tirsdag den 10. maj 2011

Weekendtur til Sverige

Jeg har aldrig tidligere deltaget i et blogtræf, så jeg har intet at sammenligne med. Men jeg gætter på, at dette var lidt ud over det almindelige.P5065189
Vi fik 2 overnatninger, guidet rundvisning og chauffør, både lørdag og søndag. Det var dog ikke i disse limousiner, men vi følte, der blev kræset om os.
Efter en kort arbejdsdag i fredags, startede Allan og jeg fra Lolland ved 15 tiden, og begav os 300 km nordpå hos Ellen, hvor vi havde aftalt at mødes på ødegården.
Lørdag blev vi vist rundt på Den store Sørundtur, som den er blevet døbt for nylig.

P5075206P5075209
Som det kan ses på billedet nederst til højre fra Krogsjön, var der masser af pollen i luften og i vandet. Der blev fisket rigtigt meget. Der var biler og fiskestænger alle vegne, men der var ikke mange fiskere at se, så vi undrede os lidt over hvor de var henne.  
P5075214

P5075218
Allan og jeg havde ellers talt om, at vi ville vende snuden mod Lolland, inden det blev frokost om søndagen, men sådan gik det ikke. John spurgte om vi ikke ville se stenbruddet. Og det ville vi jo egentlig gerne. 
P5085265P5085262
Fotografiapparaterne bliver flittigt brugt. Her står Hanne og Ellen og kigger ud over det enorme område.
P5085267P5085268
Allan prøver at forevige indtrykket, og på stenen til højre, kan I se hvor tungt granitten er. Det er ikke lige en sten man slæber med sig hjem.
Vi gik rundt i Svarta Bergen, og så de forskellige kunstværker, der af skabt af kunstnere og udstillet i det enorme område.
Krutgubbar Pyramiden
Ind imellem gik vi lidt vores egne veje. Der fotograferes. Stilheden og udsynet nydes. 
P5085290 P5085310 
Vi tager et sidste fotostop ind vi vender tilbage til ødegården.
P5085328 P5085333
Efter at have fået serveret både frokost og kaffe, var klokken imidlertid allerede blevet 15, og så mente vi det var på tide, at takke forgæstfriheden og køre mod syd igen. P5085346 


Ved Laxbro, må vi altså lige stoppe igen.Der er nemlig så utroligt smukt - også på den modsatte side af vejen.
 P5085349P5085351
En rigtig dejlig weekend hvor vejret også har vist sig fra den bedste side. Hvad mere kan man forlange! 

IMG_5174
Selvom det luftede godt på motorvejen hjemad, var en køretur på endnu 300 km ikke nok, til at få blæst bilen fri for den svenske pollen.
Bilen er fyldt med pollen indvendig og udvendig. Der må være flere pollen i Sverige end i Danmark, selvom vi har rigtig mange af dem i herhjemme i denne tid. 

12 kommentarer:

 1. En skøn weekend I har haft.. Jeg tror bare der er flere birketræer i Sverige end i DK.. :-)

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder, igen, fra en skøn weekend, og det var da utroligt meget pollen..

  SvarSlet
 3. Du er sandelig en god ambassadør for Sverige - og for, at der måske kunne komme endnu et blogtræf i Sverige :-)
  Hvis vi bliver lige så få næste gang, kan vi da sagtens lave det om til et helt weekendforetagende igen... vi får se...

  SvarSlet
 4. Dejlig tur I har haft til Sverige. Er meget misundelig, vil gerne se Sverige og Norge med. Har kun været et par dage i Sverige da jeg var barn.

  SvarSlet
 5. Inge... Det har nemlig været en skøn weekend :-)
  Måske er der bare flere birketræer i Sverige!

  SvarSlet
 6. Annemarie.... Tak :-) Weekenden var helt fin. Heldigvis har jeg ikke allergi :-) for så skulle jeg vist have opholdt mig inden døre hele dagen.

  SvarSlet
 7. Lene.... Misundelse er en grim ting :-) Men jeg kan alligevel godt følge dig :-) Vi har været i Sverige mange gange, men ikke lige der. Norge har vi til gengæld aldrig set.

  SvarSlet
 8. Ellen... Jeg opdagede lige at jeg fik hoppet uden om dig.
  Tak :-) men uden jeres indsats, havde vi nok ikke set helt det samme.
  Vi må se hvad fremtiden bringer. Hyggeligt var det i hvert fald.

  SvarSlet
 9. Sikke smukke billeder. Skønt at få udvidet horisonterne engang imellem. Godt man ikke er pollenallergiker :-)

  SvarSlet
 10. Hvor ser det bare dejligt ud - ligner noget det jeg bor i heroppe. Det kan godt være at der er så meget pollen fordi der er flere birketræer i Sverige, vi har mange (!!!!) birketræer i Finland og pollen ligger tæt over alt. Det flyver forhåbentlig ud af bilen hvis I kører med åbne vinduer. Blogtræf er sjovt og flot at det lykkedes jer at mødes endda så langt væk.

  SvarSlet
 11. Nete.... tak :-) Man bliver så klog i denne blogverden :-) Vores søn er pollenallergiker, og har det slemt i denne tid, selvom han ikke var med til Sverige :-)

  SvarSlet
 12. Kirsten.... Der hvor du bor har jeg heller aldrig været, men vi har altså også mange birkepollen i DK! I dag har jeg lige set et gult tæppe i det farvand vi bor ud til. De pollen i, og på, bilen fløj ingen steder, nu er de vasket og støvsuget væk.
  Blogtræffet var lidt af en køretur, men sjovt.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)