Rabarber forbindes først og fremmest med desserter og bagværk, saft og marmelade, men også sammen med kød smager det dejligt.
Skær flæsket i mindre stykker og steg det på en tør pande ved svag varme.
Rabarberne snittes i små stykker, drysses med sukker og varmes ved svag varme. Der skal stadig være bid i dem. Når flæsket er mørt, lysebrunt og sprødt, hældes det meste af fedtet fra, og kompotten blandes i hvorefter rabarberne koges møre.
Rabarberne safter meget, så måske skal du holde lidt af væden tilbage.
Når nu vi er ved rabarberne, kommer der lige en opskrift på en kage, som blev bagt i morges, og serveret til formiddagskaffen, inden vi begav os ud på en lille udflugt og fik høstet de omtalte ramsløg.
250 g smør eller margarine, 250 g, sukker, 3 tsk. vanillesukker, 5 æg, 3 tsk. bagepulver, 500 g mel, 2 dl mælk, 200 g rabarber skåret i smalle stykker.
Rør smør og sukker godt sammen og kom vanillen i. Rør æggene i ét ad gangen. Bland bagepulver i melet og rør det i dejen skiftevis med mælken. Kom dejen i en lille bradebande. Kom rabarberstykkerne på og tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min.
Jeg synes godt kagen kan tåle dobbelt portion rabarber, hvad jeg dog ikke havde gjort i dag. Er man til det søde, kan kagen drysses med tesukker, som skal bages med.
Vi får gæster om et par timer, så jeg smutter i køkkenet - igen. .
Hvor lyder det som en lækker ret, næsten som æbleflæsk. Dejligt med nye ideer til hvordan vi kan få brugt nogle af vores mange dejlige rabarber:-)
SvarSletDu er hurtig :-) Vi er først lige kommet hjem - vi tog den over Bogø.
SvarSletTak for dejligt rabarberflæsk, for rundturen og det hele - det var rigtig hyggeligt.
Nu ved jeg jo godt I er i familie.. men mon ikke bloglandia også har en finger med i jeres træf i dag. :-)
SvarSletDet lyder lækkert, og jeg kan læse hos Ellen at I har haft en dejlig dag...;-D
SvarSletRabarberflæsk lyder godt, og leder tanken hen på æbleflæsk - og når man kan med æbler, må man også kunne med rabarber.
SvarSletGod weekend!
Uhm, det ser lækkert ud. måske man lige skulle prøve den med flæsket.
SvarSletPrikker i luften..... vi syntes det smager mindst lige så godt som æbleflæsk. Der er ingen æbler der skal skrælles, så gå du bare i gang :-)
SvarSletEllen... I var så høflige, at I kørte, så jeg havde tid tilovers :-) Vi nød det bestemt også, og vi har haft en rigtig hyggelig dag, lige fra morgenstunden :-)
SvarSletBogø er også en rigtig herlig tur :-)
Inge.... det tror jeg bestemt :-) Bloglandia kan noget ingen fætter- kusinefest kan klare :-)
SvarSletAnnemarie.... Det har været en dejlig dag. Vi klager slet ikke :-)
SvarSletHanne.... Det kan man nemlig :-)
SvarSletVi talte netop om hvor hyggeligt det var at have mødt dig :-) Det må have ringet for dine ører :-)
Nete.... Gå du bare i gang med at eksperimentere :-)
SvarSletTak for en spændende opskrift på anderledes brug af rabarber! Den skal prøves - og mon ikke jeg kommer til at teste kageopskriften også? Det lyder som om I havde en dejlig dag :-)
SvarSletDitte... Velbekomme :-) Det gør du bare.
SvarSletVi havde en rigtig dejlig dag :-)