januar 2019

Hundesenge og en knækket havelampe

Et pensionistliv behøver bestemt ikke være kedeligt og uden noget at tage sig til. Der er altid mange sjove opgaver at kaste sig over. Allan går og hygger sig med sådanne ting, lige som jeg hygger med mine ting, selvom jeg ikke er pensionist. Jeg får dog aldrig hjælp af ham til hverken strik og syning eller andre kreative sysler, mens han ofte får en hjælpende hånd af mig. Dog mest som den der holder, støtter og slæber, eller jeg er den, der opfordret eller uopfordret kommer med gode ideer til hvordan arbejdsopgaverne kan løses. Jeg kan faktisk godt lide at bruge både skruetrækker, hammer, sav og den slags værktøj, men jeg har så rigeligt med interesser at pleje, så med mindre det er store opgaver, styrer Allan den afdeling alene.

Screenshot_20190106-145133_MessagesNår man pludselig får hus og have, og dermed meget mere plads, både ude og inde, kommer der mange ønsker. Nogle er hurtige luftkasteller, der ved nærmere eftertanke skrottes eller ændres, efterhånden som tiden går, men Camilla har hele tiden ønsket sig nogle hjemmelavede hundesenge. Der har dog været vigtigere ting at bruge tid på, for os alle. På årets næstsidste dag, var sengen til ‘hundeannekset’ godkendt. Nu skulle der bare laves en mere mage til, men inden da, ønskede C også en enkelt seng til stuen. Dog i en lidt anden udformning. I den forbindelse kom vi til at tale mål, og hun fandt ud af, at sengen var for smal.
Hun og Allan havde åbenbart snakket forbi hinanden, med nogle mål. Det er jeg altså ked af far, men jeg håber du kan fikse det. Den behøver ikke være…. du kan bare…  Den skal jo bare være nede i det nye hundehus vi skal have lavet færdigt. Den anden må du så bare godt lave, så de er ens.IMG_1155
I lørdags kaldte Allan flere gange på mig, om jeg havde tid at give ham en hånd, når de store plader skulle styres gennem saven, og kan du ikke lige komme og se, om det skal være sådan eller sådan, det skal se ud. Nu er den ene hundeseng helt færdig, og en mere er på vej, men nu er han løbet tør for materialer.
cats

I Camillas have, står en lille række havelamper langs havegangen. De er lavet af noget “billigt blik.”  En af dem har den tidligere ejer repareret med spændebånd. Nu er en anden knækket helt over og Camillas spørgsmål til sin far er, om den kan laves. Uh… Det tror jeg ikke den kan. Du må nok købe en ny.

P1170090
En ny betyder jo flere nye. De er jo gamle og fås sikkert slet ikke mere. Det ser dumt ud hvis ikke de er ens, og det er så hyggeligt med de lamper. Faktisk er det umuligt at gå den vej, hvis ikke der er lys, da der er bælgravende mørkt.
Jeg lytter og siger at Mads kan lave alt, så han har sikkert også en løsning på dette. Måske siger Allan.
Selvfølgelig havde Mads en løsning. 
Allan skulle skaffe nogle vandrør, som han skulle skære gevind på. En fælles ven lavede et par flanger. På Mads’  svejseanlæg blev rør og flanger sammensat, og vennen har efterfølgende sprøjtemalet dem. Nu skal der bare findes en dag, hvor lamperne kan leveres og monteres. Det får nok vente lidt på sig.   
Sådan kan en pensionists tilværelse se ud.
11 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt, at I er så kreative, og det får Camilla jo stor glæde af med hundesenge og nye havelamper.
  Her hos er mangler kreativitet på den måde fuldstændig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan ligefrem gå sport i det. Vi synes det er sjovt at lave mange ting selv. Ja, camilla er glad, så er der flere penge til noget andet.
   Interesser er forskellige og ingen kan alt :-)

   Slet
 2. Problemløsning er faktisk ret spændende, men her i huset bliver det nu aldrig noget med hundesenge og andet i den størrelsesorden. Jeg har nemlig ingen sav - og i øvrigt er der ikke behov for en hundeseng.
  Når jeg tænker over det finder jeg vist for få problemer at løse. Mon en eller anden form for aldersbetinget ulyst er ved at indefinde sig? I så fald lyder det ikke så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes vi jo også det er, men der kommer måske en dag, hvor vi ikke gider mere, eller synes det er for bøvlet, hvis vi overhovedet kan. De er ikke til at vide.

   Problemet hos os er tit, at det er sjovere at lave noget hos, og for andre, end det er at få lavet nogle af vores egne småting. Nye projekter er de stoveste, og vi nyder det bare, så længe vi gider.

   Slet
 3. Det med vandrørene var opfindsomt. Har man ideerne, håndelaget og værktøjet, kan meget lade sig gøre. Her i huset skorter det på i hvert fald to af parametrene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En af færdighederne gør det ikke alene, man skal også have interessen. Værktøjet kan købes, og øvelse gør mester :-)

   Slet
 4. Det at kunne se muligheder fremfor begrænsninger er en fantastisk gave, så ovenikøbet med et netværk der kan give en håndsrækning. På den måde bliver det helt unikt.
  At have 10 tommelfingre, og en opdragelse med er cyklen punkteret skal cyklen til cykelsmeden, løber toilettet ringes efter VVS, og nej vi skal ikke tage brødet fra fagfolkene ved selv at gøre det. Da mine forældre blev pensionister ændrede de tankegang, bare jeg havde nået at lære lidt gør det selv med de 10 tommelfingre ;.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er er lille bitte team, der hjælper hinanden, og når alle har arbejdet (eller stadig) arbejder som håndværker, rækker vi bredt og ideerne bygges op.
   I mit barndomshjemvar pengene små, men far var heldigvis selvsrændig håndværker, maler, murer, tømrer, vvs, kloak, urmager, sangskriver osv. Alt lavede han og mor selv, så jeg er opvokset med gør det selv, og det er vores unger sådan set også.
   Det er ikke for sent at lære :-)

   Slet
 5. Og har Allan det lige som John, så holder han meget af udfordringer, også selv der snildt kan være en smule tilbageholdenhed i starten. Det skal bare lige synke lidt ind :-j

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har han, og det kan der, men os der kender ham, kan se han glæder sig til at gå i gang, og så kan han næsten ikke vente, til der kommer et nyt projekt. Eller som nu, (igen) hvor vennerne gerne vil have, han laver tilsvarende til dem.

   Slet
 6. Både hundene og deres menneskemor er vældig glæde for sengen. Camilla sidder og læser der. Det er Granddanois, men dee er god plads. De to kan godt finde på at ligge der samtidig, men så er sengen også fyldt ud.
  Ja, en ting er, at vi kan lide at lave tingene selv, vi sparer også ret mange Penge, og har altid noget at rive i. Det kan hurtigt blive dyrt at have håndværkere på besøg.
  Tak, og i lige måde.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)