tirsdag den 24. oktober 2017

Eksotiske frie fugle på en tysk mark og hyggelige Gothmund

Vi kørte ad en meget smal og pænt trafikeret hovedvej. Træerne stod tæt på begge sider, som de gør i en allé, og træerne hældte ind mod kørebanen. Skilte viste at høje køretøjer, skulle være særlig opmærksom på ikke at ramme træerne.
Mellem disse træer så jeg noget ude på marken, og sagde hvad søren var det, der stod der! Vi havde ikke mulighed for at parkere. Lidt senere så jeg det igen, og denne gang var der mere end en. Jeg kan simpelthen ikke nå at se, hvad det er. Det ligner nogle kæmpe store fugle, og det ser ud som om de går frit og slet ikke er indhegnet. Allan skulle passe sin kørsel, så der var ingen hjælp at hente hos ham, men hans forslag var traner. Det tvivler jeg på. De ser større ud. Hmm, det lyder mærkeligt.  P1140535A
Stop så snart du har mulighed for det, siger jeg. Om vi så skal gå hele vejen tilbage, for at se hvad det er, så vil jeg altså finde ud af, hvad det er. Deri var Allan ganske enig. De blev ved med at dukke op mellem træerne ude på marken og Allan fandt et hul mellem træerne, hvor vi kunne holde et øjeblik. Vi kunne stadig ikke finde ud af, hvad det var. Det lignede strudse, men de så ikke ud, som de strudse vi kender. Vi syntes det var underligt, at de store fugle bare gik frit omkring uden indhegning. Hjemme igen blev der googlet. Det viste sig, at det er nanduer, der har invaderet det Nordtyske, allerede for flere år siden. Som turist er sådan noget sjovt at opleve, men det er ikke spor sjovt at være tysk landmand. Nanduerne kan vi også forvente at se på de danske marker, skrives der. Vi har ellers rigeligt at slås med af gæs og ænder. Du kan læse om de tyske nanduerne her og her.
P1140552
Efter en tur til Grenzhus Schalgsdorf, kørte vi til Gothmund, som er en lille hyggelig fiskerby, man åbenbart kun kan komme gående til.
Oppe fra landsbyvejen kunne vi se ned over et område, hvor en masse stråtækte hustage stak op. Vi kørte ned mod vandet, hvor vejen endte blindt, med en bom og et skilt privat, så vi vendte om og fandt et sted at parkere, for at lede efter en lille sti. P1140550
Stien førte os forbi denne specielle havelåge, lavet som farveblyanter, og vi fulgte den afmærkede sti gennem det lille paradis.
P1140553
Husene ligger i niveauforskelle. Nogen vil kalde det terrasser, som man ser det i bjergområderne sydpå. Som turist har man kun adgang til den brede sti, der fører gennem området. Der var rigtigt meget at kigge på. Små og store kunstværker af forskellige slags.
P1140555


Vejret viste sig fra sin allerbedste side i uge 42. Sol og sommer med temperaturer på 21° midt i oktober. 
P1140556


Ikke to huse var ens. Alle havde hver deres særpræg og form for udsmykning i haven eller omkring huset. 
P1140559


Hækkene var ikke højere end man sagtens kunne kigge helt ned til vandet fra stien. P1140554


Hvert eneste hus og grund var unik. Den del af Gothmund er virkelig en lille perle. 

Beretningen om miniferien er slut for denne gang. Hverdagen er atter i gang.

8 kommentarer:

 1. Gothmund ser godt nok hyggelig ud :-) Men de der fugle er måske nok sjove og eksotiske, men ikke helt smarte at have som en del af den tyske fauna. Som altid er det problematisk, hvis fremmede dyr eller planter slippes løs de forkerte steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne lille plet i Gothmund er virkelig hyggeligog fredelig. Der var slet ingen biler, for de kan ikke komme derned.
   Desværre behøver det ikke blot være fremmede dyr, der giver problemer. jeg har allerede nævnt to store plager i mit indlæg. Nanduerne har i flere år været et problem for de tyske landmænd. Det er bare gået min næse forbi.

   Slet
 2. Sikke mange oplevelser for øjnene på den tur. Farveblyantslågen er jeg helt vild med. Nanduerne er helt uventede. Og en fiskerby kun for gående!

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan heldigvis godt få mange oplevelser på få dage. Jeg er også ret vild med den låge.

   Slet
 3. Tak for turen. Nanduerne har jeg hverken set eller hørt om, men det er godt at vide. Hvad synes I om Grenzhus Schlagsdorf? Kørte I gennem Herrentunnel, når I nu var ved Gothmund. Jeg har tænkt at tage den vej engang, men jeg har aldrig hørt om Gothmund. Den må man besøge samtidtif med Karls jordbærgård.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde nok forventet os lidt mere af Grenzhus, selvom der er udstillinger på flere etager, men billederne taler jo deres tydelige sprog. Udendørsudstillingen var det mest interessante.
   Nej, vi kørte ikke igennem Herrentunnel, men over en bro. Vi tog de små veje længere mod vest på både ud- og hjemvejen og så bl.a. et slot, som jeg ikke husker navnet på, men det var omdannet til et hotel/kurcenter.

   Slet
 4. Interessant. I finder mange gode ting at se og opleve - jeg er også vild med havelågen - man kunne sagtens nøjes med at indsætte en enkelt blyant, så var den stadig sjov og ikke spor 'for meget'.
  Hvor pokker kommer de nanduer fra? Nå. Jeg kan jo bare læse dine links ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Havelågen kan måske godt se lidt voldsom ud på billedet, især med alle de farver, men en blyant på tværs, i stedet for viskelædderet, eller måske også som bærende pæle, kunne sikkert også tage sig godt ud.
   Nu har du sikkert læst, at det er 7 nanduer der er brudt ud fra et gods, hvor de var indhegnet, og på de år er der er gået, er de blevet til ca. 300 stk.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)