mandag den 21. januar 2019

Gourmetweekend på Sdr. Hostrup Kro og i Tyskland uden gyldig pas


Sigtbarheden var ret dårlig hele vejen til Sønderjylland, så det var en tåget tur tværs gennem landet.
Da vi nærmede os Aabenraa, sagde Allan, gad vide om dette er den rigtige vej! Det er det vel, når du har sat gps’en, siger jeg. Ja, det må det jo være.

Da der er 5 min til vi skulle ankomme, siger han. Det er ikke rigtigt, det her, og et øjeblik senere lyder det, nu krydser vi grænsen, og jeg kan ikke vende om her.  Fingeren var smuttet til en forkert linje, da han valgte adressen på gps’en. Bilen blev vendt i Tyskland, og så var det spændende, hvad hele kontrolpanelet som stod klar, ville sige til Allans pas, når de så det var udløbet. Noget han havde glemt alt om, indtil aftenen før, hvor jeg lige mindede om, at vi skulle huske pas, hvis vi skulle over grænsen og handle lidt for Mads, der har inviteret til fyraftensøl, som han plejer, når han har fødselsdag. Allan kunne ånde lettet op, da vi blev vinket udenom køen.


Da vi ankom, alt for tidligt, var vores værelse ikke klar. Vi var velkomne til at sidde i reception og vente. og de ville også gerne give kaffe, men vi foretrak at gå en tur i området. Vi havde jo allerede siddet ned i godt 4 time, og vi skulle starte med kaffe og kage kl. 15. Kroen har en kæmpe køkkenhave, med alskens ting og sager, og selvom meget var dækket af sneen, var der meget at se på alligevel. 
Til kaffen fik vi serveret en lækker brødtærte. Bogen med billede og opskrift, var stillet op i lokalet, så man frit kunne tage et billede og selv prøve det af.


Vi havde bestilt en 5 retters menu. Vi kendte ingen af vinene på deres vinkort, så vi besluttede os for at tage en vinmenu på 3 glas. Selvom vi heller ikke kendte nogen af disse, så var der dog en chance for at vi fik smagt et eller flere gode glas.
Vi må dog indrømme, at vi ikke var imponeret over vinen.


Oksemørbraden blev budt to gange, og maden var ganske udmærket. Det skal ikke forstås som det er en dårlig madoplevelse, men vi har smagt meget andet rundt omkring, der har været mindst lige så godt og mere avanceret.
Jordskokkesuppe er tit hverdagsmad her i huset, da jeg har dem i haven, men alt smagte fint nok. Skal jeg klage over noget, skulle det være, at suppen ikke var brand varm. Det skal suppe nemlig være, hvis du spørger mig.  

Næste morgen var der et udmærket morgenbord med det man oftest møder alle vegne. Ud over det var der også hjemmelavede dramme af forskellige slags, men sådan noget drikker vi ikke, og i receptionen stod flere igangværende dramme og pyntede.

Efter morgenmaden ville vi køre over grænsen og få lidt øl med hjem. Vi havde ikke fået tjekket åbningstider, men mente da de åbnede senest kl. 10. De åbnede først kl. 11, så vi skulle lige have halvanden time til at gå, så vi travede op og ned ad Flensborgs gader og så på tilsyneladende kedelige bygninger, men kigger man efter, er der masser af arkitektur at finde, især højt oppe. 

Efter grænsehandlen blev vi atter vinket direkte igennem paskontrollen, så atter kunne Allan ånde lettet op.
I dag har han været på Borgerservice for at bestille nyt pas. Min drøm om at vi blev tilbageholdt i lufthavnen på vej til Azorerne, skulle helst ikke blive til virkelighed, bare fordi han ikke har fået fornyet sit pas.  

En lille notits: Jeg har problemer med bloggen. Måske har jeg været for længe væk fra denne verden. Jeg havde fået skrevet hele indlægget i Open Live Writer, men kan ikke få lov at sende det til blogger og kan så heller ikke få copyright på mine billeder. Jeg har måttet kopiere teksten til blogger og lægge billeder ind forfra, og det ser ikke ud som jeg gerne vil have det. Suk.


16 kommentarer:

 1. Sikke en masse I oplevede på turen. Jeg var ikke klar over, at man skal vise pas, når man skal til Tyskland. Pyha, der var I heldige, at I ikke fik problemer. Når vi tager til Sverige, er det bare kørekortet, man skal have med.
  Du fortæller, at du skriver i Open Live Writer - jeg skriver bare på blogger og udgiver derfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. For at komme ind i Danmark, har man de sidste par år skulle vise pas. Vi har prøvet det flere gange, også når vi har taget færgen. Kørekort er ikke godt nok. Der var dejligt at slippe for den straf, der end måtte være.
   Jeg er ikke tilfreds med bloggers eget layout, og det er besværligt i forhold til OLW, som også kan en hel masse Blogger ikke kan.

   Slet
 2. Selvom maden ikke var tip-top, er det altid en fornøjelse at blive forkælet lidt. Det med pas har vi også prøvet: I 2001 skulle vi hjem fra Rom med tog, og Helles rygsæk (med passet) blev stjålet på banegården kort tid før afgang. Der var heldigvis ingen kontrol.
  Du har altid copyright til dine billeder, uanset om de er mærket eller ej, og ophavsretten gælder til 70 år efter din død.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt med lidt madforkælelse.
   I var jo uden skyld, selvom ordensmagten nok ikke ser det helt på samme måde. De havde sikkert afkrævet jer en sum penge, som vi også ville være blevet.
   Jeg ved godt at mit navn på billederne ikke er afgørende, men jeg vil nu alligevel gerne have det på, lige som jeg gerne vil nyde godt af alt det andet OLW kan.

   Slet
 3. Det var da en oplevelsesrig tur - og to gange over grænsen endda:-)
  Jordskokkesuppe er også hverdagsmad her - og den skal være varm - så gourment og gourment....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt dristigt af os måske. En ting er en bøde, som er ærgerlige penge, det andet er at Allan kunne være blevet tilbageholdt, men det gik heldigvis godt.
   Suppen var også varm, men ikke varm nok efter min mening.

   Slet
 4. Sidst du og Ellen snakkede om Sdr. Hostrup kro i en kommentar, tror jeg det var, slog jeg efter for at se hvad der mentes om kroen. Det virkede som om niveauet var lidt for vekslende og det fik mig til at fravælge den som mulighed. Jeg synes ikke det tyder på at mit valg er forkert, når jeg læser hvad du skriver.
  Heldigvis fik I en masse gode oplevelser på turen - og godt passet ikke blev set efter. Man skal åbenbart være varsom med at trykke på sin gps!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også læst anmeldelserne, og de værste af slagsen, kan jeg slet, slet ikke genkende. Hele tjenerstaben var ikke i tvivl om, hvad de serverede ned til mindste detalje, også om vinen, at vi ikke brød os om vinene, kan de ikke lastes for. Der var meget fin service, men om det kan kaldes gourmet er en anden sag. Gavekortet kunne kun indlæses der.
   Der var mange gode oplevelser, både på kroen og hvor vi ellers kom forbi, ikke mindst i paskontrollen. Man kan hurtigt komme på afveje.

   Slet
 5. De var da i det mindste gået bort fra at have grønkål i alle retterne ;-)
  Men bortset fra det, lyder det ikke imponerende og jeg vil heller ikke kalde det gourmet, selv om det smagte udmærket. Det så ud som og lød lidt for almindeligt efter min smag. Når jeg spiser ude, vil jeg helst have noget, jeg ikke umiddelbart kan lave derhjemme.
  Jeg tror jeg dropper nyhedsmailen fra den kro :-)

  Ét er gps-fejlen, som jo ikke var bevidst, men jeg havde godt nok ikke turdet løbe risikoen ved at køre over grænsen igen. 1000 kroner i bøde er ærgerligt, men at blive tilbageholdt i måske timevis ville have haft irriteret mig grusomt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, var det der. Det husker jeg faktisk godt du skrev om.
   Nu kunne man desværre ikke se menuen på forhånd, men det havde heller ikke hjulpet så meget. Gavekortet kunne jo kun bruges der. Selvfølgelig havde det nok set anderledes ud en anden dag, men det havde nok ikke ændret ret meget. Jeg vil også helst have noget nyt og spændende. I hvert fald når vi vælger gourmet.
   Vi vil også prøve er andet sted næste gang.

   Det var en chance Allan tog. Han var klar til flere timers tilbageholdelse, men regnede med at kunne få et midlertidigt pas, hvis uheldet var ude. Ventetid irriterer også mig gevaldigt, men sjældent Allan. Han skulle jo ikke nå noget, sagde han ;-)

   Slet
 6. Vil lige fortælle dig, at blogtræffet i Gavnø Slotspark bliver søndag den 28/4 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi har en fødselsdag den weekend, men måske kan der blive tid til begge dele. Datoen er noteret.

   Slet
 7. Menuen er ikke meget mere end almindelig god mad. Jeg kan godt lide jordskokker både i salatskålen, i wok og alt muligt andet. Når man har så mange i haven, som vi har, skal der variationer til.
  Det skal du da ikke undskylde. Man må gerne kommentere på gamle indlæg.

  SvarSlet
 8. Dejlig tur, dejlige billeder, og gode minder at have med til hverdagen.
  Pudsig med ordvalg. Jeg bor i den sydligste del af Nordvest jylland, hvor ganske udmærket, jo er en meget høj vurdering efter gammel 13 skala vil det jo ligge mellem 10 og 11 ;-)
  Tankespin kunne vi godt lave om Allans pas ;-) - Heldigvis skete der ikke noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her på øerne slynger vi os heller ikke med store ord, som man gør andre steder i landet. Her er "ganske udmærket" fint, men det er set bedre. Havde det været bedre, havde det såmænd 'bare' været rigtigt godt. Her bruges ikke ord som himmelsk og fantastisk.
   Siger vi, at det er god mad, eller dejlig mad, så ER det godt. Det højeste vi kan komme op er nok rigtig dejlig mad. Så fås det ikke meget bedre :-)

   Slet
 9. Det lyder som en nydelig og spændende udflugt!

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)