torsdag den 10. maj 2018

Opsamlingsrunde: Gran Canaria

Min blogaktivitet er jo ikke som den var for år tilbage, så det bliver ferieindlæggene heller ikke. Sidste del bliver bare en lille opsamlingsrunde. P1150390
De der mærkelige turister (os) elsker jo at trave land og rige rundt og undersøge de mærkeligste ting. Vi jeg nåede at gå næsten 90 km på den uge.
Vi har passeret tunneller på vej til Mogan. P1150401
Travet et fint kæmpe golfområde tyndt. Sikke et luksuskvarter. P1150423
Set sjove butikker som et værtshus med slagtervarer i vinduet. Dagens avis kunne købes samme sted. Der var kunder, men vi så kun dem der indtog alkohol. P1150398
 
Da man ikke må dreje til venstre, er der meget spildkørsel. Vi har stiftet bekendtskab med mange blinde veje, taget utallige trapper. Klik evt. på billedet her til højre, og se hvor vi lige er kommet ned fra, og der er lige så mange endnu, inden vi er helt nede igen.
Vi har undersøgt tomme, ikke færdigbyggede bygninger, der ligger på steder, hvor ingen veje fører til. I første forsøg måtte vi vende om. Der skulle man have været bjergged for at gå ad lodrette klippevægge. Næste forsøg stoppede turen nærmest foran bygningen. Der var ingen mulighed for at komme de sidste meter op og besigtige den, til trods for der ligger en bygning tæt på.

P1150406a
Et kig fra den ene tomme bygning til den anden. Vi måtte forsøge os på den anden side og her kunne vi komme helt op. Inde i bygningen, med de mange etager, var der ingen trapper, så vi, mere eller mindre, hev os op ad ujævne ‘betonslidsker’.


P1150469a P1150408
Helt ubeboet var huset ikke. Et nydeligt ungt par, havde møbleret sig og var flyttet ind. De duftede af lige at have været i bad, hvor de så har fået det henne. Vi så intet indlagt vand eller badeværelser, men vi undersøgte heller ikke hele bygningen. Det var også tydeligt at andre hjemløse har, eller har haft bolig der.
Interessant at se hvordan man udfører håndværk på de kanter. Det er nyt for os at loftet er muret på alle etager.P1150454
Vi så også mange kæmpefirben, Gallotia stehlini, især langs strandpromenaden. Jeg havde ofte hørt en puslen, men kunne ikke se noget. Pludselig en dag, fik jeg øje på flere af slagsen samme sted, og siden den dag, så vi dem bare hele tiden. Det falder virkelig godt ind i naturen, uanset om de er på jorden eller i klipperne.
P1150467
Endnu en vandretur endte blindt på toppen. Her var endnu et hotel med mange elevatorer. Rigtig mange hoteller har udvendige elevatorer, for at komme fra gaden og op til bygningen. Det er sikkert også en nødvendighed, hvis man vil have turister til at bo der. Der er langt og besværligt nok, at gå ned til byen i forvejen, hvis man er gangbesværet. De indfødte har bedre kondi end de fleste turister. P1150434
Efter hjemkomsten for snart en måned siden, har der også været mange ting at skrive om. Tiden vil vise, om der kommer lidt om noget af det. Eller det bliver noget helt andet.   

15 kommentarer:

 1. I formår altid at opleve en masse sjove, alternative og underlige ting på jeres rejser 🙂 Talte I med parret i den ufærdige bygning, om hvorfor de boede der? Ugh, en basse af et firben!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi elsker at undersøge uturistede steder, og finde mærkelige ting at undres over.

   Nej, Manden mødte vi i fuld firspring på de trapper, der ikke var der, da vidste vi ikke han boede der, før vi fik øje på lejligheden og pigen på altanen. Vi ved selvfølgelig heller ikke OM de danner par, men det er vores gæt.
   Firbenene kan blive op til 80 cm, så store så vi dem dog ikke.

   Slet
 2. I er et par temmelig alternative turister :-)
  I Spanien skal man ikke betale skat af et hus, før det er bygget færdigt. Det er bemærkelsesværdigt, hvor mange ufærdige huse, folk bor i, men det du beskrev her, hører vist til de lidt mere ekstreme af slagsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er klar over det :-)
   Den model kender jeg godt fra andre steder i Europa, men sådan er det ikke på Gran Canaria (mere) hvis vi skal tro på det vores hotelreceptionist fortalte, da jeg spurgte ind til det. Regeringen ville nemlig have flere penge, for at de kunne bygge færdigt. Jeg tror hende, for på vores tur rundt på øen, så vi ikke et eneste hus, der ikke var bygget færdigt.

   Slet
 3. I kommer sandelig omkring. Netop byggeaktiviteten (eller manglen på samme) siger en del om stedet og den lokale økonomi. Det samme gør antallet af huse/lejligheder til salg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lokale økonomi på GC, fik vi en fin forklaring på af en norsk kvinde, der havde boet på øen i 24 år. Udatil ser det hele godt ud, men hele befolkningen har det økonomisk hårdt. Alle der er heldige at have et job, arbejder nu dobbelt så mange timer til samme (eller værre- nedsat ) løn. GC skal klare sig selv uden hjælp fra fastlandet.

   Slet
 4. I er gode til at tage ud og opleve - så spændende at læse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi nyder det også, hver eneste gang.

   Slet
 5. Det er ikke så lidt I formår at nå på sådan en ferie. Ret så imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er jo på farten fra morgen til aften og har øjne og ører åbne for stort og småt.

   Slet
 6. Sikke nogle skønne elevatorer, så hotelgæsterne kan komme op og ned uden at brække benene!
  Jeg kan godt forstå I forsøgte at komme rundt til de ufærdige huse. Gad vide om de har brugt helikopter til transport af materialer! Eller hvad tror du er meningen med de huse? Jeg læste Ellens kommentar, og det er nok et meget godt bud på baggrunden for de ufærdige huse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elevatorerne var flittigt i brug rundt omkring.
   Jeg har også tænkt på hvordan de har fået materialerne op. Det må være enten helikopter eller kran. Andet er simpelthen ikke muligt.
   Jeg spurgte vores 'vært' og hun sagde at de havde stoppet arbejdet for mange år siden, fordi regeringen ville have endnu flere penge hvis de skulle bygge videre, og de ville ikke betale mere. Altså regeringen ville hele tiden have flere penge, nu havde de fået nok.
   Ellens bud er fint, men sådan er det ikke fat. GC er IKKE fyldt med ufærdige huse. Vi så kun tre af slagsen på hele øen.

   Slet
  2. Så lykkedes det dig at kommentere med henvisning til din egen blog. Kommentarfeltet virker altså også for dig, kan jeg konstatere.

   Slet
 7. Tak for masser af dejlige oplevelser fra en fantastisk tur på Gran Canaria.
  Det er godt du ikke skal på ferie med mig (haha). Og dog, det kommer jo an på om hvor længe vi skal væk. Er min ferie en uge, så er jeg kedelig, men er det 14 dage eller mere, så kan jeg godt opleve. Men det ved du jo godt allerede (hihi)
  Godt det ikke er mig der har set dette firben, jeg ville blive skræmt (haha).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ved jo efterhånden en del om dig :-)
   Jeg kommer næppe (mere) til at være på ferie mere end en uge ad gangen. Jeg har prøvet 10 dage et par gange, og det er for meget. 14 dage vil tage livet af mig, ef ensformighed. Skal jeg bare læse eller strikke, og gå de samme ture hver dag, vil jeg hellere være hjemme, hvor jeg har flere muligheder. Bil-og busture er jo heller ikke det, der står højest på min ønskeliste. En uge er passende til mig.
   Det var ellers interrssant at stå og kigge på dem :-)
   Godt vi, mere eller mindre, selv kan skræddersy vores ferier og hverdage, så de passer os bedst.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)