søndag den 19. november 2017

Visittaske og butterfly, lavet udelukkende af genbrugsting

Det var slet ikke det jeg skulle sy. Jeg skulle bare lige finde en stofrest, jeg kunne lave en prøvesyning af, inden jeg begyndte at klippe i det specielle stof, jeg købte under et miniophold i Lübeck i efterårsferien..P1140726
Enten var stoffet for godt og for stort til, at jeg nænnede at klippe det i stykker, eller også duede det slet ikke til formålet. Jeg nåede ikke helt til bunds i lageret, da jeg faldt over en skindrest, der stadig var i overskud fra en gammel taske, efter jeg fik syet kameraetui. Den rest er da ikke til noget, tænkte jeg, men nænnede alligevel ikke at kassere det. Der lå også nogle spænder, jeg har klippet af et par støvler, inden de blev kasseret. Skindstumperne blev vendt og drejet. Pludselig var ideen der, så jeg gik i gang med at sy af stumperne.
P1140723
Den største stump målte kun 20 cm hvor den var bredest, så det var stumper, og den stump blev klippet midt over, og en bund sat i. Ud over disse små skindrester, blev der genbrugt en lynlås, to spænder fra et par kasserede støvler, en taskering. Foret er et kasseret skørt. Så manglede jeg bare hanken. Jeg synes ikke, jeg kunne finde noget der passede og sagde det højt. Æv altså. Så rejste Allan sig fra sin kryds og tværs, uden at sige noget, men kom tilbage med en USB-nøgle med den fineste snor i. Kan du bruge den? Ja, må jeg få den? Ja, jeg har nok noget andet, jeg kan sætte i den her, siger han.  page
Sådan fik jeg, for et par uger siden, det meste af en regnfuld søndag til at gå. En af de søndage, hvor vi ikke rigtigt gider foretage os noget, udover at gå ture og lave andet ‘ingenting', fordi vi igen var kommet alt for sent i seng. Jeg havde været til julefrokost i chefens private hjem, hvor vi hyggede 11 personer, og Allan var, som altid min trofaste chauffør både ud og hjem. 

P1140758For endnu længere siden, sidst i oktober, sendte Camilla en MMS. Jeg nåede kun lige at se billedet, før jeg havde hende i telefonen.
Hej, mor! Jeg har lige sendt dig et billede.
Tror du, det er noget, du kan lave? Jeg skal til noget juleskue, om lang tid, så den skal være rigtig postkasserød.P1140617
Det mente jeg nok jeg kunne klare.
Selvfølgelig havde jeg ikke noget postkasserødt, men jeg kunne da sy en prøve, så hun kunne godkende størrelsen, når vi sås om et par dage. Umiddelbart mente jeg selv, den nok var blevet for lille, da den ikke var meget længere end en kuglepen, men da Camilla så den, sagde hun den var alt for stor. 
P1140632Det tog ikke mange minutter at lave en ny som straks blev godkendt. Så skulle jeg bare have fat i noget rødt stof. Husk nu det ikke haster. Jeg skal først bruge den en gang i december, så du skal ikke få stress af det. Så vigtigt er det altså ikke. Efterfølgende har Camilla skrevet, at juleskuet er aflyst, så hun fik ikke brug for butterflyen denne gang, men at den alligevel ville være rar at have.

Faktisk har vi fået en lille stofbutik her i byen. Helt uhørt. Hun opkøber fra diverse overskudslagre, og har kun åbent to hverdage om ugen. Hende har jeg besøgt, men hun havde ikke noget.
I torsdags, da jeg gik hjem fra arbejde, ville jeg lige runde stofbutikken i Nyk. F. for at få fat i det røde stof. Tænk, så lå den der bare ikke mere. Lukket og slukket! Eller bare flyttet! men hvorhen? Jeg travede gade op og ned for at finde den, men stødte ikke på nogen. Da jeg sad i bilen, slog det mig pludselig, hvor jeg havde set en ny stofbutik. Jeg har endda været derinde, for at se hvad de havde at byde på. Jeg må derind snart igen. 

12 kommentarer:

 1. Der er dage hvor vejret ikke byder på andet end det kreative hjørnes to do, eller en god kryds og tværs kan jeg se.
  Dejlige kreationer du der har fået fremtryllet. Er vild med den lille butterfly, den kan da også bruges ;-)
  God arbejdsuge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret kan have indflydelse på dagens indhold, men at komme ud og gå, er nu altid godt, også i møgvejr, og især ovenpå en nat med for lidt søvn.
   Det kan den, men ikke til det nævnte formål, og ikke af Camilla. Hun ville ikke have den med hjem.
   Tak og god uge til dig.

   Slet
 2. Det er fine sager du laver. Det er ikke så lidt lidt at få en hel taske ud af nogle småtterier. Særligt synes jeg nu sløjfen er charmerende - eller, rettere, begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Næh, men det er jo også kun en lille taske. Især, synes jeg, at den lille sløjfe er sød.

   Slet
 3. Jeg kan lige se sådan en kæmpe-hund med butterfly for mig - skønt :-)

  Flot taske! Hvornår begynder du at sælge af dine kreationer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg også :-)

   Nu, hvis nogen er interesserede ;-) Faktisk er det mit næste dilemma. For godt nok får jeg ryddet ud i diverse lagre, men de færdige sager fylder så bare andre steder. Kort og den slags skal jeg og familien nok få brugt, men jeg mangler aftagere til strikkede karklude og alt muligt andet, der hober sig op, bare fordi det er sjovt at lave.
   Jeg har allerede besluttet at det må med på sommerens loppemarked, hvor jeg håber vi ikke er taget på ferie.

   Slet
 4. Ideer mangler du da ikke! Det er en rigtig sød lille taske - jeg ville bare aldrig kunne klare mig med så lidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det går meget godt med dem. Jeg mangler bare nogle brugere :-) Jeg bruger selv sådan en lille taske ved specielle lejligheder. Fester og ferier hvor jeg ikke har brug for andet end et betalingsmiddel, et lommetørklæde og en læbepomade og mine nøgler. Det er der rigeligt plads til.

   Slet
  2. Kamera, telefon, flere lommetørklæder, hårbørste m.m.m. ... ;-)
   Jeg ved det godt - det er bare mig, der er ret fjollet.

   Slet

  3. Telefonen kan sagtens være betalingsmidlet og den er der også plads til. Kameraet har jeg løst ved siden af og en hårbørste ejer jeg ikke ;-) Jeg ved selvfølgelig godt hvad du mener, og for det meste har jeg også min 'normale' taske med mig, så jeg er klædt på til det hele.

   Slet
 5. Det er skønt at have nogen, hvor man kan afgive bestillinger på de gode ideer, man får men ikke selv kan udføre. Jeg har ofte haft glæde af min mors evner på den måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke så tosset at have et par livliner i forskellige retninger, når man ikke selv kan, eller måske bare ikke gider bruge sin tid på et bestemt emne.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)