fredag den 10. november 2017

Kom med mig på en gåtur eller to

Det er efterhånden længe siden, jeg har taget jer med på en gåtur her i smørhullet.
P1140654Et stykke væk herfra står der et citrontræ i haven. Jeg kan næsten ikke bære, at de ikke høster de kæmpe store citroner det giver. De ligger bare på jorden, så det er fristende at række over hegnet og snuppe den fine, der hænger høstklar på træet endnu. P1140655
Valgplakater hænger alle vegne, og her i kommunen har vi vores helt eget parti. ‘Guldborgsundlisten’. Prøv lige at se det fine logo de har! Det er ikke et nyt parti, men Allan havde ikke opdaget, at det var en svane, før jeg fortalte det. Det havde Mads, og han havde også lagt mærke til alle de plakater, der havde fået flueben. (Venstre, hvis nogen skulle være i tvivl)
P1140658Oftest går jeg næsten direkte ind i skoven herfra bopælen, men denne dag tog jeg et stykke af landevejen først, og forsøgte at gå langs stranden, men det var ikke nemt at færdes i alt det tang, Ingolf har skyllet i land, så jeg vendte om skød genvej ad en lille sti i noget sump og tilgroet krat, inden jeg nåede skoven.
P1140669
Efter en god times vandring og nydelse er jeg næsten hjemme. Jeg bemærkede at nogle af træerne havde fået røde klatter. Jeg ved det er nogle ildsjæle, der har lavet en aftale med skovfogeden på Aalholm om nogle vandrestier, for at få trykt nogle brochurer til turisterne, så de også kan finde rundt og kan få en fornemmelse af hvor lang en rute, de begiver sig ud på.

Et par dage senere tog jeg en helt anden tur. Jeg ville ned og se til det lille Paradis. Det var stadig lyst, da jeg gik hjemmefra. P1140705a
Manden der har lavet dette lille Paradis, er stadig i gang med at bygge. Nu har han også lavet en lille bro. Klikker du på linket, kan du se forandringen.
P1140704 P1140708

Sten for sten lægger han med de bare næver, uden nogen form for maskiner til hjælp. Hvis du tror det bare er en stenbunke, der ligger derovre bagved broen, så tager du fejl.P1140709
Når man har passeret broen, er der en bænk. Her kan man sidde og nyde udsigten ud over vandet, på en skyggefuld plads en frygtelig varm sommerdag. Resten af stranden ligger i bagende sol, men her er også borde og bænke.
P1140706
Inden jeg vendte snuden hjemad, var solen begyndt at gå ned. Det er det rene luksus, at rive sådan en time ud af kalenderen og forkæle sig selv nogle gange ugentligt med en dejlig lang gåtur.
10 kommentarer:

 1. Mangetak for de to ture. Jeg så ikke svanen umiddelbart, idet fokus var på det blå, nemlig vandet. Tankerne var begyndt at rumstere med betydningen af det sorte og røde, da jeg læste at det er en svane. Det er indlysende at man ikke ser svanen når den ikke er figur, men grund. Vandet var figur for mig. Jeg kom til at tænke på Professor Rubin og hans berømte vase. Hvis vasen bliver baggrund er figuren to profiler. Hvis de er grund, er vasen figur. Figur-grund kaldes fænomenet. Den plakat burde anmeldes i Berligneren, der pt. anmelder valgplakater.
  Manden med paradiset er sandelige en ihærdig herre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt som øjet fanger forskelligt ved første blik. Jeg så straks svanehovedet da logoet i sin tid blev lavet, og har ikke tænk den tanke, at det ikke var alle der gjorde det. Professor Rubin og hans vase kender jeg ikke. Jeg har til gengæld mange andre eksempler. Bl.a. har jeg et lille maleri min far har lavet, hvor der er nogle få 'klatter' på sort baggrund. De klatter så jeg som rådyr, indtil far fik mig til at se to ansigter, og nu har jeg svært ved at finde rådyrene.
   Plakatanmeldelse er en sjov opfordring, som andre må tage sig af.
   Han er virkelig en ihærdig herre, og stranden er blevet et sted vi alle besøger, før kom der så at sige aldrig nogen.

   Slet
 2. Interessant, det med svanen, som jeg heller ikke så, før jeg fik at vide, at jeg skulle se en svane.
  I har nogle gode steder dernede - jeg kan godt huske, da I viste os det lille paradis ... imponerende.
  Jeg forstår da heller ikke, at man kan lade være med at høste sine lækre citroner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er, som jeg skrev til Jørgen, mærkeligt som vi ser tingene. Jeg kan med min bedste vilje ikke få øje på andet end et G med svanehoved.
   Godt der er noget af det vi viser jer, du husker. Jeg tænker på Lungholm ;-)
   Jeg husker det var ret mørkt, da vi nåede derned, så I har tilgode at se det det lille paradis i dagslys.
   Nej, vel. Jeg er sikker på, de er meget mere lækre end dem man køber.

   Slet
 3. Fint svane-G :-)
  Og så er der en mand, der er vild med sten!
  Der er et dejligt lys på de sidste af dine billeder. Smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også.
   Han er vild med mere end sten. Han er født og opvokset tæt derpå, og har sejlet hele sit voksenliv. Nu har han tid til at gøre noget for lokalsamfundet, og det gør han så helt alene.
   Tak.

   Slet
 4. Det er skønt med en god gåtur - godt for både krop og sjæl. Og så har du da nogle virkelig skønne omgivelser at trave i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig. Vi synes også selv, vi er omringet af en masse skønhed.

   Slet
 5. Man kan da ikke have et citrontræ og så bare lade citronerne gå til. Øv! Jeg ville også have lyst til at 'redde' dem. Smukt område, du bor i :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man kan ikke, eller det kan man så, kan vi se :-) og den hænger der stadig, sammen med en masse grønne af slagsen.
   Vi elsker vores smørhul.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)