lørdag den 22. juli 2017

Ferie i Island og tanker om bloggen


Vi har tilbragt 6 dage i Island, hvor vi har kørt det halve af øen rundt. Godt 2200 kilometer blev det til.
Selvom vi har boet i en kuffert og i den lejede bil, så har vi også fået gået en hel del. Nogle gange kravlede jeg (pga. fodskaden) på alle fire, for at nå målet. Det hændte også at jeg fik en støttende hånd, når der intet rækværk var at støtte sig til. Sådan er mit nye liv nu og i fremtiden. Det har jeg allerede vænnet mig til.

Når nu vi ikke havde noget hjem, men skulle flytte hotel hele tiden, så har vi alligevel gået meget mere end vi turde håbe på hjemmefra. Vi ville opleve så meget som overhovedet muligt, så det var nødvendigt at flytte hotel hele tiden, da der er utroligt langt at køre fra det ene til det andet.  Vi skulle have noget ud af vores dage, og det fik vi til fulde. 
P1130988


Vi så den mest spektakulære natur, vi nogensinde har oplevet på et enkelt rejsemål. Vi tabte hele tiden kæben. Den islandske natur kan slet ikke beskrives. Den skal opleves ved selvsyn.
P1130832
Vi har vandret omkring søer og vandfald. Både oppe og nede. Vi har gået  på vulkaner og mærket varmen fra dem. Vi har set boblende varme lerkilder og kørt over en gletsjer i tåge, regn og blæst. Vi har set gejsere sende kaskader af kogende vand i luften. Der er ikke grænser for vores oplevelser.


P1130775 P1130803a P1130862

Vi har også set sjove ting, her, der og alle vegne, som f.eks. det røde lys i lyskurven, som er et hjerte. På et dametoilet så jeg det midterste skilt, som jeg i mit stille sind smilte lidt over. Skiltet med ænder der krydser vejen er meget sød, og vi holdt faktisk for en lille familie, der var på vej over kørebanen. Dette skilt har vi dog mødt andre steder, også i Danmark.
P1130853 
Vi mødte også disse glade smileys, når farten blev overholdt. 
P1130894Skiltning savnede vi af og til, men denne skiltning ovenfor er næsten for uoverskuelig. Heldigvis så vi også skiltning, som vi kender det.

På en åben og øde plads, mødte vi dette særsyn. Der var ikke et hus i nærheden, eller noget som helst, overhovedet, i miles omkreds, så hvad denne håndvask og den rindende bruser, skal gøre godt for, har vi undret os meget over. 
P1130838
Der er så meget at fortælle om, men der kommer ikke mere nu. I stedet vil jeg lufte mine tanker om, at jeg savner dette skriveri på bloggen. Det bliver dog slet ikke i samme omfang, som jeg gjorde, inden jeg lukkede og slukkede i september sidste år. Jeg ved dog, at der ikke vil komme et indlæg hver uge, men jeg vil dukke op af og til. 

Opfølgning: Mysteriet om bruseren og håndvasken er opklaret. Jeg har forespurgt vores rejsearrangør hos North Travel. Hun synes selv det var tilpas mærkværdigt, så hun har undersøgt sagen, og sendt os nedenstående oplysninger.    
Det er et gammelt borehul, som en kunstner har fået lov til at bruge til et kunstværk. På et tidspunkt var der også et toilet.  

8 kommentarer:

 1. Det er da fint og hyggeligt, at du stikker hovedet op indimellem og ikke bare lukker helt ned :-)
  Jeg kan jo kun give dig ret i det med Island - vi var også meget betagede, da vi var deroppe sidste år.
  Det med bruseren og håndvasken: Tror du ikke bare, at det er 'kunst'? Det vil jeg da tro :-)
  Kom endelig med flere billeder deroppefra - det er en fornøjelse at se dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også hyggeligt at skrive lidt.
   Ja, jeg husker godt I var der, og vist på et lidt andet tidspunkt af året, men betagende er det under alle omstændigheder.
   Tanken om kunst har strejfet mig, men.... Jeg tænker også lidt det kunne være til brug for turister og campingfolket? Jeg undrede mig over, at det ikke er muligt at lukke for vandet til bruseren, og at der ikke er haner på håndvasken, men så forklarede Allan, at det nok er lavet over en af deres kilder, og så må man ikke kunne lukke af for dem, da de så stopper til.
   Jeg har planer om både billeder og ord :-)

   Slet
 2. Skønt med billeder fra Island. Jeg lagde ikke mærke til de søde smileyer, da vi var der - men det er også længe siden nu.
  Hyggeligt, at du stadig dukker frem i ny og næ.
  Men jeg synes nu, det lyder ærgerligt, når du skriver "Sådan er mit nye liv nu og i fremtiden." Vil din fod simpelthen ikke komme tilbage til sit gamle jeg?

  SvarSlet
  Svar
  1. De smileyer var heller ikke obligatoriske alle steder.
   Tak, jeg må se at få etableret min læseliste i Feedly igen. Jeg slettede alle, da jeg stoppede. (Hvad øjet ikke ser, fristes man ikke af)
   Nej, min fod bliver desværre aldrig mere som den var. Det går okay på jævnt underlag, men ujævnt terræn er noget hø.

   Slet
 3. Dejligt med 'pip' fra din side. Hvor er det dog møgirriterende med den fod. Bliver det slet ikke bedre?? Nå, den slags bagateller lader du dig jo ikke stoppe af. Hvor skønt med en tur til Island. Jeg vil SÅ gerne, men Gemalen er overbevist om, at det er alt for kedeligt. Suk! Toiletskiltet har jeg set andre steder. Skyldes helt sikkert, at der kommer flere og flere asiatiske turister, som er vant til/foretrækker squat-toiletter derhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tre pip på 10 måneder er ikke meget, men er bedre end ingenting. Altså hvis du spørger det offentlige, siger de at knoglen godt kan begynde at gro sammen stadigvæk, selvom der ikke er sket en disse på det punkt det sidste halve år. Jeg har for egen lomme konsulteret en privatpraktiserende ortopædkirurg, som siger det ikke kommer til at ske, men hvis det var ham, ville han ikke få gjort noget ved det, for det giver højst sandsynlig bare andre og endnu større gener. Der er bare visse ting jeg skal holde mig fra.
   Gemalen kan da også køre MTB i Island. Prøv du bare at foreslå det.
   Jeg tror du har helt ret angående toiletskiltet, og faktisk mener jeg også, at have set det andre steder, men det skaber stadig et lille smil hos mig, når jeg ser det. Jeg vil nødigt balancere deroppe på kanten :-)

   Slet
 4. Velkommen tilbage, om det er hver 14 dag eller måske mere eller mindre, så er det skønt med lidt skriblerier fra din hån.
  En dejlig Fam. Pia ferie, præcis i jeres ånd, og med masser af dejlige minder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg hygger mig jo også med skriveriet, men der er andet i livet, der er vigtigere og som må have første prioritet.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)