fredag den 13. september 2013

Streymoy rundt i silende regn

Mandag den 26. august og 6. feriedag. Det var tåget og regnvejr. Alle billeder er fyldt med pletter fra regnen.
Nordens Hus Nordens Hus
Torshavn var åbenbart ikke meget for at slippe os ud igen, for nu kørte vi atter i ring. Sjovt nok kom vi tilbage til hotellet hele tiden.
P1120422 P1120439
Jeg havde læst at Nordens Hus skulle være et besøg værd, så det startede vi med. Det er lidt i stil med Operaen i Kbh. & Oslo. Der var ret tomt, så vi fik hurtigt set det hele og forsvandt ud i regnen igen. 
P1120445 P1120447
Vi skulle nu se det Strømø, som forsvandt i tågerne forleden, så vi kørte mod Haldarsvik, hvor vi på vejen ville møde Færøernes største vanfald, Fossá. Selvom det var regn og tåge, kunne vi da se til begge sider gennem forruden, når viskerne kørte. Det var bare at tage billedet på det helt rigtige tidspunkt, når viskeren var ude af syne og ruden ren.
P1120455 P1120456
Turen fortsatte til Tjørnuvik, hvor der skulle være en café og restaurent. Bygden er meget lille, og til at overse. Der var intet der tyde på nogen café. Vi mødte en mand, og spurgte os for. Han kunne fortællen, at der kun var åbent i skolernes sommerferie.
P1120462 P1120465
Når vi steg ud af bilen, kom der selvfølgelig regndråber på kameraets linse, og selvom vi blev i bilen og rullede vinduerne ned, regnede det ind. Det regnede skomagerdrenge stort set hele dagen.
P1120467 P1120469
Derefter gik turen til Saksun igennem Saksundalen. Her så vi en meget anderledes natur, end den vi hidtil havde oplevet. Saksun lagde kulisse til filmen “Barbara” og flere andre.
P1120470 P1120475
Der foregik et eller andet i kirken. Det kan vel næppe være andet end begravelse på en ganske almindelig mandag. Bemærk hestene foran kirken herunder. Der holdt også en bil og vi så et par mennesker gå fra kirken.
P1120488 P1120489
I Saksun var vi virkelig kommet på landet. Der var ingen grund til at udsætte Kvivik og Vestmanna, til næste dag. Vi kom jo relativ tæt på, på vej hjem, og havde masser af tid. Vejret indbød alligevel mest til bilture, eller at trække i regntøjet og blive ude hele tiden, men med det kendskab vi nu havde til Færøerne, var vi ikke i tvivl om, at det var alt for farligt at gå der, hvor vi allerhelst ville udforske naturen.  
P1120501 P1120505
Om aftenen travede vi rundt i Torshavns gader, som dagen forinden, stadig i håbet om at finde et andet sted at spise, end på hotellet. Mørkt og lukket så der stadig ud sådan en hverdagsaften. Pizzarierne havde dog åbent, men så skulle vi stå op og spise og nøjes med en sodavand. Spiritus kan kun købes i specialbutikker, i lighed med Sverige, og vi fandt altså ikke sådan en butik heller. Den må jo være der et sted, men når vi var færdige med vores daglige udflugter, så var der lukket og slukket overalt. Vi fandt et supermarked, på størrelse med vores egen Brugs, men ingen vin. Allan plejer ellers altid at skal smage en lokal øl, når vi er på ferie, men det nåede han ikke denne gang. De lover tørvejr, men skyet vejr i morgen. 

10 kommentarer:

 1. Det lyder til, at man skale besøge Færøerne i skolernes sommerferie, hvis man vil opleve åbne cafeer.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også den opfattelse vi har fået. Og i forvejen er der jo ikke det store udvalg af den slags, men vi plejer heller aldrig at bo på hotel, men i lejlighed, hvor vi kan lave lidt selv.

   Slet
 2. Det var da lidt trist med al den regn. Når man er på tur, vil man jo gerne ud af bilen og opleve noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil man nemlig, og det kan man også, men alt det skiften tøj hele tiden, gad vi ikke, og sidde i regntøj i bilen ville vi heller ikke. Det næste er kameraerne, der nog ikke ville have godt af så meget vand.

   Slet
 3. Sikke en masse tip, vi får ang. eventuelt Færø-besøg. Er dog efterhånden ikke så sikker på mere, at det er et stort ønske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fortryder absolut ikke vi har brugt så mange penge på turen, og vejret var vi forberedt på, og syntes faktisk det kunne have været meget værre :-) havde vi vidst det vi ved i dag, tror jeg vi havde valgt ferie inden 15. august. Men omvendt ville det måske have nogle andre ulemper, som hvis der er sort af mennesker overalt :-)

   Slet
 4. Det var noget af en våd omgang - og frustrerende at det ikke lader sig gøre at finde et sted at gøre væsentlige indkøb, som man jo nok kunne trænge til efter en dag med så meget regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. På Vagar var der indkøbsmuligheder til sent om aftenen, og det supermarked vi fandt i Torshavn også, men et ishus eller cafe, stod altså på Allans ønskeseddel. Vi havde dog en elkedel på hotelværelset, så vi kunne lave noget der lignede kaffe om aftenen :-)

   Slet
 5. Ærgeligt med al den regn, og måske også lidt kedeligt at der ikke er åbent nogen steder efter skolernes ferie. ;-D

  SvarSlet
  Svar

  1. Det var det, men vi er glade for det ikke regnede sådan alle 8 dage :-) Vi kunne godt have brugt en kaffepause på et par ture :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)