lørdag den 29. juni 2013

Gratis sommerglæder og lidt tilkøb

Selvom vejret ikke indikerer sommer, er der alligevel glæder at hente. Jeg nåede at få høstet en stor portion hyldeblomster inden vi tog på camping, så mens vi nød livet, stod hyldeblomsterne og trak i køleskabet. Lige klar til at si og hæde på flasker da vi kom hjem. Kvaset blev blendet og puttet i fryseren i mindre portioner.  
Hyldeblomster Hyldeblomstsaft  
Midt i ugen var der da et par solskinstimer, så Allan fik skiftet kalibere og bremseklodser på Poloen inden han kørte den til syn. Nu skulle den gerne kunne klare et par år mere. 
P1110071 Vejrabatten
Vores hvidkløvermark græsplæne, er klar til høst. Landmandens hvidkløver er lige knapt klar, men sikke en dejlig duft det sender op i næseborene på lang afstand.   
P1110094 Hvidkløvermark
Det gror i haven og drivhuset, så der er nok at gå ombord i. Det hele skal høstes, syltes og behandles på den ene eller anden måde, så vi har et lager at tage af hele vinteren. Jeg er spændt på mine ananaskirsebær. Se billedets nederste venstre hjørne. Drivhuset og haven juni 2013
Selvom vi har meget ude i haven, så er vi ikke selvforsynende af alt hele ået. Der skal suppleres med lidt indkøb. Det er meget længe siden vi har været ude at handle sammen eller shoppe, men vi fik da kørt dankortet varmt denne gang.
P1110088 P1110101
Hele bagagerummet blev fyldt med varer, det meste til fryseren. Allan fik et par Wrangler og 3 stykker tøj til overkroppen. Det samme gjorde jeg. Der var bare meget mindre stof i mit. 50% rabat på det hele, er ikke så tosset. Desværre var der ikke mere mine øjne kunne lide, selvom indholdet i skabet godt kunne trænge til at blive fornyet. 
Vores aftensmad bestod af kylling, lagt på et lag af rodfrugter og andet godt. Kyllingen blev fyldt med det optøede kvas fra hyldeblomstsaften, og stod og langtidsstegte i ovnen det meste af dagen.
Kylling med hyldeblomstkvas Blinis med laks
Det passede mig fint, at lørdagen var våd og efterårsagtig, så behøvede jeg ikke ægre mig over at gå glip af det gode vejr, når der var så mange ting inde jeg gerne ville ordne. I dag er det 6 år siden far døde. Jeg sendte mor en sms, at hvis hun kedede sig, kunne hun bare komme. Jeg gik alligevel bare og arbejdede. Der kom straks en sms tilbage. Tak, jeg kommer en tur over middag. Da hun kom havde hun en pakke laks med. Om formiddagen havde jeg stået og bagt nogle blinis til fryseren. Jeg holdt lidt tilbage til aftensmaden, som jeg havde lyst til at gøre lidt ekstra ud af. Dessert var der selvfølgelig også i form af en rest hjemmelavet is. 

16 kommentarer:

 1. Der er ikke meget sommer over vejret i øjeblikket, men så er det da godt at der er masser at lave indendørs, ellers er det bare med at komme ud imellem bygerne. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der ikke, men vejret skal ikke bestemme over mig, men selvfølgelig er det bedst at være de mellem bygerne og ikke i bygerne :-)

   Slet
 2. Som sædvanlig flittig. Tak for tippet til brug af hyldekvaset. Jeg har tidligere brugt det til marmelade, men der var ingen afsætning, så det er forlængst røget ud igen. Fine billeder og dejlig collage. Har du dine ananaskirsebær i drivhuset?
  God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Marmelade har jeg også lavet, vi har spist det, men jeg havde ikke været så nøjeregnende med de grønne stilke, og så bliver der pludselig meget ekstra arbejde ud af det, hvis blomsterne skal finpudses.
   Ja ananaskirsebærrene står i drivhuset, og tænkte faktisk på dig og dit drivhus, når jeg ser hvor stor min plante er blevet.

   Slet
 3. Jeg vidste ikke man selv ku' dyrke ananaskirsebær, troede kun de kom fra meget varme lande så det synes jeg er spændene og lyder lækkert! Jeg har købt dem og har smidt dem ud fordi jeg ikke ku' vaske dem rene. Glæder mig til at høre om dem når du høster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste jeg heller ikke før jeg så dem i planteskolen. De kan godt være lidt fedtede, dem man køber, og det er fordi de er overfladebehandlet. Jeg glæder mig også til at høst og spise dem :-)

   Slet
 4. næ sommeren er langt væk ser det ud til, jeg syntes nu ikke vejret gir mig energi til noget som helst sjovt eller fornuftigt ,,,,, men kan se det ikke indvirker på dig ,,,,, rigtig god søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den lader vente på sig den sommer. Det er vist nøjagtig som de to foregående år. Jeg faldt nemlig over noget jeg selv havde skrevet :-)
   Nej vejret får ikke lov at bestemme over mig.

   Slet
 5. Vi fryser gør vi. Og der er varme på indendøre. Jeg har læst på FB i et vittigt indlæg, at nu skal vi kun have regn 157 dage endnu. Herefter kommer sneen. Jeg vælger nu at være optimist og tro, at sommeren venter lige rundt om hjørnet. God søndag...

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag har jeg dårligt været hjemme, og Allan har gået udenfor, så vi har fået varmen andre steder fra. Allan læste godt den vits op for mig, og jeg serverede den for Ellen :-) Jeg tror også på at der kommer lidt sommer inden sneen sætter ind.

   Slet
 6. Jeg undrede mig lidt over, hvad du gemte hyldebærkvaset til, men det kom der jo en forklaring på. Jeg har smagt marmelade lavet af det, men det brød jeg mig ikke særlig meget om. Kommer kyllingen til at smage meget af hyldeblomst? Nå - jeg kan jo bare selv prøve ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var Ditte der sidste år skrev en kommentar om denne mulighed, så den skulle afprøves. Jeg laver nok heller ikke marmelade mere, se evt. kommentaren ovenfor til Nonna. Kyllingen smagte ikke af hyldeblomst, men citronskallen smagte igennem. Jeg havde ikke sparet på citronerne. Det var fint til mig, der holder af alt det sure. De andre to kunne godt have undværet lidt af citronerne.

   Slet
 7. Flittig som altid. Du er verdensmester i at have gang i mange gode ting. Den langtidsstegte kylling lyder usædvanligt lækker, men jeg spørger som Ellen, om den så smager meget af hyldebær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også rigtig saftig og lækker. Kødet smeltede helt væk. Nej det smager ikke meget af hyldeblomst. Denne gang havde jeg fjernet alle grove stilke fra blomsterne. Det havde jeg ikke til marmeladen sidste år.

   Slet
 8. Så blev jeg lige forpustet igen, selv om jeg synes vores weekend har været en travl af slagsen, så har det jo nærmest været en driver-weekend sammenlignet med alt det I når.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu var det jo ikke weekenden alene. Der var også gøremål fra resten af ugen. Hydeblomsthøst, produktion af samme og bilen var ikke i lørdags, indkøb var fredag aften, så det er ikke så slemt :-) I dag har jeg intet fået lavet herhjemme, selvom det var planen.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)