onsdag den 29. august 2012

Nyt syn på tilværelsen

Da jeg for et år siden fik en besked fra optikeren om, at det var tid til eftersyn, så jeg ingen grund til at få det testet. Jeg så aldeles udmærket, og da øjenlægen, ved det årlige eftersyn, samtidig havde sagt, at min syn var fantastisk flot, så der var ingen grund til at spilde tid og penge på det sjov.
IMG_8265  IMG_8244 
Nu er det dog flere måneder siden jeg begyndte at fable om, at jeg måtte have mit syn kontrolleret. Den ene dag tog den anden, så begyndte Allan også at jamre over, at han ikke synes han så særligt godt mere. Han var den første der fik gjort noget ved sagen. I sidste uge hentede han sine nye briller.IMG_8224
Nu blev det endelig også min tur. Selvom jeg har glidende overgang, kan jeg ikke nøjes med et par briller, men med mit brillevalg, får jeg brille nr. 2 for en merpris af 200,- kr. for både stel og glas, og det er da til at overkomme. Jeg har dog ikke frit valg på alle hylder, men dog et pænt lille udvalg, og jeg kan sagtens nøjes. Nyt syn til os begge løb op i den nette sum af næsten 17.000,-. og hvis jeg ikke ville nøjes, så kunne jeg lægge 8.000,- mere oven i. Det er godt nok mange penge at fyre af på en uge. Godt det snart er lønningsdag, og godt vi har mad i fryseren, så vi kan leve "gratis" en tid.
Min optiker er en spøjs mand, med en helt specielt humor, som nogen holder af, og andre direkte hader. Han siger ærligt, at han ikke kan hamle op med alle kæderne, og derfor er der ikke noget der hedder rabat hos ham, ikke så meget som en femøre. Hvis I vil have rabatter og tilbud, så må I handle et andet sted. Hård og kontant besked og det står ikke til diskution. Jeg ved at brillerens og solbriller er gratis tilbehør i alle kædebutikkerne. Det har jeg før nydt godt af, og Allan gør stadig, hvor jeg pænt må betale for det hele. Så overrasket blev jeg da jeg fik udleveret en fin lille gaveæske, hvor indholdet grangiveligt lignede parfume, men det er såmænd kun brillerens i en lille glasflaske og en ditto i plastik. For som han siger, så giver han ikke ved dørene. Det er den pris jeg må betale, for at have fundet en optiker, der kan lave briller jeg kan se med. Solbrillerne må så vente lidt. Jeg regner ikke med at få så meget brug for dem, mere i år.

IMG_8262I tilfælde af, at uheldet skulle være ude, plejer vi altid at holde de sidste nye briller som reserve i huset. Uden disse hjælpemidler, ville vi være noget på den. Det kan dog nu konstateres, at der er en vis herre, der ikke lige har fået afleveret de gamle briller nogle gange. Vi kan snart åbne en brillebutik. Lige nu haves 12 par briller i huset. Nu er de pakket sammen, og ligger klar til aflevering, så andre trængende kan få glæde af dem. Det første par til venstre og de to første par til højre bliver dog i huset til reservebrug.

16 kommentarer:

 1. Tillykke med dine nye, flotte briller :-) Men ja, de er godt nok dyre. Indtil videre kan jeg klare mig med dem til en tyver fra tiger-butikken. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, men det bliver nok desværre ikke ved med at gå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Næh, det gør det måske ikke, men man kan aldrig vide. Min mor som er fyldt 75 år bærer stadig ikke briller. Både øjenlægen og optikeren siger det er tyveri, hvis de siger hun skal have briller. Kun når hun strikker bruger hun samme slags som du benytter dig af. Hvem ved, måske er du lige så heldig :-)

   Slet
 2. De klæder dig rigtig godt Pia.. Det er noget af en udskrivning når der skal briller i hus. Smart at give de gamle briller videre, hvor afleverer I dem..??

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var ingen briller i butikken der sagde mig noget, men de gik ud og hentede de varer som lige var kommet ind ad døren, og slet ikke var pakket ud endnu. Dem faldt jeg pladask for :-)
   Vi afleverer dem hos Thiele hvor Allan køber briller. Min optiker tager også imod, men det varer længe før han får samlet så mange, at det kan svare sig at sende dem afsted. Jeg tror alle kæder indsamler briller til Afrika eller andre steder.

   Slet
 3. tillykke med de nye briller,uf det er dyrt at få briller.Men desværre en nødvendighed,de gamle briller + jo jeg har et par Li Air- Lindberg briller liggende,nænnede ikke at smide dem ud , de er hunde dyre , de skulle som også bruges som reserve,
  ha ha, jeg kan ikke se en bjælde med dem, og jedg får jo heller aldrig sat nye glas i dem mere, så det er jo tåbeligt at ha sådan noget liggende og fylde op :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også en enkelt gang i min grønne ungdom, haft et par jeg havde rigtig svært ved at skille mig af med. Selvfølgelig ser man forhåbentlig bedst med de nye, men Allan har en gang fået smadret sit glas, og der var det godt at have et par i reserve. Han kan ikke en gang finde rundt i huset uden briller :-)

   Slet
 4. Hvor er de pæne, til lykke med de nye briller.
  Det slap vi til gengæld for her. For øjenlægen sagde til husbond, at briller ikke kunne hjælpe noget, hverken på hans tunnelsyn eller når øjnene er så forskellige som hans. Undtagen hvis man ville hjælpe sin optiker til at godt liv! NU ved jeg, hvorfor han sagde sådan, for det er da godtnok mange penge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Da jeg prøvede dem vidste jeg bare, at det var dem jeg skulle have :-)
   Det ville ellers være rart, hvis et par briller kunne klare problemet, selvom det er dyrt. Godt med ærlige folk, så ikke man får smidt unødige penge afsted.

   Slet
 5. Tillykke med de nye briller, hvor de klæder dig godt. Det er godt nok en stor udskrivning, når I er to, der skal have nye briller - godt at fryseren er fyldt op, det hjælper lidt på det hele.

  Det får mig til at tænke på mit gode gamle mantra om, at vi alle tror at sundhedsydelser i gratis i Danmark; men det er det lige præcis ikke der, hvor vi næsten alle sammen har brug for det og hvor det er rigtig dyrt, nemlig tænder og briller. Der må vi alle samme lænse bankkontoen for enten at have ordentlige tænder eller for at kunne se ordentligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fryseren hjælper godt til i det regnskab.

   Ja, vi, og nok mest Allan, burde ligge med hovedet i pengeskabet. Vi har ofret rigtigt mange penge på hans tænder, og så er der jo hans høreapparater. Der skal mange dyre reservedele til for at kunne beholde et godt liv :-)

   Slet
 6. Tillykke med jeres nye briller, dine klæder dig rigtigt godt, og ja det er en stor udskrivning når man skal have nyt syn..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det kender du jo også alt til :-)

   Slet
 7. Det var dog en formidabel samling af briller du der opviser :-) Men kender i øvrigt godt det der med at gemme det sidste sæt, for de dur som regel som nødløsning hvis man skvatter i et hul og får bukket stænger og bøjle.

  Jeg har bare to, som begge bør udskiftes, da jeg jo nok må indrømme at synet har ændret sig og at det er blevet en lille smule skæggere at se det der er tæt på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke :-) Heldigvis har jeg ikke selv haft brug for det, men Allan har måttet ty til lageret et par gange.

   Når jeg skal se noget der er tæt på eller mikroskopisk småt, så smider jeg da brillerne, for der hjælper de ikke spor :-)

   Slet
 8. Det var dog ellers noget af en pris for briller. Klædelige er de imidlertid. Eller du klæder brillerne. Nydelig helhed. Jeg klarer mig med billige briller, men ser dog en anelse uklart uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :-)
   Ja, og det er ikke stellet, men glassene der koster pengene. Vi har slet ikke råd til dyre stel. Du er heldig, så bliver der så mange flere penge til oplevelser :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)