mandag den 6. august 2018

Livet i sommervarmen

Sommervarmen trykker mig noget så gevaldigt, og har gjort det, de sidste par måneder. Jeg har prøvet at sove i haven, for at få noget søvn, men det hjalp ikke. Søvn er en mangelvare. Det må jeg indfinde mig under, når jeg ikke kan ændre på det. P1160316
Trods varmen, skal jobbene passes. Jeg glæder mig bare over, at Allan går hjemme, og alle døre og vinduer kan stå åbne hele dagen, for det er ulideligt at komme hjem til sådan en bageovn. Det er slemt nok endda. Der sker faktisk ret meget i mit (vores) liv. Heldigvis ikke forfærdelige ting, selvom vi godt kunne undvære nogle af dem. Noget er tidskrævende arbejde. Andet er tidskrævende. Noget dumper ned fra himlen, som f.eks. da jeg blev ringet op af en advokat, der stillede nogle spørgsmål, og gerne ville indkalde mig som vidne i retten, hvis sagen blev til noget. Det har jeg sagt ja til, så min håndskrevne dagbog bruges flittigt. Der er lange dagbogsskriverier hver dag. page
Vi har dog ikke undgået at komme hjem til bageovnen,da vi har været væk hele dagen flere gange. Når vi ikke er ude at føjte i weekenderne, bruger jeg tid på at høste fra drivhus og have. Eller cykler ud og høster i hegn og krat. Naturen er så rig på gaver. page1
Det er bedst at lave dette arbejde fra morgenstunden, hvor køkkenet stadig ligger i skyggesiden. Om eftermiddagen kan man slet ikke være der. Selvom der var vind i går, så var det stadig frygteligt varmt, her på Lolland og det er det også i dag. Stadig over 26° da klokken var 18.P1160379
Det var bare et lille pip, for at vise at jeg er live, men ikke sidder inde ved pc’en i den hede, og ude har jeg svært ved at læse både på min telefon og min iPad, men i aften er der kun 25° inde i huset. Så lav har temperaturen ikke været de sidste par måneder, så det er bare med at glæde sig over det, og udnytte det ved at prøve at få en god nattesøvn, inden helvedesheden bryder løs igen i morgen tidlig. 

8 kommentarer:

 1. Vi er vist en del, der er ved at smelte. Jeg tror dog, at jeg er mindre generet end så mange, så jeg skal ikke klage (ret meget) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er vist rigtig mange. Jeg hører nok til den modsatte kategori af dig. Mig som har åbent soveværelsesvindue i sne og 20 graders frost, hvor jeg sover allerbedst. Der er en verden til forskel, nu hvor temperaturen ikke kan komme under 25 grader, men mest ligger på godt 27 grader, somme tider højere.

   Slet
 2. Jeg stortrives her i sommervarmen, men det ved du jo allerede.
  Dejligt med alt det du får hentet hjem, fyldt på glas, flasker og i fryseren. Så meget lækkert til forrådskammeret til vinter.Mums.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg. Jeg ved også, du ikke er alene om det, men I er i mindretal. Min svigerinde, har det ligeså. Da vi besøgte dem på campingpladsen, hentede først en trøje, senere en dyne, og jeg (og de 3 andre) sad der i top og korte shorts og storsvedte om aftenen.
   Det er en fornøjelse at kunne høste og gemme til vinteren.

   Slet
 3. Livet i sommervarmen medfører en del passivitet, og jeg ser frem til at der kommer en lavere temperatur og lidt regn. Vi skal jo ikke forvente så meget af regnguden.
  Håber du får indhentet søvnmanglen, men det bliver næppe de næste par nætter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man er på arbejdsmarkedet, er man nødt til at lave noget, men hjernen fungerer ikke altid helt så effektivt som den plejer. Heldigvis er jeg ikke pålagt dresscode og kan have det tøj på der passer mig. Det påskønner jeg.
   Temperaturen har været over 33° i dag, og det var slemt i nat. Jeg ser frem til temperaturen kommer under 25° i morgen, og glæder mig til det en dag bliver regnvejr.

   Slet
 4. Den der behagelige temperatur har vi så af en eller anden grund i aften - det var lige før, det føltes køligt, da jeg gik ude i vinden og vandede haven.
  Jeg er også glad for, at vi kan holde huset gennemluftet dagen igennem. I søndags, da vi kom hjem efter at have været væk fra lørdag morgen, var her som den bageovn, du også oplever. Selv her i Den Stråtækte, som var længe om at blive varmet igennem, men det er huset altså nu!
  I har da vist haft meget familiehygge her på det seneste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos os blev det, i går, bare varmere og varmere, som aftenen skred frem. Ikke en vind rørte sig, men lige nu har vi 27° både ude og inde, og en lille kølig brise mærkes af og til. Jeg håber vi kan få kølet huset noget ned inden sengetid. Og jeg vil glæde mig til i morgen, hvis temperaturen er under 20° når jeg står op.

   Ja, vi har været til ret meget familiehygge den sidste tid. Flere gange på en enkelt uge i små sluttede sammenkomster. Det er lidt lettere at arrangere eller få spontane ideer, når det er ferietid, for alle andre end mig ;-) Men vi har også været til længere planlagte sammenkomster, med de helt store flokke, der tæller alle.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)