fredag den 20. september 2013

Chefen gav massage. Knipling, æblechips og andet tidsfordriv

Min nye chef tilbød, at jeg kunne komme ind og få en gang massage. Massage plejer at være godt, så jeg slog selvfølgelig til. Han havde fået en massagestol på prøve. Det er tængt som et gratis tilbud til kunderne, så de kan få massage, mens de venter på vi bliver færdige med det arbejde, de gerne vil have udført. Billedet har intet med det at gøre. I øjeblikket er landskabet bare fyldt med de  gule marker, af enten sennep eller agerkål. P1130421
Det nye tiltag i vores lille samfund, kunne man som sagt alt mellem himmel og jord. Jeg har ikke brug for socailt samvær, og kan lave det meste af det herhjemme. Jeg havde vældig lyst til at gå med i en læseklub, for så fik jeg da læst noget. Det har været lidt småt med det, de seneste år. Jeg ved bare, at jeg vil føle det som et pres, at skulle nå en bog til en bestemt dato. Selvom jeg har svært ved at lægge den fra mig, når først jeg er begyndt, så er der altså også andre ting der skal passes, og meget andet der også er sjovt. Jeg hader snore der strammer.
P1130426 P1130427
Jeg vil helst selv stramme mine snore, så i stedet kastede jeg mig over knipling. Det er noget jeg altid har drømt om at lære, men nu er tiden jo en anden. Man jeg skal ikke have flakoner, jule- og påskepynt eller noget der bare skal ligge i en skuffe. Jeg vil kun have noget jeg bruger, men i og med at jeg kunne låne mig frem til nogle kniplepinde. Vi selv havde flamingo, skumgummi, og de andre remedier i huset, så det koster mig ikke en eneste jante, bortset fra den 10,- jeg måske på længere sigt, skal lægge i klubben hver gang, jeg møder op, så nu har jeg kastet mig ud i kniplingens kunst.  Et bogmærke kan man jo altid bruge. Efter jeg er startet, har jeg så fået at vide, at jeg skal afsætte 3 timer, hver dag, hele ugen i to måneder, for at lære det. Tænk jer. Det er så vigtigt at sno garnet den rigtige vej rundt om pindene. I skrivende stund, har jeg kun brugt de par timer i hygge-hobbyklubben, og lige om lidt er det tirsdag igen. Jeg har ikke 3 timer om dagen til knipling. Nu ser vi hvor langt jeg når.
P1130420 P1130449 P1130478
Strikketøjet kan jeg passe mens morgenkaffen drikkes, og har man 10 min. er det nemt at tage fat i. Jeg faldt over 20 nøgler strømpegarn på tilbud, så nu er der gang i sokkerne. 2. par er på pindene. Haven kalder på mig, hver eneste dag. Der er stadig hindbær, æbler, nødder, og det i drivhuset, at høste. ÆblechipsJeg har eksperimenteret med æblechips. Tre aftener i denne uge er brugt på projektet. Det lyder voldsomt, men projektet passer nu mest sig selv. Æblerne skal blot skæres i skiver, drysses med rørsukker og kanel, hvorefter de lægges på bagepapir, og sættes i varmluftovn ved 120° i 2½ time. Det svære i arbejdet var, at finde den rigtige tykkelse for æblerne. Hverken agurkehøvlen eller foodprocessoren havde den rigtige størrelse. Til sidst blev de håndskårne. Så det er håndplukkede æbler der behandles nænsomt fra først til sidst. Efter tredie forsøg blev det rigtig, rigtig godt. Det er helt sikkert noget der skal laves mere af. De er knasende sprøde, og alligevel har de bevaret den rigtige gode æblesmag.
Hele weekenden er afsat til at høste forskellige ting, samt få det tilberedt og hældt på flasker, glas og lagt i fryseren.

16 kommentarer:

 1. Det forekommer mig at jeg har det som dig. Ingen snore skal stramme. Alt for meget afhængighed synes jeg ikke om. Det et let at fortå at du ikke har lyst til en læseklub, men knipleklubben forstår jeg nu heller ikke når strømpestrikkeklubben til morgenkaffen er en mulighed. Skal du ikke først vågne op?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne have det som Pinocchio synger. 'Der er ingen bånd, der binder mig' :-)
   Når jeg slår øjnene op, så er jeg vågen, og også tit før. Somme tider nægter jeg nemlig at åbne øjnene, i håb om at få en ekstra times søvn.

   Slet
 2. Jeg kender absolut ingen, der har gang i så meget som dig Pia; jeg er imponeret over alle de kræfter du har til også at kaste dig over nye ting. Sejt at du nu tager kniplekunsten til dig.

  Der er både godt og skidt ved læseklubberne; det gode er, at man kommer i gang og det måske endda med forfattere, som man slet ikke havde overvejet at læse noget af. Det der ikke er så godt at man bliver bundet op på endnu et tidspres med noget, der skal være færdigt til en bestemt tid. Snærende bånd er heller ikke noget for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må jo prøve at forfølge sine drømme.
   Nemlig, og jeg ved, at jeg bliver bidt af læsningen, og det vil gribe om sig, og så får jeg ikke lavet noget af alt det andet sjove.

   Slet
 3. Knipling også.. :-) det er utroligt, hvor meget du kan nå, har du fundet en butik der sælger tid.. :-)

  SvarSlet
 4. Det har jeg desværre ikke, men hvis du hører om sådan en butik, så sig endelig til. Tid kan man aldrig få for meget af, så længe man heldigvis kan røre sig :-)

  SvarSlet
 5. Tre timer om dagen? Det havde jeg ikke mod på at kaste mig ud i, men du må jo se hvad du får ud af den tid, du kan afsætte.
  Det med æblerne lyder godt ... hvar var den rigtige skæringstykkelse?
  Jeg vil springe kanelen over, men det kan man nok også godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, og det fortalte de først da jeg var gået i gang. Og helt ærligt aner jeg ikke, hvad jeg evt. skulle kniple, når og hvis jeg kommer igennem prøverne.
   Ca. 5 mm tykke skal æblerne være. Man kan sagtens springe kanelen over, men Allan vil gerne have kanel på. Jeg har i dag lavet en portion uden kanel, og de blev også gode :-)

   Slet
 6. Du er godt nok et flittigt menneske. Hold da op, hvor har du gang i mange ting.
  Knipling er sjovt, og flot.
  Jeg genbruger alle de kniplinger min mor lavede, og de få jeg selv fik produceret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden skal jo gå med noget, som min mor ynder at sig :-)
   Knipling er rigtigt flot, men jeg kan bar ikke se hvor de passer ind i mit hjem. Jeg vil ikke lave noget, der bare skal ligge i en skuffe.

   Slet
 7. Sikke en energi, du har! Jeg er sikker på, at der er flere timer i dit døgn end i mit :-)! Hvad angår læseklubber, så har jeg det faktisk ligesom dig. Jeg er dog med i en læseklub, men overvejer i øjeblikket at hoppe ud af den igen, da der er så mange andre ting jeg også gerne vil.
  Spansk fortsætter jeg dog med, selvom det er hver uge. Det er trods alt nemmere at overse. God sylte-, fryse- og høstweekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig det, pludselig er man bundet på hænder og fødder. At være bundet en aften om ugen er nok. Tak, jeg høster og producerer og fortsætter i morgen :-)

   Slet
 8. Jeg er heller ikke så god til klubber hvor man skal møde op på bestemte tider, jeg kan også bedst selv lide at bestemme. De ser lækre ud de æblechips. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle gange kan det være en god ting, hvis man skal holdes til ilden med lidt motion eller andet, men total frihed er altså også godt. Det er de også :-D

   Slet
 9. Hej Pia.
  Tre timer dagligt er nok lige i overkanten, du skal nok lære det alligevel.
  I modsætning til dig kan jeg godt lide at bruge flakoner, løbere, festremser osv. Men flere af mine knipleveninder knipler tørklæder og veste, det var måske også en mulighed.
  Du imponerer mig altid med din energi.
  God søndag, hilsen Kaja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kaja :-)
   Jeg lærte slagene samme aften, men at læse mønsteret (tegningen) er en umulig opgave lige nu. Jeg har set det smukkeste tørklæder, men det går jeg heller ikke med. Vi må se om der dukker noget brugbart op, hvis jeg får det lært.
   Jeg har vist også brugt kvoten op denne weekend.
   Tak og god aften til dig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)