mandag den 27. maj 2013

Feriedrømme

Det er længe siden vi har talt ferie her i huset. Vi har ikke helt styr på ferietidspunktet, og da slet ikke feriedestinationen, men nu nærmer ferietiden sig snart. Det vejr vi havde i weekenden, sammenholdt med det manglende forårsvejr og måske ditto sommervejr der er i sigte, så drømmer man da om at forlade det kolde, våde danske vejr, bare en uges tid. Kun Kosta og jeg var ude og se på himlen over byens tage.
P1100265 P1100270
I dag har det været helt anderledes vejr, og jeg har nydt min have- og drivhusvandring da jeg havde fri, og da jeg sidder her og ser dagens billeder, spørger Allan, hvem er det der allerede har jordbær og tomater. Det er da os, siger jeg. Nej, han havde i hvert fald ikke set nogen, så det var billeder fra sidste år. Kom, siger jeg, nu går vi to ud og så viser jeg dig det hele.
P1100276 P1100278
P1100284 P1100290
Jeg har stadig ingen tidshorisont på hvornår og hvor længe jeg kan holde ferie, men uanset hvad, så skal, vil og må jeg have plads til lidt sommerferie.
De sidste par år har Færøerne jævnligt været på banen, men det koster langt, langt mere end vi plejer at ofre på ferier. For nogle måneder siden P1100299fik Allan opgaven at undersøge mulighederne for at vi kunne komme afsted, da jeg så et helt fantastisk tilbud på en rejse inklusive fly, ophold og billeje i 4-5 dage. Noget jeg lige kunne få trykket ind, inden jeg skulle starte med alt det nye arbejde. Selvfølgelig var der udsolgt, men de foreslog, at vi kunne bestille en anden rejse, der kostede næsten 3 gange så meget. Næh tak, det havde ingen interesse, så vi blev hjemme. Færøerne spøger stadig, så i går hvor det regnede og igen var så koldt at jeg måtte tænde op i brændeovnen, undersøgte Allan feriemakedet, og kaldte med jævne mellemrum, for at vise mig, at han vist nu havde fundet noget. Hver gang, kunne jeg fortælle ham at det var grupperejser. Det er der ingen af os der gider og Allan gad ikke bo i en kuffert, og flytte til et nyt hotel hver dag, så han opgave til sidst, for det var tilsyneladende de eneste muligheder. I stedet ville han til Azorerne, som vi også jævnligt har talt om, og endnu mere efter at det både er overkommeligt at nå dertil, men også overkommeligt at betale. Vi jeg gider ikke 14 dages ferie væk fra hjemmet. En uge er rigeligt til mig. Jeg har prøvet 10 dage et par gange eller tre, og selvom det 2 af gangene har været i egen bil, vil jeg bare hjem, for så har jeg fået nok. Ude er godt, men hjemme er bedst. Personligt tror jeg vi får mest ud af Færøerne, ved at bo i en kuffert, selvom det vil betyde at jeg også skal sluge en kamel. Der bliver nemlig noget mere bilkørsel end jeg bryder mig om. Jeg vil ud og bevæge mig.  
P1100301 P1100295
I dag fandt Allan North Travel, som han viste mig, da jeg kom hjem. Måske sluger vi begge et par kameler, hvis der altså noget ledigt i sommerhalvåret, med mindre I der læser med kender noget til Færøerne og kan anbefale et rejseselskab og et sted at bo, så man er mere fri til at køre eller vandre helt uden at skulle hænge i nogen snore af nogen art. Snore der binder, har vi nok af til dagligt, så vi vil gerne være helt fri som fuglen. Selvfølgelig til overkommelige priser. Vi skal bare kunne lave kaffe, bade og sove i huset eller lejligheden.

10 kommentarer:

 1. Færøerne og eller Island kunne jeg rigtig godt tænke mig at opleve engang, hvis du får gode tips glæder jeg mig til at høre om mulighederne..

  SvarSlet
  Svar
  1. Island er også tiltrækkende. Vi må håbe der er nogen der ved noget.

   Slet
 2. Jeg har som ung været en tur på Færørerne, der er meget smukt,så det er helt klart et besøg værd. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Eiii har du! Vi har hørt der er smukt, det er jo defor vi gerne vil derop :-)

   Slet
 3. Færøerne er også et stort ønske hos os, og vi har set en prismæssigt yderst overkommelig tur, hvor man sejler til Thorshavn og har 5 dage deroppe, men det er nok slet ikke noget for dig, Pia ... det tager vist 36 timer hver vej :-)
  Jeg håber I finder hvad I har lyst til og og så ønsker jeg jer rigtig god ferie på forskud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, jeg vil gerne springe sejlturen over og det samme vil Allan, vi bliver rastløse af at være "spærret inde" i så lang tid.
   Allan har bedt om et tilbud, så nu venter vi på det. Ferien er ikke lige om hjørnet, men tak alligevel :-)

   Slet
 4. Alle, jeg kender, som har været på Færøerne, siger samstemmende, at der er SÅ flot :-) En af mine klassekammerater fra gymnasiet er rigsombudsmand (tror jeg nok, det hedder) deroppe, så hvis jeg nogen sinde kommer derop, vil jeg nok tillade mig at trække lidt på ham, men det er jo desværre ikke noget, jeg kan foreslå enhver at gøre. Jeg håber, I finder et godt tilbud, så I kan komme afsted.

  PS: Jeg ville også få spat af 36 timer 'spærret inde' på et skib ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig kan du ikke det, men det er ikke så tosset at have nogle forbindelser. Jeg må vist nøjes med nettet. Det er nu heller ikke så tosset, men det andet var nemmere :-)
   Vi leder i hvert fald videre, og jeg har nu blandet mig i hans foretagende. Jeg tror det er det klogeste :-)
   17 timer til Oslo var rigeligt.

   Slet
 5. På min rejseønskeliste står Færøerne, Island, Skotland og Nordkapp, men da vi også helst vil hjem igen indenfor få dage, er det vist urealistisk ;) Men ingen tvivl om at det er en kæmpe oplevelse at se noget helt andet end vort eget lille land.
  Sikke skønne ting du har i drivhuset. Vi har opgivet at ha' drivhus, da det jo ikke harmonerer med fastliggerlivet; har dog lige plantet et par tomatplanter på terrassen, i håb om at de kan trives der.

  Ha' en dejlig dag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også emner der alle har været talt om de senere år. Man skulle kunne knipse med fingrene og ønske sig en destination, og så være der ligesom i eventyrbøgerne :-)
   Vores drivhus blev rejst sidste år, så det er kun 2. sæson. Til gengæld har vi opgivet noget urtehave, for at få plads til det. Det giver os meget større og anderledes udbytte - endnu.
   Tak og god aften til dig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)