søndag den 1. april 2018

Det er ikke aprilsnar

Det er sandheden om 1. april og påsken på Sydhavsøerne.
P1150296
Et vejrvarsel siger, at en hvid jul giver en grøn påske, og en grøn jul giver en hvid påske. Vi ser bort fra alle de gange, det slår fejl, men denne gang passer det fint.  
P1150279   
           Vi stod op til snevejr og et nyt lag sne på 12 cm.
     P1150275
Vi var tidligt ude og hjalp hinanden med at rydde
P1150285
   Vi begyndte i hver sin ende.
Allan startede med fortovet, mens jeg tog indkørslen.Kigger man til begge sider, på vores vej, kan man konstatere, at vi er de eneste, der har været ude at rydde sne.
P1150289 P1150290
Mens jeg nu havde overtøjet på, gik jeg mig en tur, som jeg har gjort mindst en gang om dagen i hele påsken, uanset vejret.
Skærtorsdag den 29. marts, var det nærmest efterårsstorm, men med snefald, slud og tøvejr.

P1150271
Langfredag var det frostklart, med blå himmel, solskin og et fantastisk vejr at gå tur og lege med sne i.
Påskelørdag var det bidende koldt, men tørt.
P1150292
I morges var der ikke ryddet ret mange steder, men et par var i gang. Da jeg lidt senere gik i Brugsen, var folk kommet op, og var i gang med snerydningen rundt omkring. Der blev til lidt småsnak over sneskovlene. P1150291

Jeg ved godt vi skriver 1. april, men det er nu smukt derude, når det ligger helt uberørt.
Nu er vores græsplæne ikke mere uberørt, for to styk firbenede har været lidt over det hele. De elsker sne, og da Camilla kørte hjemmefra i morges, var der grønt alle vegne, hvor hun kom fra. P1150298Ifølge et mundheld, var april den måned, der sidst fik tildelt vejr, da skaberen skulle indrette året, så derfor fik den tildelt lidt fra alle de andre måneder.
De lover 20° på søndag. Det er da noget af en forskel, hvis de får ret.

14 kommentarer:

 1. Og i dag fraråder de al unødig udkørsel på Bornholm - det er vist heller ikke en aprilsnar!
  Hvor har du set, at de lover helt op til 20°? Både YR og DMI siger 15 på søndag og måske 16-17 mandag/tirsdag ... men det er absolut også rigtig godt i forhold til den istid, vi i øjeblikket er igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia1/4/18 16:59
   Nej, det er de sikkert sandt nok, men i dag skal man nok være lidt skeptisk over for alt hvad man hører.
   Vi så og hørte det et par gange i morges på tv2news, men om det er aprilsnar, må tiden jo vise. Temperaturen vil stige i løbet af ugen, og de starter i morgen og topper på søndag.

   Slet
 2. Jeg føler med jer, at I må lide med al den sne! Det var lige før, jeg troede, at billederne i TV med snevejret i går var aprilsnarren. Men nej.
  Heldigvis er vi sluppet for sne, og vi har haft tørvejr det meste af påsken og ovenikøbet to fulde soldage.
  Jeg krydser fingre for, at den kommende uges lovede varme vil fjerne noget af jeres sne - i en ruf, gerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nok er det lidt sent, vi får alt det sne, men bortset fra snestormene og de 36 cm, der faldt og flyttede sig uhensigtsmæssigt, så irriterer sneen ikke mig. Jeg synes det har været hyggeligt at skovle sne på to matrikler og jeg har nydt alt den friske luft og motion, jeg har fået.
   Vi har også haft nogle påskedage med sol og tørvejr, og de dage er faldet perfekt til vores kalender.
   Det har taget godt i sneeen allerede samme dag den faldt, og endnu mere i går, hvor der var sol, varme og blå himmel.

   Slet
 3. Uha da for et vejr, men jeg kan til fulde sætte mig ind i, at i har hygget jer med det. Uhhhmmmm skovle sne og belønning bagefter med feks god kaffe eller varm chokolade og kravler under lunt tæppe, for at tage en *morfar*.
  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret har været lidt blandede fornøjelser, og der er mange måder at belønne sig selv på, men en morfar har vi aldrig taget, men en af os drikker kaffe flere gange på en formiddag, og det er ikke mig. Min morgenkaffe kan holde mange timer ;-) Vi slapper af med iPad, kryds og tværs, strik, læsning eller andre små sysler.
   Tak, og i lige måde.

   Slet
 4. Så fik I igen den helt store tur, mens vi andre bare gik rundt og frøs i kulde og blæst. Her kom der lidt sne i formiddags, og der ligger stadig lidt rundt omkring, men jeg håber virkelig, at det var sidste ombæring, og at det bliver forår fra i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her startede dagen med regn, og så vil jeg faktisk hellere have sne, men jeg må jo finde mig i det vi bliver budt.
   De lover højere temperaturer, og det må vel komme en dag. Vi må have noget tilgode. Det eneste sommervejr vi har haft det sidste år, faldt da mor fejrede 80 års fødselsdag sidst i maj.

   Slet
 5. Puha, vi havde hele start-marts i Aalborg, men påsken var lækker. Tilgengæld kom der et par timers regn med sneslud idag, men da jeg cyklede hjem kl. 23 fra job, var der lunt og der vanker 10+ grader i morgen. Det er skørt :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Marts har været rig på sne. Temperaturen viser allerede 6 plusgrader i skrivende stund, men himlen ser noget sort ud. Det ændrer sig sikkert i løbet af dagen til sol og blå himmel :-)

   Slet
 6. Det er helt vildt med det vejr I har haft. Har sendt jer en tanke, når vejrudsigten endnu en gang lovede sne i rigelige mængder.
  Nu satser jeg på, at de lovede forårstemperaturer i weekenden kommer til at passe...

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må sige det er et skiftende vejr. Vi har haft alle vejrformer på en uge. Sne, frost, storm, regn, torden og solskin og varme.
   Jeg er lige kommert ind efter et par timers havearbejde, i et helt fantastisk vejr. 12 grader i skyggen og endnu mere i solen. Jeg kunne gå derude i de bare arme og naboen slikker sol i næsten hel bar figur. Vi håber at temperaturen ikke falder igen.

   Slet
 7. Det har været en vidunderlig vinter for børnene, især hvor i bor. Tid til leg med kælk og lave snemand. Så skidt pyt med hvad kalenderen siger, bare børnene har nydt det. Der kan jo gå mange år før det rammer så voldsomt igen, håber lige det så bliver os der får sne nok til mere end 1 snemand i 12 timer. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bortset fra snestormene og de ufremkommelige veje, så synes jeg det har været dejligt med lidt vinter. Alle unger skulle have lov til at få nogle snedage om året. Jeg foretrækker sne frem for al den regn, men nu ser det ud som om foråret er kommet. Sol og varme og ingen overtøj - det er bestemt også dejligt.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)