lørdag den 28. maj 2011

Rabarberflæsk

Vi havde lavet en aftale om at Ellen og John skulle kommer til Lolland i formiddag, så vi kunne få høstet nogle ramsløg. I aftes lavede jeg denne ret, som bare blev varmet som supplement til frokosten i dag. 

Rabarber forbindes først og fremmest med desserter og bagværk, saft og marmelade, men også sammen med kød smager det dejligt.
P5275693
Skær flæsket i mindre stykker og steg det på en tør pande ved svag varme.
Rabarberne snittes i små stykker, drysses med sukker og varmes ved svag varme. Der skal stadig være bid i dem. Når flæsket er mørt, lysebrunt og sprødt, hældes det meste af fedtet fra, og kompotten blandes i hvorefter rabarberne koges møre.
Rabarberne safter meget, så måske skal du holde lidt af væden tilbage. 

Når nu vi er ved rabarberne, kommer der lige en opskrift på en kage, som blev bagt i morges, og serveret til formiddagskaffen, inden vi begav os ud på en lille udflugt og fik høstet de omtalte ramsløg.

Præstegårdens rabarberkage
P5285711 250 g smør eller margarine, 250 g, sukker, 3 tsk. vanillesukker, 5 æg, 3 tsk. bagepulver, 500 g mel, 2 dl mælk, 200 g rabarber skåret i smalle stykker.
Rør smør og sukker godt sammen og kom vanillen i. Rør æggene i ét ad gangen. Bland bagepulver i melet og rør det i dejen skiftevis med mælken. Kom dejen i en lille bradebande. Kom rabarberstykkerne på og tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min.

Jeg synes godt kagen kan tåle dobbelt portion rabarber, hvad jeg dog ikke havde gjort i dag. Er man til det søde, kan kagen drysses med tesukker, som skal bages med.
Vi får gæster om et par timer, så jeg smutter i køkkenet - igen. .

14 kommentarer:

  1. Hvor lyder det som en lækker ret, næsten som æbleflæsk. Dejligt med nye ideer til hvordan vi kan få brugt nogle af vores mange dejlige rabarber:-)

    SvarSlet
  2. Du er hurtig :-) Vi er først lige kommet hjem - vi tog den over Bogø.
    Tak for dejligt rabarberflæsk, for rundturen og det hele - det var rigtig hyggeligt.

    SvarSlet
  3. Nu ved jeg jo godt I er i familie.. men mon ikke bloglandia også har en finger med i jeres træf i dag. :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder lækkert, og jeg kan læse hos Ellen at I har haft en dejlig dag...;-D

    SvarSlet
  5. Rabarberflæsk lyder godt, og leder tanken hen på æbleflæsk - og når man kan med æbler, må man også kunne med rabarber.

    God weekend!

    SvarSlet
  6. Uhm, det ser lækkert ud. måske man lige skulle prøve den med flæsket.

    SvarSlet
  7. Prikker i luften..... vi syntes det smager mindst lige så godt som æbleflæsk. Der er ingen æbler der skal skrælles, så gå du bare i gang :-)

    SvarSlet
  8. Ellen... I var så høflige, at I kørte, så jeg havde tid tilovers :-) Vi nød det bestemt også, og vi har haft en rigtig hyggelig dag, lige fra morgenstunden :-)
    Bogø er også en rigtig herlig tur :-)

    SvarSlet
  9. Inge.... det tror jeg bestemt :-) Bloglandia kan noget ingen fætter- kusinefest kan klare :-)

    SvarSlet
  10. Annemarie.... Det har været en dejlig dag. Vi klager slet ikke :-)

    SvarSlet
  11. Hanne.... Det kan man nemlig :-)
    Vi talte netop om hvor hyggeligt det var at have mødt dig :-) Det må have ringet for dine ører :-)

    SvarSlet
  12. Nete.... Gå du bare i gang med at eksperimentere :-)

    SvarSlet
  13. Tak for en spændende opskrift på anderledes brug af rabarber! Den skal prøves - og mon ikke jeg kommer til at teste kageopskriften også? Det lyder som om I havde en dejlig dag :-)

    SvarSlet
  14. Ditte... Velbekomme :-) Det gør du bare.
    Vi havde en rigtig dejlig dag :-)

    SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)