søndag den 22. juli 2018

Den planlagte sommerferie kiksede

Hvorfor, kan du læse lidt om her, men ikke nok med det. Der kom også andet til. Eller, det startede faktisk allerede den lørdag, vi kørte hjemmefra. P1160087
Da Allan skulle læsse cyklerne på campingvognen, tabte han min ned på sin arm. Han fik et plaster på, og så var det det. Da vi efter et døgns tid, satte et nyt plaster på, væskede og blødte det ret meget. Næste dag så det ikke bedre ud, så da vi alligevel måtte afbryde ferien og kom hjem, kørte han til lægehuset, til en akuttid hos sygeplejersken. Hende har han så konsulteret hver anden dag i de 14 dage, vi har haft ferie. I dag måtte han fjerne forbindingen selv, og det ser fint ud og er nu begyndt at hele.
P1160063 P1160067

Som nævnt i tidligere indlæg, skulle Allan allerede møde i Hørsholm, tidlig morgen, om fredagen. For ikke at vi skulle stå op midt om natten, ville vi prøve at finde en overnatning et sted i nærheden. Det var bare ikke nemt. Alt var booket. Det eneste ledige vi kunne finde, var Kokkedal Slot, som til gengæld kun lå 5-10 minutters kørsel fra øjenklinikken.
Slottet ligger i et skønt naturområde, hvor vi gik tur i skoven. Herunder er et kig ud over slottets have. Den udsigt kan man nyde, mens man spiser på terrassen om sommeren. Om vinteren spiser man i kælderen.
P1160077Vi havde bare bestilt den billigste overnatning. Vores ophold bliver ikke bedre af at sove i et større værelse. Vi opholder os jo kun der, når vi sover. Da vi tjekkede ind på slottet, spurgte receptionisten, om vi ikke ville opgradere til superior. Det koster kun 500,- ekstra, sagde hun. Vi takkede pænt nej. Vi meddelte at vi ikke kunne nå at spise morgenmad, selvom den hørte med i prisen, og allerede blev serveret fra kl. 7:00. Ærgerligt, men sådan var det. Vi vidste det jo allerede inden vi bookede. Jamen, skal jeg så ikke opgradere til superior. Det takkede vi så ja til. Jeg ville nu hellere have haft rabat på aftensmaden, eller et par glas vin gratis, men den tanke kom først senere.P1160092
Det var virkelig en lækker forret. Avocado med gedefriskost og syltede tomater.  Hovedretten var ribeye, med top af blomkål (og sovs). Der manglede lige lidt mere grønt, eller et par nye kartofler, efter min smag.
P1160095 P1160096
 Vi havde ikke bestilt dessert, men Allan blev fristet og ville have is. Det kunne han ikke få, så det blev til letfrossen hvid chokoladeganache med bagte rabarber og marengs. Jeg tænkte, det nok ikke var noget for mig, fordi det lød lige sødt nok, men det var godt afstemt med det sure. Dog rigeligt med chokolade til mig, men jeg har altid en aftager med en sød tand, der står klar.
Øjenoperationen gik godt, og vi var allerede på Lolland igen klokken 11, selvom vi holdt formiddagskaffepause midtvejs.
På  hjemturen, fra passagersædet, kunne Allan læse vejskilte osv. på lang afstand, helt uden briller. Ham som ellers næsten er født med briller. 67 år har han været afhængig af dem. Alene det at stå op om natten og gå på toilettet, har han aldrig kunne uden at tage briller på. Vanens magt er stor. Han tager stadig efter sine briller, for at tage dem af, når han skal have tøj af og på, eller i bad, og han har heller ikke tal på de gange, han har forsøgt at skubbe dem på plads på næsen.
Det kunne ikke gå stærkt nok med at få fat i et par billige læsebriller. Nu kan han også læse de små bitte tekster, for en investering af 30,- kr., men han ser frem til, at han kan få lavet briller, der passer bedre til hans syn.  
Høst i naturen Syltet

Ellers er min ferie bare brugt, på netop det, jeg har haft lyst til. Jeg har gået ture, cyklet, ordnet have, passet og høstet i drivhuset hver eneste dag. Været sammen med ungerne, hver for sig, og sammen. Besøgt mor et par gange. Været ude at spise. Ryddet op i hendes tøj og haft hende med på onsdagsmarked i Maribo, for at høre Mark og Danny spille. Jeg har læst, hæklet og syet forskellige ting. Nogle få omgange på strikketøjet, er det også blevet til, men er for varmt, synes jeg. Jeg har syltet ting fra haven. Ordnet frysere. Høstet forskellige ting i naturen. Ryddet op i udvalgte skuffer, skabe og på værkstedsloftet. Pakket kasser til næste uges loppemarked hos min niece. Nydt aftenerne udenfor, når den værste hede har lagt sig og ellers bare hygget mig alene eller sammen med andre. P1160211
Jeg er på ingen måder ked af at vores campingferie gik i vasken. Jeg har virkelig nydt at være hjemme, og gøre lige hvad jeg havde lyst til. NÅR jeg havde lyst. Jeg har endda været lidt på FB. Et sted jeg ellers kommer meget sjældent, men det blev pludselig ekstra interessant at følge lidt med da Mark, havde lavet en lille sang, i forbindelse med at nogen havde stjålet hans bådmotor. Det kom helt bag på ham, at det blev vist og delt i en uendelighed. En masse kommentarer og al den opmærksomhed, det har skabt. Det er helt vildt. I skrivende stund er opslaget vist mere end 118.300 gange. Både lokalavisen og TV2east har vist og skrevet om det. Bedst af alt - Mark har hentet sin motor hos politiet i torsdags. P1160125
Er du interesseret, kan du se og læse historien her, her og her.
Min ferie synger på sidste vers. I morgen tidlig er det atter hverdag, og det er slet ikke så tosset heller. Jeg ved der venter stakkevis af bunker. Det hele ligger nøjagtig som jeg forlod det, og indbakken flyder over, men jeg glæder mig til at gå i kast med det hele  
10 kommentarer:

 1. Det sidste kender jeg kun alt for godt. Eller rettere kendte ... men der var ingen til at lave mit arbejde, når jeg holdt ferie eller var syg, hvad jeg heldigvis meget sjældent var.
  Kokkedal slot har jeg ikke rigtig hørt noget om, efter det blev renoveret, men det lyder som om det er et besøg værd - det var meget lækker mad, du beskrev her.
  Fantastisk med Allans syn - spændende at se, hvad hans nye normaltilstand ender med at blive :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Som du ved, er der heller ingen, der laver mit arbejde. Der er jo kun mig begge steder, så de 14 dagslønnede har fået lønforskud. Jeg er hrldigvis heller aldrig syg. Jeg har haft EN sygedag på godt 29 år.
   Kokkedal er absolut et besøg værd og maden er rigtig god.
   Det er helt fantastisk og mærkeligt, med det syn. Han har aldrig set så klart før, siger han. Ja, lige nu bruger han + 1,5 De er for stærke, men + 1,0 var for svage.

   Slet
 2. Åh, jeg har netop siddet på min pind i dag for at klare månedens fakturering, som kun jeg kan lave. Det var betingelsen for at kunne flytte ferien. Dejligt for Allan, at operationen er gået så godt, og at han allerede nu ser (næsten) som en ørn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke altid lige nemt, at få det hele til atgå op, men man tager da gerne en arbejdsdag i ferien, hvis det er det der dkal til, for at man kan få ferieplanerne til at gå op. Jeg behøvber ikke spørge nogen om lov til at holde fri eller ferie, men bare meddele, at det gør jeg. Det er der aldrig nogen indvendinger imod. Bare jeg passer deadline, så kan jeg gøre som jeg vil. Der er bare ret mange deadlines, når jeg arbejder to steder og sidder med mange forskellige virksomheder.

   De er bare så godt med det syn. Det overgår alt hvad vi havde forestillet os.

   Slet
 3. Det er jo fantastisk med den operation! Går det stadig ligeså godt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det.
   Ja, det gør :-) Før operationen var hans briller +6,5 og nu kan han se helt uden. Det er svært at få armene ned.

   Slet
 4. Hvor er det dejligt at øjenoperationen er gået godt! Og sikke et spændende sted, I overnattede - maden ser meget lækker ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt. Vi var også glade og tilfredse med både opholdet og maden.

   Slet
 5. Dejligt du har nydt din ferie, trods ændringen grundet Allans øjne.
  Skønt det går så hurtigt fremad for Allan.
  Jeg er selv på +6,75 så jeg ved hvad det vil sige. Jeg er også meget afhængig. Husker engang for nogle år siden, hvor jeg skulle undvære briller i knapt 14 dage, de billige kunne intet hjælpe.
  Ønsker dig god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Campingturen blev byttet til mange gode ting.
   Vi gemmer altid det sidste sæt briller, når vi får nye, i tilfælde af uheld, for det er ikke sjovt, når man er så afhængig. De billige har vi heller aldrig kunne bruge, men det sidste sæt, er (når det kommer til stykket) heller ikke meget bevendt.
   Tak.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)