torsdag den 19. september 2013

Når regnen stilner af, og tågen letter lidt igen

Tirsdag den 27. august og 7. feriedag.
P1120560Der fandtes snart ikke en eneste vej, af de bro- og tunnelfaste, vi ikke allerede havde kørt på mere end en gang.
Hjemmefra Lolland, havde vi planlagt, at vi ville gå over fjeldet til Kirkjubuør, men med gårsdagens regn og turen på Mykines i erindring, var det vist alt for farligt. Det var også regnvejr i dag, men dog nogenlunde klart i vejret. 
P1120584 Vi manglede kun en vej syd for Torshavn, og det kunne ikke tage mange minutter. Der var også to små bitte afstikkere på Eysteroy, som vi var sprunget over. Det var godt nok en lang tur for at se de par km vej, men nu var vi jo kommet til Færøerne, så skulle vi da også have det hele med, når vi havde masser af tid til det. Derfor valgte vi at tage turen til Elduvik og Hellur med en omvej over Eidi, i håb om at få mulighed for at se, hvad der gemte sig i tågen, da vi skulle flytte til Gjórgv. P1120612
Vi havde ikke kørt længe, før den første regnbue viste sig på himlen, og har du et skarpt øje, kan du se en dobbelt regnbue på det allerøverste billede. Disse regnbuer forsvandt, men lidt senere så vi endnu en. 
P1120625


Det var et meget skiftende vejr med regn, tåge, skyer, sol og blæst. Vi kom til endnu en naturhavn, hvor vi gik helt ned, og så det flotteste klare blå vand inde i ‘gryden’. En farve man ellers kun ser sydpå.
P1120634 P1120640
Vi gik en tur rundt i den lille bygd Elduvik. På mange måder meget anderledes end de andre. 
P1120662 P1120663
Tilbage ad de små snoede bjergveje og op til Hellur. Et par rigtige dejlige små ture, som vi sprang over i første omgang, den dag vi var på Ø-hop, fordi vi regnede med det lignede alle de andre små bygder
P1120695 P1120718
Men den der eftermiddagskaffe, var stadig ikke til at købe sig til, så jeg foreslog, at vi kørte til Gjáargardur, hvor vi have boet. Der vidste vi, der var åbent, og vi vidste at de serverede nogle lækre lune pandekager med rabarbermarmelade. Alt hvad de serverer er hjemmelavet og godt. Ikke noget industriproduktion her.
P1120739Efter kaffen, kørte tilbage til Eidi igen, for at prøve at se det hele fra en anden synsvinkel. Den anden mulige vej, havde vi kørt på masser af gange, så skulle vi nyde den samme udsigt en gang til, eller skulle vi satse på, at der også var noget smukt at se den anden vej. Heldigvis var der det. Selvom det var tåget kunne vi godt se Kæmpen og Kællingen, som vi på grund af regnen ikke kunne se fra Tjørnuvik i går. P1120754 Læs et af sagnene her.

Nu var der ikke mere at udforske der nordpå, så vi satte kursen mod Kirkjubøur syd for Torshavn. Ud fra landkortet at dømme var der en anden vej, der gik udenom tunellen til Torshavn, og den fandt vi denne gang. Skiltning er mangelfuld, men lige borset fra Torshavn, er der så heller ikke så meget at tage fejl af. Man opdager hurtigt, at man er havnet på en blind vej.  
P1120818 P1120821
Kirkjubøur er også en fin lille plet, med glasmosaik på kirkelågerne. En lille bitte butik med strik og kunsthåndværk. Der var også lukket, og det lille hus, trænge til en kærlig hånd, med maling og den slags. Om aftenen gik vi vores sædvanlige aftentur i Torshavn. Billederne nedenfor viser henholdsvis et smalt stræde i byen, og kommunens bygning.
P1120853 P1120861
Jeg tog 330 billeder den dag, så det har virkelig været svært at udvælge dem, der bliver vist her. Landskabet ændrede sig fra det ene knips til det næste, bare fordi solen og skyerne flyttede sig hen over fjeldene og omgivelserne. Det var slet ikke så tosset at tage den lange vej til Eysturoy. Vi fik set alt det, vi gik glip af for nogle dage siden og lidt til.

18 kommentarer:

 1. Dejligt at se billeder med blå himmel - og læse om, hvorledes dagen blev fin. Det var dog en forskrækkelig mængder billeder du har taget på en enkelt dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så fristende at fotografere hele tiden. Det var lige så svært at begrænse sig, som når man kigger på solop- og nedgange. Der sker jo noget hele tiden.

   Slet
 2. Hvor er der dog bare smukt på Færøerne; jeg får helt lyst til at tage en tur derop. Dine billeder er meget flotte. Der er ikke noget at sige til, at du havde svært ved at vælge billeder til dette indlæg, men jeg synes, du har gjort det rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror bestemt også det er noget for dig at tage med en vandreklub derop. Tak, men du ved jo heller ikke hvad jeg har sorteret fra ;-)

   Slet
 3. Skønne flotte billeder, hvor er jeg glad for at følge med dig rundt på Færøerne ;O) Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også en dejlig tur, og nu får jeg jo også selv et gensyn med den :-)

   Slet
 4. Hvor er der dog smukt deroppe.. Dine flotte billeder får helt sikkert Færøerne til at rykke op på "Må se listen"

  SvarSlet
  Svar
  1. Færøerne har også vundet en eller anden pris for det bedste rejsemål af en slags. Nærmere info kan googles :-)

   Slet
 5. Jeg hæftede mig især ved glasmosaikkerne på kirkelågen. Den var helt sikkert ikke gået herhjemme ... de var blevet smadret dagen efter, de var kommet op, fortæller en af mine mange fordomme mig :-)
  Og som de andre også siger: flotte billeder igenigen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er rigtigt meget der slet ikke ville gå herhjemme, men det kommer i et indlæg meget senere :-)
   Det er lige før jeg tror der slet ikke findes bøller deroppe, men de har et sort fængsel.
   Tak, tak.

   Slet
 6. Der er mange smukke steder på Færøerne, Trolden og Kællingen så jeg oppe fra, vi lå på maven og kiggede ud over klippekanten. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhh, det kan altså give kriller i maven, sådan noget. Der er jo uhyggeligt langt ned :-)

   Slet
 7. Sikke nogle skønne billeder - og en fantastisk tur I har været på. Færøerne er klart på en to-see liste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også nydt alle oplevelserne og kan føje endnu en dejlig ferie til minderne.

   Slet
 8. Det er meget smukke billeder - jeg kan godt forstå, du måtte tage 330 billeder den dag. En af mine venner er færing og fortæller, hvor dejligt der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være utroligt svært at begrænse sig, når man bliver fascineret af et eller andet.

   Slet
 9. Det ser så smukt ud - og så undrer jeg mig lidt over hjemmelavet rabarbermarmelade på Færøerne? Jeg ved absolut ikke nok om, hvad der kan gro deroppe, kan jeg se!

  Det er et smukt sagn, og pudsigt som man kan genkende visse ord :-)

  Det fik mig til at tænke på to vulkanøer, jeg så i Nicaragua - de lignede to store bryster, der stak op af vandet og har selvfølgelig en lignende fantastisk legende.

  Det var virkelig en eventyrlig rejse I var på - tak for inspirationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis de finder et lille frimærke på fjeldene, hvor der er et tyndt jordlag, udnytter de det og værner om det. Det tåler ikke den store forarbejdning.

   Sagn er altid interessant læsning.
   Vi fortryder bestemt heller ikke, vi tog afsted - velbekomme :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)